Friday, 31 May 2013

Gwiyomi la sangat ! Haha


Assalamualaikum, Hello, Hye.. Pewittt.. :p

Ade orang bukak blog aku...

Yeah, skank ni da 31 Mei...

Cepat gile mase...

Da nak balik Uitm pon..

Da la barang xkemas lagi..

Cost pon belom register lagi..

Ade orang tanye aku, aku sihat x? ( Ambik berat )

Tapi aku xbg respon pon bile die tanye..

Mane la taw die terbace entry ni kan?

So aku nak cakap yang aku sihat je...

Dah2 xpayah la tanye k..

Aku xrespon tu sebab.......................................

(Ubah topic)

Ok, nak cite sal Gwiyomi yang dah xhangat lagi..

Mesti semua orang taw pasal Gwiyomi kan?

Ala yang menari tergedik2 macam sakai tu (Padahal aku pon buat.. He3 )

Ala saje2 bosan2...

Lagi pon korang ingat nak wat Gwiyomi ni senang ke?

Nak kena hafal step taw...

Kne practice g2...

Aku suke tgok orang Thailand wat Gwiyomi.. Someeyyyy sangat..

1 lagi kalau laki wat memang cuuuumillllll bangat... Hahahahahha

Opsssss jangan mara eh boyprenku...

Memang suke la tengok benda tu sebab lirik die...

Lirik die comel la..

Disebabkan aku suke lirik die, aku buat la video tu tok boypren aku... Hehehe...

And da alang2 aku wat Gwiyomi, aku upload video tu tok Digi Contest...

Ni contest die...




Aku ade suruh orang vote video ni, tapi sadness xramai yang vote,

So link die da xde.. Hahaha

Sape yang menang, boleh jumpe SNSD...

Bestkan?

But, contest pon da xde, its ok..

So tengok la video ni eh?

Jangan muntah lak..

Xpon korang try la wat, meh aku nak tengok.. Hahaha






Muntah? Ade aku kesah?

Xoxo A. -Publish- :p

Tuesday, 28 May 2013

I hate My Mother ~ Kiasan Buat Afiq Muiz

My mom only had one eye. I hated her... she was such an embarrassment.
She cooked for students & teachers to support the family.
There was this one day during elementary school where my mom came to say hello to me.
I was so embarrassed. How could she do this to me?
I ignored her, threw her a hateful look and ran out.
The next day at school one of my classmates said,
"EEEE, your mom only has one eye!"
I wanted to bury myself.
I also wanted my mom to just disappear.
So I confronted her that day and said, " If you're only gonna make me a laughing stock, why don't you just die?!!!"
My mom did not respond...
I didn't even stop to think for a second about what I had said, because I was full of anger. I was oblivious to her feelings.
I wanted to be out of that house, and have nothing to do with her.
So I studied really hard, got a chance to go to Singapore to study.
Then, I got married. I bought a house of my own. I had kids of my own.
I was happy with my life, my kids and the comforts
Then one day, my mother came to visit me.
She hadn't seen me in years and she didn't even meet her grandchildren.
When she stood by the door, my children laughed at her, and I yelled at her for coming over uninvited.
I screamed at her, "How dare you come to my house and scare my children!" GET OUT OF HERE! NOW!!!"
And to this, my mother quietly answered, "Oh, I'm so sorry. I may have gotten the wrong address," and she disappeared out of sight.
One day, a letter regarding a school reunion came to my house in Singapore.
So I lied to my wife that I was going on a business trip.
After the reunion, I went to the old shack just out of curiosity.
My neighbors said that she died.
I did not shed a single tear.
They handed me a letter that she had wanted me to have.
"My dearest son, I think of you all the time. I'm sorry that I came to Singapore and scared your children.
I was so glad when I heard you were coming for the reunion.
But I may not be able to even get out of bed to see you.
I'm sorry that I was a constant embarrassment to you when you were growing up.
You see........when you were very little, you got into an accident, and lost your eye.
As a mother, I couldn't stand watching you having to grow up with one eye.
So I gave you mine.
I was so proud of my son who was seeing a whole new world for me, in my place, with that eye.
With my love to you,
Your mother.
This is really upsetting!! I know we've all talked back or said stuff that we didn't mean to our parents. I just hope that everyone will cherish what they have before it's gone!
-
-
-
-

Sekarang ni semua orang da taw cerita pasal Afiq Muiz pelakon Mimpi Cenderella tu kan?

Aku xpenah tgok pon cite tu..

Bile kua cite macam ni, baru la aku sibok2 nak google pasal die..

Yang aku taw orang panggil die si tanggang 2013..

Sebab mak die cakap die anak derhaka..

Aku xnak komen ape2 pasal ni sebab aku pon sebaya dgn Afiq tu..

Umur aku pon 21 jugak..

Aku xpernah jadi seorang ibu..

Jadi aku xfaham perasaan seorang ibu..

Aku faham sangat perasaan Afiq..

Sebagai seorang remaja, kita memang nak kan kebebasan..

Macam Afiq, mak die kontrol die..

Nak wat tu xleh nak wat ni xleh..

Same la dengan aku..

Mak aku jage aku dengan kawalan yang sangat ketat..

Kadang2 rase macam terkongkong sangat..

Aku konfius, sebenarnnya anak ni xde hak langsung ke nak bersuara???????????????????

Disebabkan aku keliru, pernah la jugak aku membantah ape yang mak aku cakap...

Konon2 aku ni betul sangat la..

Padahal xbetul pn =_=" (Sorry mom, really2 sorry)

Bile asyik ambik taw pasal Afiq Muiz ni, baru la aku sedar, rupa2nye memang anak ni xde hak nak bersuara..

Dalam Islam memang menghalalkan ape yang ibu kite buat and sebagai anak, kita wajib menghormati ibu bapa..

Selama ni aku yang salah..

Kalau mak kite ade wat dosa pon, tu antara die ngn Allah..

Sebagai anak, kite kne hormat die..

So, disebabkan hal Afiq ni, baru la aku sedar, aku banyak wat silap..

Dear my mom.. (Nangis)

I really2 sorry...........................................

Sorry sangat..............

Sekarang ni da sedar da...

Ain banyakkkkkkkk sangat salah.....

Sobsobsobsobsob :'( 

Will u fogive me?

Please forgive me..

Im begging u :'(


You are only one and only you in this world..


So sorry...

Mintak ampun dari hujung rambut sampai hujung kaki...

Mom.... (Nangis)

Ampunkan saya...

Halalkan makan minum n segala2nya..


Im so sorrrrrrryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy... !!!!!!!!!!!!


Kalau bukan disebabkan kes Afiq ni, mesti aku xsedar..

Bile mak aku cakap, mesti aku xnak dengar..

Aku jadi faham bile aku bace article ni...

Nasihat Ustaz Wan Akashah (Suami Ustazah Bahyah) kepada Afiq Muiz...

"Bertaubatlah pada Allah kerana di antara akibat dan bala yang Dia turunkan pada hambanya dengan segera apabila anak menderhaka kepada ibu dan ayah mereka. Dalam keadaan ini, hadis Nabi ada menyatakan bahawa keredhaan Allah terletak pada keredhaan ibu bapanya dan kemurkaan Allah terletak pada kemurkaan ibu bapanya. Biarpun ibu dan ayah itu jahat, anak wajib menghormati mereka yang membesarkannya sejak kecil lagi. Lebih baik Afiq tidak bertindak mengikut emosi dan perasaan, bertenang dan jumpa ibu serta bawa berbincang. Minta maaf kepada ibu atas segala dosa yang dilakukan itu"


"Ingat, kejayaan dia (Afiq) adalah datang daripada ibu bapa yang mendidiknya. Macam mana sekalipun, anak wajib menghormati ibu bapanya terutama ibu. Dalam hadis ada menyebut, antara amalan yang paling disukai Allah ialah sembahyang pada awal waktu dan berbuat baik pada ibu bapa. Walau apa pun kejutan yang dibuat ibu daripada segi kenyataan atau tingkah laku, kita mesti wajib hormat walaupun tidak suka. Sebagai anak mesti mengalah, bukannya kutuk. Dalam hal ini, letakkan kekasih di tepi. Kerana cinta kepada kekasih boleh membutakan hati antara kaca dan permata kerana cinta membuatkan kita tidak dapat melihat kebenaran dan jasa ibu dan bapa kita"

Ayat Ustaz ni sangat2 terbaik n senang faham..

Lepas je aku bace article ni..

Baru la aku faham posisi anak n posisi emak yang sebenar..

Yela, remaja, biase la.. Bile mak xbagi buat something, mule la melenting...

Ermmm.. Sedih...

Harap sangat mak aku maafkan semua dosa aku..

Xnak jadi macam ni..

Ya Allah... Ngeri sgt :'(

Mom..

So sorryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy again and again...

So sorry forever in my life (Sad face)

:'(


To korang yang penah sakitkan ati mak korang, dah2 la tu weh..

Aku pon sedar sekarang...

Sebagai anak, kita xboleh membantah..

Sebab perbuatan ibu dihalalkan n sebagai anak wajib menghormati..

Sangat dasyatkan ?

Syukurlah aku pon da sedar sekarang...

Kalau bukan kes ni, aku pon xsedar...

So, same2 la kite perbaiki diri..

Ramai orang berjaya kerana belajar dari kesilapan diri sendiri...

InsyaAllah..

Wallahualam :')







Sedih ;'(

Assalamualaikum (xjawab dosa :) , hello, hye, sawadikap kappungkap, Anyeong Haseyo :), Vanakam, Hola :)

Im back to update :) (Yeyyyyy :p )

Ok, now da lewat pagi sebenarnye.. Tapi aku je still awake sebab susah sangat nak lena..

Tadi aku online fb and terjumpe 'something' yang buat aku rase sedih :(

But now aku xnak terus jump and cerita pasal benda tu..

Aku nak cerita pasal benda lain dlu... (Waw jari semakin laju menaip, tahniah kepada diri aku)

Ok, first sekali aku nak tanye korang ape khabar? Sihat? (Xtao pon sape yang tgh bace ni :)

Thanks sebab spent time nak bace ape yang aku type..

Heheheheheheheheheheheheheheh :)

Ok, sebenarnye aku xde la rajin sgt nak update semua ni...

Yela, risiko tinggi jugak sbb terdedah kepada para2 stalker..

Sape stalker? Org yang nak taw pasal kisah hidup kita..

Contoh, kalau family aku bace, xke kantoi banyak benda...

Xpon org yg xsuke aku, nty taw banyak benda..

So, aku pon kurangkan la update blog ni..

Suke??? Tepuk tangan untuk diri anda ye :)

Kdg2 penah jugak terpikir nak buang je blog ni atau privatekan je..

Tapi bile mengenangkan nak wat susah, susah gileeeeeeee =_=''

Niat tu jadi terbantut..

Yela, korang ingat nak buat blog ni senang?

Serius susah gile..

Nak create new blog tu memang senang tapi nak cantikkan blog tu, perhhhh !!! Memakan mase beb..

Merugikan mase ye jugak..

Orang yang main blog sepenuh mase and dapat banyak duit ni orang yang betol2 xde wat keje lain..

Dok mengadap blog je la..

Macam aku, aku student, aku main blog, mase cuti sem je..

Tu pon tggu mood datang, kalau xde mood, aku xupdate ape2..

1 lagi, main blog nak internet yang laju..

Kalau tenet slow. ko xpayah la berangan..

So kalau internet lagi, aku selalu bukak blog..

Kadang2 aku bace blog orang lain..

And sometimes i got jealous bile bace blog orang..

Sebab kadang2 blog dorang sangat cantik.kemas, berinfomasi, macam blog aku, hampeh =_="

Xdok benda pon dalam ni...

Tapi sebab mengenangkan nak cantikkan 1 blog ambil mase berbulan2, so aku biar je la blog ni...

Private kan mane yang patut je..

Ok, panjangnyee.. He3

Sekarang 28/5/2013

Sekarang ni aku cuti sem..

Da dekat 2 bulan pon dok kat rumah..

Xde wat ape pon...

Bosan.... Waaaaaa :( (Nangis)

Btw mase aku penuh la sikit bile jadi 'Cikgu' matematik adik aku..

Wah, pandai ke?

Kalau nak taw pandai ke x, cube try tanye soalan, then nty aku selesaikan..

Btw aku penah nak update pasal entry pengalaman jadi cikgu tuisyen matematik lepas Spm..

Wah jadi cikgu..

Mase tu sape yang nak tuisyen ngn aku, kne bayar Rm2 ringgit 1 jam..

Hahaha... Masyuk gile kau..

Banyak gile duit aku mase tu..

Tambah pulak aku memang suke budak2..

Ramai la anak jiran2 aku tuisyen ngn aku..

Lepas maghrib, budak2 mesti penuh kat dalam rumah..

Hehehe :p

Mase tu ade la dalam 12 orang kot... Xsure..

Bwt lebih la dari sepuluh orang..

Aku xde lesen mengajar..

Aku just tolong budak2 sekolah rendah selesaikan soalan matematik dorang..

Then mak ayah dorang bagi la upah kat aku.. Cewah.. He3 :p

Semua ni jadi sebab mak aku xbagi aku kerja kat lua..

So terpakse la aku kerja kat dalam rumah je (tekanan kot)

Ye la.. Aku kan 'baby' lagi..

Xpercaye? Cube tgok name fb aku.. Babylurve Aenra :)

Name tu aku reka spontan je ngn kawan aku BabyQyrana Kyra.. Love u Kyra.. He3

So, aku memang xde pengalaman bekerja..

Penah kerja sekali je.. Kat Gambang... Hahaha.. Sedih..

Tu pon 2 ari je..

And aku pergi curi2..

Mase tu da la nak final exam..

Suke2 je aku g sane..

Kalau mak aku taw aku g sane mase tu, mati aku...

Sekarang mak aku da taw da pasal tu..

Die memang marah gile...

Ayah aku pon marah sekali (Tekanan aku )

Kadang2 mak aku warning jangan curi2 kerja...

Aku bukan ape, aku xsuke call mak aku semate2 nak mintak duit..

Aku rase macam........................................... korang pikir la sendiri..

Kalau boleh nak pakai duit sendiri..

Tapi kalau terdesak sangat, memang aku mintak kat mak aku...

Mak aku bg kerja, tapi lepas habis study..

Tu syarat die... So kne la ikut.. Ape boleh buat..

Korang mesti menguap bace entry ni kan? He3 #Yawn

Ha... 1 lagi nak cakap, sorrrryyyyyyyyyyyyyyyyyyy sgt2 kepada lelaki yang tak dikenali selalu anta chat and wechat kat aku macam ni 'Hye', 'Salam', 'Hye baby', 'Hye awak, xtido lagi', Hye boleh berkenalan, and pape la...

Waaaaaa... Macam berlagak  je..

So sebelum korang muntah, aku cepatkan ape yang aku nak cite..

Aku just nak mintak maaf...

Bukan xnak reply...

Sebab aku da taw soalan ape yang korang nak tanye..

Contoh, name penuh aku ape? Awak tggal mane? Umur berape? Da berpunye?

Macam ni la soalan biase...

So malas nak kene temuduga ngn korang..

Korang tanye aku macam aku ni nak temuduga mintak kerja..

Kalau aku cite kat boyfren aku, mesti die cakap, block je semua...

Hahahaha... Da taw da..

Aku taw, korang just nak kawan2 je kan? Bukan ape pon...

Tapi cube korang anta chat sebab nak bgtao something macam esok exam ke, esok kuiz ke, or pape la yang penting, macam kalau boleh aku nak balas cepat2.. He3 (Berlagaknye =_=")

Tapi kalau aku bosan sangat, aku balas je sape2 yang anta chat :)

Bile da lame2 layan dorang mesti cakap ni..

'Awak, boleh x sy nak no phone?'

'Awak, boleh x bg no phone? Sy da nak off ni'

Aku sure, ramai perempuan yang kena..

So hati2 eh..

Jangan cepat layan lelaki kat fb sebab kite xpernah jumpe.. Ok?

Kalau pernah jumpe, layan la sampai lebam

Aku lagi prefer orang wall dari anta chat...

Semak je.. Hahaha

Lagi pon, aku da ade bf da :)

Kalau single xpe la weh.. So im so sorry ye (Nangis)

Ok.........................

Lagi nak type ape lagi...

Xlame lagi da nak balik Uitm..

Lepas balik sane, mesti terus ade kuiz, test (Penat !!!!!!!)

Tu la student =_=''.. Merana...

So sekarang ni la nak rilek2..

Aku nak update ape ni...

Oooo... Lupe aku ade something nak update...

Meh aku nak cite... :)

Macam ni.. Tadi aku online fb.. Macam biase la.. Tiap2 ari aku online fb :)

Tiap2 ari aku bace facebook...

Kalau facebook ade final exam, kompem aku dapat A++

Tadi mase aku tengah online, aku ternampak something yang buat aku rase sedih, pilu... Sob sob :(

Ermmm aku ni gile Korea.. He3...

So korang xfaham kot ape yang aku rase..

Tadi ade la someone yang update, die cakap nanti Jong Kok Oppa yang kat dalam Running Man tu nak datang Malaysia Jun 2013..

Aku pon tengok la video promo die..

Then die cakap bahasa english memang teror...

Then aku tgok la cara2 nak beli tiket..

Suddently..................................................... (Terkejut+Happy+Sedih)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Oh my god !!!!!!

Lee Minho pon datang Malaysia bulan Jun 2013 ni...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!! Sedih..

Nak nangis...

Sebab aku taw, memang xkan dapat pergi..

Tiket die mahal gile... Sob sob

Lagipon mak aku xkan bagi...

Sape nak bg aku duit... (Buat muke duck face :'* )

Tiket die mahal kot... (Muke duck face :'* )

Dear my mom, i really2 want to meet him..

Dear my boyfren, please dont be jealous ya?

I love u more more more..

He just an artist...

He only in my dream..

Not more than that :) (Sile paham.. He3)

So, kalau boleh memang aku nak pergi sangat...

Sedih...

Tiket yang paling murah, seratus lebih...

Mane ade duit :'(

Nak jumpe die... (Duck face)

Ermmm... Bencinye..

Aku taw, mungkin aku xdpt jumpe die sampai bile2...

Kalau aku da kerja, ade kereta, mesti aku da pergi walaupun tiket paling murah harga seratus...

Nampak macam fanatik gile kan??

Aku pon xtao kenape aku suke kat die..

Pelik kan?

Padahal aku bukan penah jumpe die pon...

Die bukan orang islam...

Die xpandai bahase english..

Kawan pun suke die..

Kawan aku penah pergi Mekah and berdoa depan Kaabah supaye Lee Minho masuk islam...

Hahaha... Die nak kawin ngn Lee Minho kot..

Tapi aku xnak komen pasal tu sebab aku bukan ustazah...

Ermmm... Btw Lee Minho tu Allah yang cipta..

Then aku nak cakap, indahnye ciptaan tuhan.. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)


Kat sini ade info pasal die...




Lee Min-ho (Hangul: 이민호; Hanja: 李敏鎬, born June 22, 1987) is a South Korean actor who is best known for his leading roles in Boys Over Flowers (2009) as Gu Jun-pyo, the leader of a group of students known as F4, and action drama City Hunter.

As a young child, Lee Min-Ho hoped to become a football (soccer) player, but an injury in the 5th grade of elementary school ended those dreams. However, Lee Min-Ho still keeps up with football and mentions Nal-do Ho as his favorite player.

In the 2nd year of his high school career, Lee Min-Ho turned his attention to acting. By the time of Lee Min-Ho's senior year in high school he joined Starhaus Entertainment with the help of an acquaintance. After going through training, Min-ho started auditioning for roles and landed smaller roles in several television dramas. His major breakthough came with Min-ho landing the lead role in the KBS2 drama "Boys Over Flowers" as Ku Jun-pyo. The television series became immensely popular and regularly received ratings of over 30% in South Korea. Lee Min-Ho is currently majoring in Film & Art at Konkuk University.

In 2011 Lee Min-Ho starred in popular drama series "City Hunter." The drama was based off a Japanese manga by Tsukasa Hojo. His co-star in the drama was Park Min-Young. They knew each other for about for 5 years having previously worked together in the KBS2 2007 drama I am Sam. According to management agencies for Lee Min-Ho and Park Min-Young they developed feelings for each other while filming City Hunter. After the completion of "City Hunter" the couple dated more seriously and are now involved as couple

On April 6, 2012, Min-ho announced on his Facebook page that he would appear in a new drama called Faith (Hangul: 신의, Rom.: Shinui), which aired from August to October 2012 in Korea.

On March 29, 2013, Min-ho revealed that he will be returning to the small screen with a new drama titled "The Heirs"(tentative title).This will be aired in the autumn in Korea. His new project is gaining attention, because he is going to work with the top-notch writer of Secret Garden."And he will release his first album and also be meeting his fans through a 10-city tour in Asia, before starting to shoot his new drama.

In 2013 Lee Min-Ho will release a special album for his fans in May, 2013. With the release of Lee Min Ho’s special album, he will go on a live world tour concert series to 10 countries including Korea, Beijing, Taipei, Bangkok, Osaka, Tokyo, Malaysia, Shanghai, Myanmar and Hong Kong. The tour will last until July and each concert will be in the hybrid format of a talk show with live music. However, the purpose of this album is to thank to supportive fans. Lee Min Ho’s domestic and international fans have been asking for this album and Lee Min Ho put two years of time and effort into this album in return. Moreover, a part of the profit made from this album’s sales will be donated to charitable organizations helping people in need. Until now, Lee Min Ho prepared a song for every fan meeting he’s hosted but never released the song officially or performed elsewhere.

Jazzy Group proudly present that we will be bringing Lee Min-Ho to Malaysia, to hold his world live concert《Lee Min Ho Global Tour In Malaysia 2013》 at KWC Fashion Mall, 15th Floor Event Hall on the 29th June 2013, at 7.00 p.m. Tickets will be available starting 29 April 2013 (Monday) at 10a.m.

For zone VVIP only can be grab at Jazzy group office.

The ticket prices are listed as below:
- VVIP zone : Rm 683
- VIP zone : Rm 453
- A zone : Rm 283
- B zone : Rm 183
* Ticket price including RM3 processing fees

Come and join us at KWC Fashion Mall, 15th Floor Event Hall (as the venue sponsor) to enjoy his loveable and spectacular performances that will definitely melt your heart. On the other hand, you can do some shopping at KWC too, before the concert starts.

Stay tune always with Jazzy Group Facebook, Jazzy Group Twitter, official radio station One FM & Hot FM for their latest news update. Hurry, purchase your tickets now via Jazzy Group’s office or the ticketing agent, Ticket Charge.

For more information, please visit our website or contact enquiry hotline:
TicketCharge 03-9222 8811 / JazzyGroup 03-5622 1600
(www.ticketcharge.com.my) / (www.jazzygroup.com).

Korang tengok la harga tiket die...

Sangat mahal.. Rm683 kot...

Dengan duit tu macam2 aku boleh beli

Btw, aku harap jugak la.. Kot2 la aku boleh jumpe die suatu ari nanti...

Sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

Kalau aku g jumpe die time aku da kawin agak2 suami aku marah x?

Hahahah.. 

SORYYYYYYYYY !!!!!!!!!!!!!!!!!

SORYYYY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ok, contoh kalau suami aku minat gile kat SNSD..

Ermmm..

Memang sah2 la aku jeles kan???

Ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

Xpe la.. Mungkin aku akan lupakan Lee Minho untuk orang yang aku sayang...

Oppaaa...

Selamat tinggal oppa... ( Ceyyyy)

Tu je la kot aku nak update..

Just rase sedih sebab xdapat nak join event tu,,

Kalau dapat bergambar ngn die best jugak..

Tak pe la..

Back to normal life... He3..

Sila jangan ambik serius dengan entry ni eh???

Aku harap xde orang la yang jeles taw...

Tu saje dari saya... Kalau mood sampai, sy update lagi...

Xoxo A.. -Publish-



Ni muke seruis terbaru untuk Mei 2013.. He3 :p


Wednesday, 15 May 2013

Perasaan tu same x?

   
Assalamualaikum. Hye.

I dont know how long i've leave my blog.

Now i come out to update this blog.

    I wanna talk about teenager life. Do you think that our teenager life is the same? I means everyone have the same teenager life. Lets me tell my feeling because im 21 years old so mybe our feeling is the same. Be a teenager, they might be stuck in that place where everything sucks and it seems like it’s not going get any better. Maybe you hate your parents, your lectures, you hate everyone and no one seems to understand you. You wish you were prettier or handsome, you wish you were skinnier, you wish a boy liked you back, you wish a girl liked you back, you wish anyone liked you back. It crazy right? But its naturally. Every teenager wiil feel the same.

    Maybe you think you’re ugly or stupid or you wish your life was over because you can’t bear it any longer. Maybe someone or something has hurt you so bad that it makes you hate getting out of bed. Mybe you love someone very much but they didnt love you back. Its hurt right. But i think, the painfull in the world is when we watching someone that we love, love other. Oh damn, feel like want to die, feel like we have no one in this world and feel like nobodys love us anymore even we know that our parents love us soooo much. That stupid and that is teenager.If this sounds like you, know that you’re more normal than you realize. Being where you are right now is one of the most difficult places you will ever be for the rest of your life. It’s the hardest, darkest and most difficult because of how young you are and how trapped you feel by this age. it like unfair when we have to face the biggest problem like this by this age. Excauted. =_="
Know that this tough part life will be shorter than you think, and just past it, life gets quadruple-y better once you have control over your life and what happens in it. Keep going through the motions and move through this time as best you can. You have NO IDEA how much better it gets once you get into adulthood.

   Simply put: Bear it with as much grace as you can muster. Keep going through the motions and try to stay safe throughout it. Be carefull, don’t hurt yourself, don’t hurt others and remember that this is a fraction of your life. Even though you’re in a lot of pain, it’s a common kind of pain and you’re not alone even when you feel the most alone. Talk with friends about it, talk with someone about it, read books about it, know that you are one of many, and move through this time. Look for any kind of help from any source. (Avoid drugs…those are never helpful.) Google it. Check a book out from the library. Don’t be lazy about it. Just get through this and know that dealing with life will never be this hard again.

   “The future…”: You have no idea who you will become. You have no idea what you will look like, who you will be in love with, who will love you back and how different that place will be compared to where you are right now. You will get out of collage, you will get a job, you move out on your own and you will figure out who you are. You will also find your tribe: the people that love and understand you. You will get to know yourself and love yourself in a totally different way that’s more rewarding than anything you know right now. You will feel so differently about life and the future. You will know how worth it is to move through all that crap because of how different life is past it. The muck and pain of life will be manageable because you’ll have much more help and tools to deal with it, for numerous reasons. The main thing is everything will be different and better than it is right now. You will be a different person and your life will be better. It’s hard to tell this now because you’re unhappy and searching for a way out, but this is the hardest it will ever, ever be. Move through this time. Greatness awaits you and it’s so worth it to reach it.

   I know it’s hard when you are alone. It can seem endless and hopeless. But here’s a message from the future that I’d send back to myself if I could. You will be okay and you will one day be happy. Just get through this time. It will never be this hard again. xox My love to you all, Aen.






Friday, 3 May 2013

Cuti Sem ❤

Hye Cak !

Hehe..

Ermm...

Xtao nak update ape..

Have no idea..

Rase macam nak tutup je blog ni...

Thinking of something new...

Mybe nak ringankan lagi blog..

Nak buang post2 lame...

Or buat blog baru..

Or xpayah main blog dah..

Im 21 years old..

Rase macam xde mood nak main2 da..

But... Tengok la nanti macam ne...

-Tata-




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...