Friday, 22 November 2013

Cerita pasal kek... (Rm3 ringgit)


Assalamualaikum kenkawan...

How u doing? Good? Style Fifi Azmi... Hi3

Ok, before aku nak story pasal benda ni, aku nak cakap yang Hanis Zalikha cakap kalau nak blogging, jangan guna short form sebab nanti orang susah nak cari kat google...

Aku ingat kata2 orang power main blog tu...

Hihihi.... (tibe2)

Ok, ape yang aku nak cite ni da jadi lame da...

Berbulan yang lepas...

Aku tak nak tergopoh gapah cerita pasal benda ni sebab aku fikir juga pasal malu orang tu kalau aku cerita...

Ni kedai kek tu...



Aku nak mintak maaf awal2 la kalau ade sape2 yang ade kaitan ngn kedai ni (da cover gambar) kot2 la die cam an an, aku bukan nak malukan kedai ni ke ape... But jus nak cerita ape yang jadi...

Ok cerita dia macam ni...

Ade la 1 hari 2, aku ngn kawan aku jalan2 kat bandar...

Tak wat ape, saje2 jalan je... Hi3...

Tibe2 aku terase nak makan kek...

Then aku ngn kawan aku g la kedai kek yang berdekatan... Hi3

Lepas tu aku masuk ar kedai 2, then aku cari la kek yang paling murah sebab aku saje2 je nak makan... Gpon aku berdua ngn kawan aku je...

Then cari punye cari, aku beli kek ni, harga dia Rm12 ringgit...



Ade harga kat kek 2 Rm12 ringgit...

So aku beli la and makan kat situ...

Aku rase secret resepi lagi murah... Sedap pon sedap... Hihi..

Aku pon makan la kek tu ngn kawan aku...

Then bile da siap makan, aku panggil la makcik tu sebab nak bayar...

Bayar kat table je sebab malas nak bangun... Hi3 (berat pungkok)

Lepas tu aku keluarkan la duit Rm12 ringgit sebab nak bayar...

Tibe2 die terkejut tengok aku keluarkan Rm12 ringgit...

Dia cakap macm ni...

_____________________________

Makcik : Eh, kek yang adik makan ni bukan harga Rm12 ringgit, tapi harga dia Rm15 ringgit...
Aku : Eh tadi saya tengok ade harga kat kek ni, Rm12 ringgit...
Ni tanda harga die...

*Aku pon tunjuk la tande harga yang aku belum buang 2...

Makcik :  Eh tak bukan, harga dia bukan Rm12, harga dia Rm15...
Makcik rase anak makcik salah letak tanda harga tu... Sepatutnye Rm15, bukan Rm12... (marah2)

Aku pon bengang ar...
Salah aku ke tersalah letak tag harga tu?

Pergi la marah anak dia... Apsal nak marah aku?
Hello, "customer is always right"...
Tak taw ke pasal benda tu? (Kesian)

Tapi aku relak je...

Aku wat2 cool je...

Padahal dalam kepale otak aku, dah tumbuk dia 3 kali...

Tapi takkan la aku nak wat betul2...

Dia da la orang tua, level mak aku je...

Gpon aku tak kenal dia, tak pasal2 kena jawab kat akhirat...

Then aku pon keluarkan Rm3 ringgit memandangkan dia da suruh aku bayar macam tu...

Walaupun cuma 3 ringgit, aku rase macam sedih and terkilan sangat...

Memang 3 ringgit 2 tak besar macam Rm100...

But then aku terkilan dengan cara dia berniaga...

Sepatutnye dia tak payah suruh bayar lebih 3 ringgit, bukan salah aku pon...

Salahkan anak dia, and salahkan atas kelalaian diri dia...

Aku tengok mase 2 tak de pelanggan pon kat kedai die, ade aku ngn kawan aku je, takkan  la dia tak de mase nak cek harga kek... Da la rase kek die so so je, secet resepi lagi bla bla bla bla bla bla.... (Membebel)

Nak sangat aku membebel...

Lepas aku tangkap gambar ni, ade juga rase nak promote kedai die kat facebook, tapi aku pikir, malas arrr nak kecoh2 sangat...

Hari ni, lepas berbulan, baru la aku update kat blog... Grrrr annoying...

Kenkadang rase nak balik Rm3 ringgit aku 2...

Rm3 ringgit tu memang tak besar mane, ulang alik naik van Uitm pon da 4 ringgit... Naik saje2 je tu...

Tak de masalah sangat la kalau Rm 3 ringgit...

Tapi sebab kecuaian dia, aku yang teraniaye...

What the???????? =_="

Hate that....

Nak balik Rm3 tu....













Running Man episode 3 (RM3)


3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

Tak pe la...

Ok la...

Benda lepas jangan dikenang...

Aku maafkan je...

But then, jangan aniaya pelanggan dah nanti...

Xoxo A..

-Publish-

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...