Sunday, 10 November 2013

Kisah Silam.. ( Kawan vs Lawan )


Hye semua...

Assalamualaikum...

Dah lame jugak aku tak update blog...

Skank ni mmg aku free, tapi just malas nak update...

Tapi ari ni, aku rase nak update sangat...

Nak taw kenape?

Ok, sebagai seorang manusia and hamba Allah, kita tak taw bile kita mati kan? 

So aku saje je nak update sal benda ni...

Memang semua orang boleh bace ape yg aku post ni sebab aku tak set kan benda ni as private, ni public...

Tak pe la... Korang bace je la walaupun korang mesti tak berape paham... Its ok... :)

Ok, sebenarnye, aku tujukan post ni betul2 untuk 3 orang... 

Watak pertama....


Laila...


Zaira...



Jep (Bukan jep sepah)

Name dengan gambar kat atas 2 aku reka je...

Sapa dorang yang sebenar, bia aku je yang taw...

Mungkin kalau 3 orang ni bace, dorang mungkin boleh rase yang aku tujukan post ni kat dorang...

Ok, cerita die macam ni, aku dengan Laila and Zaira (nama samaran), aku kenal dorang sejak aku lahir lagi...

Kiteorang memang rapat...

Dorang sayang aku and aku pon sayang dorang...

Mungkin dorang akan sayang aku selamanya and aku pon macam 2... Hi3

At the same times, aku pon rapat jugak dengan Jep 2...

Aku kenal Jep tu 7 taun lepas...

Da lame dah benda ni...

Cuma aku je yang terkenang balik...

Ye la, memory takkan penah padam sampai bile2...

Ok, mase bahagia sangat sebab ade Laila, Zaira denga Jep...

Laila kenal Jep, tapi Zaira tak kenal Jep...

Aku memang rapat sangat ngn Laila...

Semua benda dengan Laila laila laila...

Tiap2 hari ade Laila je dalam hidup aku...

Tapi aku tak sedar yang Zaira sayang sangat kat aku...

Bila aku susah, Zaira selalu tolong aku...

Tapi aku yang tak nampak...

Ade 1 hari tu, aku bergaduh teruk dengan Laila...

Laila dah ade orang lain...

Laila dah ade kawan baru....

Die baik sangat dengan kawan baik die tu sampai die sanggup tikam aku dari belakang...

Aku sedih sangat dengan ape yang Laila buat...

Mase aku tengah sedih 2, Zaira la yang tolong aku...

Mase aku dengan Laila, aku ketepikan Zaira...

Aku yang tak nampak selama ni siapa yg ptt aku baik....

Lepas tu, die la yg menyebabkan aku rase tension yang teramat sangat,
aku penah telefon jep and menangis2...

Banyak kali Jep tanye aku ape yang dah jadi, tapi aku tak cerita...

Aku tak cerita pon kat Jep yang Laila dah tikam aku dari belakang...

Bodoh sangat aku time 2...

Lepas 2 aku dah makin jauh dengan Jep...

Tu semua sebab aku tension...

Banyak kali jep call aku and hantar mcj, tapi aku wat tak taw je...

Sian Jep, die banyak ambik berat sal aku, tapi aku yang tak reti nak menghargai...

Jep pernah hantar mcj bertubi2 sebab die nak aku balas mcj die...

Aku bukan benci die...

Tapi aku tengah tension...

Die tak taw masalah aku..

Aku pon bodoh tak bgtau die...

Then aku reply mcj die, and aku tanye, kenape hantar mcj banyak mcm 2 non stop?

Then die cakap, die akan hantar mcj sampai la aku reply mcj die...

Jep sangat ambik berat pasal aku, tapi aku je yang bodoh tak reti nak menghargai...

Mungkin aku telalu tension ngn ape yang Laila buat sampai aku dah tak boleh nak percaya sape2 lagi...

Hari ni....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Aku datang balik tempat yang aku, Laila, Zaira ngn Jep penah bersama dlu...

Tapi semua yang lain...

Aku dah tak baik dengan Laila...

Tapi Laila still baik dengan kawan die...

Zaira pulak, still sayang aku macam dulu...

Still ambik berat sal aku...

Still tolong aku bila aku susah...

Aku terjumpe 1 benda yang buat aku teringat semua kisah2 kiteorang...

Ya Allah, aku rse terkejut sangat dengan ape yang aku nampak...

Aku tak sangka Zaira betul2 banyak tolong aku...

Laila dengan aku time aku senang je... Time aku susah, die tinggalkan aku...

Skank baru aku nampak sape Laila, siapa Zaira...

Tak guna aku menangis untuk Laila sedang Zaira sayang aku lebih dari Laila...

Mungkin pergaduhan antara aku dengan Laila, sebab Allah nak tunjukkan kat aku ape yang Zaira da buat selama ni...

Aku yang bodoh sebab sanjung sangat Laila selama ni...

Mungkin aku boleh baik ngn Laila, tapi aku tak sepatutnye ketepikan Zaira...

I'm so sorry Zaira...

Aku tak sepatutnya wat Zaira mcam tu dulu...

Sekarang aku dah nampak semuanya...

Jep pulak, aku dah tak contect ngn die sampai sekarang...

Mesti Jep dah benci aku and dah tak sayang aku macam dulu sebab aku tinggalkan die tanpa sebab...

Aku tak berani nak cari Jep and cerita semua yang jadi sebab aku taw die da takkan boleh terima aku and aku pon da tak nak bagi harapan dekat die...

Aku betol2 mintak maaf dengan ape yang jadi kat Jep...

Aku pon tak mintak semua ni jadi...

Aku tak mintak pon orang yang aku percaya tikam aku dari belakang...

Aku pon teraniaya jugak... Im so sorry...

Bila aku tengok balik benda tu, aku teringat zaman kegemilangan kiteorang dulu...

Sekarang semua da tak de da...

Semua da buat hal masing2...

Aku banyak buat salah ngn Zaira ngn Jep...

Tapi aku penah mintak maaf ngn Zaira...

Aku penah call Zaira and aku mintak maaf sebab aku kasar ngn die selama ni...

And aku ade terjumpa facebook Jep, and aku pernah mesej die panjang berjela...

Aku pon da tak ingat ape yang aku type...

Tak silap aku macam karangan kot...

Sebab aku rase aku banyak sangat salah dengan die...

Aku harap die boleh maafkan aku...

Terima kasih atas semua kebaikan Zaira ngn Jep...
Memory aku ngn dorang, aku takkan lupa sampai bila2...

To Laila, aku doakan Allah bagi hidayah dekat die and sedarkan die ape yang die dah buat selama ni...

Korang tolong doakan sekali eh?

Kalau 40 orang dokan, nanti termakbullah...

Doa macam ni,

Ya Allah, semoga orang yang Aen maksudkan ni diberi Hidayah dan sedar dengan ape yang die buat selama ni...

Thanks semua...

Semoga ape yang jadi kat aku 7 tahun lepas ni memberi pengajaran kat aku...

Aku harap aku lebih pandai menilai orang and jangan mudah percaya dengan orang...

Aku redha dengan ape yang jadi...

Wassalam :')






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...