Friday, 22 November 2013

Risau...


Risau....

Risau...

Risau...

Risau...

Maksud risau dalam kamus ialah gelisah, rusuh hati, hatinya bercampur cemas, 
rusuh (kacau, tidak aman), tidak
mungkin kita dapat hidup dengan tenteram,
mengganggu (keamanan, ketenteraman)...



Aku risau sangat pasal pembelajaran aku kat Uitm...

Aku study kos account...

Aku bukan nak jadi accountant pon...

Semak kepale...

Ade budak yang tak suke aku mase kat sekolah, die boleh cakap kat semua orang yang aku study pasal menjahit baju kat Uitm...

Hahaha...

Kesian betol budak @#$&%^&@%...

Buat penat je ko tabur fitnah kat aku...

Ko yang dapat dosa...

Dah malas nak cite pasal die...

Bertambah semak...

Aku tak sure la aku ni tak boleh bawak kos ni or aku terbawak2 dengan masalah aku...

Tettttttttttttttttt.....

Masalah?

Dengar pasal masalah mesti semua orang nak tanye masalah ape...

Kan? Kan? Kan?

Semua orang nak taw ape masalah aku kalau aku cakap macam ni...

Terutama mak aku... Hi3

Thats why la aku tak nak cakap pape before ni...

Better aku senyap je, wat macam tak de ape jadi...

Cume masalah tu effect wat aku jadi malas nak menghadap buku...

Kesian buku...

Buku tak bersalah pon...

Mesti buku2 yang tebal2, 20 taun bace tak habis tu, mesti rindu gile kat aku... Hikhik

Lagipon kalau aku cerita masalah aku, mesti orang akan cakap macam ni...

"Sabar la Aen, ni ujian tok ko"...

Mesti macam ni kan?

Kalau boleh aku nak macam ni...

"Aku boleh tolong selesaikan masalah ko, esok jugak masalah ko selesai..."

Tapi memang tak la kan?



Dunia mengajar kite erti kesabaran...

Tak pe la, hadap je...

Cume aku doakan, kalau orang2 yang aniaye aku tu betol2 salah, aku harap dorang sedar la nanti, kalau dorang tak salah, enjoy ur life ok? Peace no war... Aku pon da maafkan korang... Dont worry... Walaupun ape korang wat kat aku sampai aku effect macam ni...
Tak pe, aku maafkan je...
Kalau aku balas, ape la sangat, tah2 tak bagi kesan pon..
Tapi ingat, Allah tak pernah tidur...
Mungkin ari ni ko wat aku, esok luse mungkin orang lain wat ko...
Wallahualam...

Letih bergaduh dengan orang tak matang...

Budak budak...

Typical...

Btw korang doakan aku dapat habiskan belajar...


Teringin nak baling topi macam ni...

Sob sob sob...

Tskk tskk tskk..

Makkk...

Mamaaa...

Ummiii...

Ibuuu...

Sedih sangat taw x!!!????

Btw, buat macam biase...

Macam tak de pape yang jadi...

Kesian aku...

Kalau dalam kepale, mungkin aku da lame tinggalkan dunia ni and pergi planet lain, pastu kawan ngan alien yang tak pernah cari salah aku and selalu sokong ape yang aku nak wat...
_
_
_
_
_
_
_
_

Termenung 10 saat...
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_



Tak pe la... Sabar je... ;')

Bagus kalau bersabar ni...

Trying to force my self to smile disaat2 genting...

Nty da berjaya, aku post sampai lebam.... Hi3..

Tak de la...



Korang, dengar lagu ni...
Kalau aku down, ade jugak aku dengar lagu ni...
Kot2 la korang suke...
Macam best je, macam best je... Hi3

Daaaaaaa :')




Cerita pasal kek... (Rm3 ringgit)


Assalamualaikum kenkawan...

How u doing? Good? Style Fifi Azmi... Hi3

Ok, before aku nak story pasal benda ni, aku nak cakap yang Hanis Zalikha cakap kalau nak blogging, jangan guna short form sebab nanti orang susah nak cari kat google...

Aku ingat kata2 orang power main blog tu...

Hihihi.... (tibe2)

Ok, ape yang aku nak cite ni da jadi lame da...

Berbulan yang lepas...

Aku tak nak tergopoh gapah cerita pasal benda ni sebab aku fikir juga pasal malu orang tu kalau aku cerita...

Ni kedai kek tu...



Aku nak mintak maaf awal2 la kalau ade sape2 yang ade kaitan ngn kedai ni (da cover gambar) kot2 la die cam an an, aku bukan nak malukan kedai ni ke ape... But jus nak cerita ape yang jadi...

Ok cerita dia macam ni...

Ade la 1 hari 2, aku ngn kawan aku jalan2 kat bandar...

Tak wat ape, saje2 jalan je... Hi3...

Tibe2 aku terase nak makan kek...

Then aku ngn kawan aku g la kedai kek yang berdekatan... Hi3

Lepas tu aku masuk ar kedai 2, then aku cari la kek yang paling murah sebab aku saje2 je nak makan... Gpon aku berdua ngn kawan aku je...

Then cari punye cari, aku beli kek ni, harga dia Rm12 ringgit...



Ade harga kat kek 2 Rm12 ringgit...

So aku beli la and makan kat situ...

Aku rase secret resepi lagi murah... Sedap pon sedap... Hihi..

Aku pon makan la kek tu ngn kawan aku...

Then bile da siap makan, aku panggil la makcik tu sebab nak bayar...

Bayar kat table je sebab malas nak bangun... Hi3 (berat pungkok)

Lepas tu aku keluarkan la duit Rm12 ringgit sebab nak bayar...

Tibe2 die terkejut tengok aku keluarkan Rm12 ringgit...

Dia cakap macm ni...

_____________________________

Makcik : Eh, kek yang adik makan ni bukan harga Rm12 ringgit, tapi harga dia Rm15 ringgit...
Aku : Eh tadi saya tengok ade harga kat kek ni, Rm12 ringgit...
Ni tanda harga die...

*Aku pon tunjuk la tande harga yang aku belum buang 2...

Makcik :  Eh tak bukan, harga dia bukan Rm12, harga dia Rm15...
Makcik rase anak makcik salah letak tanda harga tu... Sepatutnye Rm15, bukan Rm12... (marah2)

Aku pon bengang ar...
Salah aku ke tersalah letak tag harga tu?

Pergi la marah anak dia... Apsal nak marah aku?
Hello, "customer is always right"...
Tak taw ke pasal benda tu? (Kesian)

Tapi aku relak je...

Aku wat2 cool je...

Padahal dalam kepale otak aku, dah tumbuk dia 3 kali...

Tapi takkan la aku nak wat betul2...

Dia da la orang tua, level mak aku je...

Gpon aku tak kenal dia, tak pasal2 kena jawab kat akhirat...

Then aku pon keluarkan Rm3 ringgit memandangkan dia da suruh aku bayar macam tu...

Walaupun cuma 3 ringgit, aku rase macam sedih and terkilan sangat...

Memang 3 ringgit 2 tak besar macam Rm100...

But then aku terkilan dengan cara dia berniaga...

Sepatutnye dia tak payah suruh bayar lebih 3 ringgit, bukan salah aku pon...

Salahkan anak dia, and salahkan atas kelalaian diri dia...

Aku tengok mase 2 tak de pelanggan pon kat kedai die, ade aku ngn kawan aku je, takkan  la dia tak de mase nak cek harga kek... Da la rase kek die so so je, secet resepi lagi bla bla bla bla bla bla.... (Membebel)

Nak sangat aku membebel...

Lepas aku tangkap gambar ni, ade juga rase nak promote kedai die kat facebook, tapi aku pikir, malas arrr nak kecoh2 sangat...

Hari ni, lepas berbulan, baru la aku update kat blog... Grrrr annoying...

Kenkadang rase nak balik Rm3 ringgit aku 2...

Rm3 ringgit tu memang tak besar mane, ulang alik naik van Uitm pon da 4 ringgit... Naik saje2 je tu...

Tak de masalah sangat la kalau Rm 3 ringgit...

Tapi sebab kecuaian dia, aku yang teraniaye...

What the???????? =_="

Hate that....

Nak balik Rm3 tu....













Running Man episode 3 (RM3)


3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

3 ringgit...

Tak pe la...

Ok la...

Benda lepas jangan dikenang...

Aku maafkan je...

But then, jangan aniaya pelanggan dah nanti...

Xoxo A..

-Publish-

Sunday, 10 November 2013

Kisah Silam.. ( Kawan vs Lawan )


Hye semua...

Assalamualaikum...

Dah lame jugak aku tak update blog...

Skank ni mmg aku free, tapi just malas nak update...

Tapi ari ni, aku rase nak update sangat...

Nak taw kenape?

Ok, sebagai seorang manusia and hamba Allah, kita tak taw bile kita mati kan? 

So aku saje je nak update sal benda ni...

Memang semua orang boleh bace ape yg aku post ni sebab aku tak set kan benda ni as private, ni public...

Tak pe la... Korang bace je la walaupun korang mesti tak berape paham... Its ok... :)

Ok, sebenarnye, aku tujukan post ni betul2 untuk 3 orang... 

Watak pertama....


Laila...


Zaira...



Jep (Bukan jep sepah)

Name dengan gambar kat atas 2 aku reka je...

Sapa dorang yang sebenar, bia aku je yang taw...

Mungkin kalau 3 orang ni bace, dorang mungkin boleh rase yang aku tujukan post ni kat dorang...

Ok, cerita die macam ni, aku dengan Laila and Zaira (nama samaran), aku kenal dorang sejak aku lahir lagi...

Kiteorang memang rapat...

Dorang sayang aku and aku pon sayang dorang...

Mungkin dorang akan sayang aku selamanya and aku pon macam 2... Hi3

At the same times, aku pon rapat jugak dengan Jep 2...

Aku kenal Jep tu 7 taun lepas...

Da lame dah benda ni...

Cuma aku je yang terkenang balik...

Ye la, memory takkan penah padam sampai bile2...

Ok, mase bahagia sangat sebab ade Laila, Zaira denga Jep...

Laila kenal Jep, tapi Zaira tak kenal Jep...

Aku memang rapat sangat ngn Laila...

Semua benda dengan Laila laila laila...

Tiap2 hari ade Laila je dalam hidup aku...

Tapi aku tak sedar yang Zaira sayang sangat kat aku...

Bila aku susah, Zaira selalu tolong aku...

Tapi aku yang tak nampak...

Ade 1 hari tu, aku bergaduh teruk dengan Laila...

Laila dah ade orang lain...

Laila dah ade kawan baru....

Die baik sangat dengan kawan baik die tu sampai die sanggup tikam aku dari belakang...

Aku sedih sangat dengan ape yang Laila buat...

Mase aku tengah sedih 2, Zaira la yang tolong aku...

Mase aku dengan Laila, aku ketepikan Zaira...

Aku yang tak nampak selama ni siapa yg ptt aku baik....

Lepas tu, die la yg menyebabkan aku rase tension yang teramat sangat,
aku penah telefon jep and menangis2...

Banyak kali Jep tanye aku ape yang dah jadi, tapi aku tak cerita...

Aku tak cerita pon kat Jep yang Laila dah tikam aku dari belakang...

Bodoh sangat aku time 2...

Lepas 2 aku dah makin jauh dengan Jep...

Tu semua sebab aku tension...

Banyak kali jep call aku and hantar mcj, tapi aku wat tak taw je...

Sian Jep, die banyak ambik berat sal aku, tapi aku yang tak reti nak menghargai...

Jep pernah hantar mcj bertubi2 sebab die nak aku balas mcj die...

Aku bukan benci die...

Tapi aku tengah tension...

Die tak taw masalah aku..

Aku pon bodoh tak bgtau die...

Then aku reply mcj die, and aku tanye, kenape hantar mcj banyak mcm 2 non stop?

Then die cakap, die akan hantar mcj sampai la aku reply mcj die...

Jep sangat ambik berat pasal aku, tapi aku je yang bodoh tak reti nak menghargai...

Mungkin aku telalu tension ngn ape yang Laila buat sampai aku dah tak boleh nak percaya sape2 lagi...

Hari ni....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Aku datang balik tempat yang aku, Laila, Zaira ngn Jep penah bersama dlu...

Tapi semua yang lain...

Aku dah tak baik dengan Laila...

Tapi Laila still baik dengan kawan die...

Zaira pulak, still sayang aku macam dulu...

Still ambik berat sal aku...

Still tolong aku bila aku susah...

Aku terjumpe 1 benda yang buat aku teringat semua kisah2 kiteorang...

Ya Allah, aku rse terkejut sangat dengan ape yang aku nampak...

Aku tak sangka Zaira betul2 banyak tolong aku...

Laila dengan aku time aku senang je... Time aku susah, die tinggalkan aku...

Skank baru aku nampak sape Laila, siapa Zaira...

Tak guna aku menangis untuk Laila sedang Zaira sayang aku lebih dari Laila...

Mungkin pergaduhan antara aku dengan Laila, sebab Allah nak tunjukkan kat aku ape yang Zaira da buat selama ni...

Aku yang bodoh sebab sanjung sangat Laila selama ni...

Mungkin aku boleh baik ngn Laila, tapi aku tak sepatutnye ketepikan Zaira...

I'm so sorry Zaira...

Aku tak sepatutnya wat Zaira mcam tu dulu...

Sekarang aku dah nampak semuanya...

Jep pulak, aku dah tak contect ngn die sampai sekarang...

Mesti Jep dah benci aku and dah tak sayang aku macam dulu sebab aku tinggalkan die tanpa sebab...

Aku tak berani nak cari Jep and cerita semua yang jadi sebab aku taw die da takkan boleh terima aku and aku pon da tak nak bagi harapan dekat die...

Aku betol2 mintak maaf dengan ape yang jadi kat Jep...

Aku pon tak mintak semua ni jadi...

Aku tak mintak pon orang yang aku percaya tikam aku dari belakang...

Aku pon teraniaya jugak... Im so sorry...

Bila aku tengok balik benda tu, aku teringat zaman kegemilangan kiteorang dulu...

Sekarang semua da tak de da...

Semua da buat hal masing2...

Aku banyak buat salah ngn Zaira ngn Jep...

Tapi aku penah mintak maaf ngn Zaira...

Aku penah call Zaira and aku mintak maaf sebab aku kasar ngn die selama ni...

And aku ade terjumpa facebook Jep, and aku pernah mesej die panjang berjela...

Aku pon da tak ingat ape yang aku type...

Tak silap aku macam karangan kot...

Sebab aku rase aku banyak sangat salah dengan die...

Aku harap die boleh maafkan aku...

Terima kasih atas semua kebaikan Zaira ngn Jep...
Memory aku ngn dorang, aku takkan lupa sampai bila2...

To Laila, aku doakan Allah bagi hidayah dekat die and sedarkan die ape yang die dah buat selama ni...

Korang tolong doakan sekali eh?

Kalau 40 orang dokan, nanti termakbullah...

Doa macam ni,

Ya Allah, semoga orang yang Aen maksudkan ni diberi Hidayah dan sedar dengan ape yang die buat selama ni...

Thanks semua...

Semoga ape yang jadi kat aku 7 tahun lepas ni memberi pengajaran kat aku...

Aku harap aku lebih pandai menilai orang and jangan mudah percaya dengan orang...

Aku redha dengan ape yang jadi...

Wassalam :')






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...