Thursday, 15 November 2012

Soal jawab !


Hei hei... Im talking alone... Haha
Ok.. Tak taw nak buat ape pagi ni..
Pagi??? Oh god.. Aq bangun pagi mase cuti sem??
Hahaha..
2 la perubahan yang sangat2 pelik kan?
But people changes =)

Ok last night, broadband aq wat hal.. So sad bile ade benda nak wat ttbe broadband wat hal...
Time aq xde nafsu nak online, berokband tu ok je..

Then, tok setelkan hal tu, aq pon g la pinjam berokband akak aq..
Wawwwww...

Tbe2 berokband die laju pulak macam roket...
Aq pon setelkan hal yang aq nak wat then teros bukak youtube..
Antare video yang aq tengok 
and macam2 lagi la.. But antare banyak2 video yang aq tgok, aq paling suke Hanis Zalikha...
Sebelum ni da penah dengar pasal die.. Tp xpenah tgok video kat youtube..
Die ni blogger femes.. Da jadi pengacara kat tb9 pon..
Aq rase mcm suke la style die.. Everything la.. Nampak cool gile.. And of course nampak die macam tak gedik.. Kikiki... Hanis Zalikha... Muah3... Hahaha

Btw... Aq da menyimpang jauh ni... 
Disebabkan tenet laju macam roket, ko nak merepek je la kat sini...

Jom main soal jawab...  Ala2 Formspring =)

22 Soalan Spontan =)

1- Benda ape yang tak sepatutnye takot, tapi takot?
- Kepale ayam !...  Wakaka.. Macam pelik je kan? Tapi aq memang takot kepale ayam... Terutama sekali  bile lepas sembelih and still ade fresh blood.. Oh god !


2-Apekah kekurangan nasi lemak?
- Kacang ! Aku tak suke makan nasi lemak dengan kacang.. So aku tak makan kacang tu.. Kalau nak cakap eh?

3-Adakah cendol minuman kegemaran semua orang?
-Tak ! Aku tak suke ! I dont like cendol.. Wink *_*

4-Kalau nak drive, benda yang paling lupa nak buat?
-Turunkan handbrek ! Hahaha.. Sorry Pak Cik Jpj.. Btw Thanks sebab luluskan.. Tak penat aq kenyit mate kat die <3

5- Yang paling disayangi and dekat dihati?
-Allah, family, kawan2 and Boyfriend <3

6- Aku paling benci bile?
-Barang yang aku tak nak guna, ade je depan mate.. Bile tak nak guna, teros hilang.. Pffttt !

7-Aku sedih bile?
-Barang yang aku sayang hilang and tak dapat balik.. Damn ! =(

8-Kucing comel tak?
-Comel tapi tak berani nak pegang.. Wink =p

9-Apakah barang yang agak berjasa?
-My laptop + broadband sebab da tolong aku jelajah dunia sampai Eropah <3

10- Habit yang cube dielakkan?
-Gores kad topap guna kuku sebab ade "orang" cakap dapat boleh dapat cancer.. Owh "orang" yang cakap tu sangat comel.. Haha (Tak de kena mengena pon =_='')

11-Single? Married? Divorce?
-Semua kat atas tu tak ! Yang betol, tengah tunggu orang masuk meminang... Hahaha... But not now ok? Kunk ckp macam tu ade pulak orang anta rombongan.. But yang penting kne pandai tackle ati mak ayah ok? (Malu)

12- Cerita kartun yang still tengok dari kecil sehingga dewassa?
-Oggy and cocroaches ! Hahaha.. Best la cite tu.. Even da umur 20 taun pon still layan cite tu.. Mcm doremon, ninja boy, semua da tak tengok ! =)

13-Cuace paling best?
-Mendung ! Pastu berangin... Waaaa.. Best je kan?? Cuace sejuk pon best... Kalau panas xbest la.. Cair make up i.. Hahaha =pppp

14- Benda apa yang membuatkan anda rase macam nak nangis berbakul2 air mate?
-Bile orang yang kite betol2 sayang, orang yang kita betol2 harapkan, tinggalkan kita dan mencintai orang lain (Sedih)................... Tetttt.... =p

15- Adakah anda mempunyai cinta pertama?.. Dimana dia sekarang?
- Ya.. Saya ada cinta pertama.. Die sentiase hidup dalam angan2 hidup saya tapi die bukan lagi hak saya.. Tetttt.. Kikiki 

16 - Siapa yang layak jadi kawan anda?
-Orang yang buat baik dengan saya =)

17 - Model phone yang anda kagumi?
-Blackberry... Walaupun bateri die sangat terok... Blackberry is my life.. Xleh hidup tanpanye.. Im mean fb, whatsapp, bbm, google and so on... =p

18- Betol ke lelaki suke menipu?
-Im not sure sebab tak semua lelaki sama.. Btw, i just hope that bile seseorang lelaki nak megayat perempuan, contoh die cakap 'Saya suke awak', bia la ayat tu ikhlas dari ati bukan sebab nak menipu.. Ye la... Bak kate pepatah (pepatah kot) "Girls fall in love with what they hear. Boys fall in love with what they see. That's why girls wear make up; and boys lie. - Wiz Khalifa.''

19- Adakah anda sudah menguasi English sepenuhnya?
-Oh my english ! No no.. Terlalu banyak yang perlu dipelajari.. I always force my self to speak in english walaupun salah ! Hahaha.. Thats what we call practise.. And i got B+ in my english examination.. Kikiki.. Melalui video Hanis Zalikha kat youtube, die ade ajar kite a little bit pasal english.. Kate beliau, That's mean = sangat kejam, That means = itu bermakna.. So which one yang korang selalu sebut? Oh my english ! Hahaha

20 - Ape pandangan anda tentang bercinta sebelum kawin dan couple di zaman cyber?
-Ok, i like this question.. Walaupun sy dari gologan remaje jugak, but saya sangat2 nak nasihatkan girl2 kat luar sane termasuk diri saya, kalau nak bercinta, just do it BUT jangan sampai rugi dikemudian hari.. Maksudnye, kalau nak berjiwang, jiwang je, jangan sampai kekasih hampa pegang dada hampa, pegang paha hampa, pegang badan hampa.. Kalau kekasih korang bercinta ngn korang sebab nak dada, paha and so on, JUST SENT HIM TO KFC.. OK? HAHAHA XD

21- Benda yang boleh buat anda jadi gile?
-Bile nampak banyak barang nak beli, terutama kat Shooping mall, tapi time tu tak de duit or tertiggal wallet ! Waaaaaaa.... Aku boleh jadi gilee kat ctu... Hehehe

22-Ape makna kawan bagi anda?
-Kawan bagi saya sangat bermakna sebab bak kate pepatah, (pepatah kot) "Walking With A Friend In Dark Is Better Than Walking Alone In Light.''.. So we really2 need friend in our life <3

I think enough for today...
Sangat seronok jawab soalan spontan...
Sebab tu aku suke main Formspring dulu...
Sekarang da maleh nak log in...

Btw.. See u next time.. Nak g lunch...

Tata.. Love Aen <3





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...