Sunday, 29 July 2012

Mr. Bean in reality life ~


Mr.Bean..Satu nama Yang Tidak Asing lagi dalam dunia hiburan di dunia ini...Siapa tahu Mr.Bean Atau nama Sebenarnya Rowan Atkinson ini boleh menjadi popular dengan lakonan nya yang sangat lucu dalam sitkom Mr.bean yang di nonton hampir semua penduduk didunia..Rowan Atkinson Mempunyai kehidupan yang sangat bahagia disamping keluarganya...tentu ramai dari anda kan yang belum tahu sapa keluarga Mr BEan ni...jom kita saksikan sahaja dan menjelajahi sedikit ruang rumah mr bean ni...


Sekilas Profil keluarga Mr.Bean & famili:


NAMA : ROWAN SEBASTIAN ATKINSON a.k.a Mr.Bean
Tempat dan tarikh lahir : Newcastle, 09 -01- 1955
Isteri : SUNETRA SASTRY
Anak lelaki : BENJAMIN ATKINSON
anak perempuan : LILY ATKINSON






Gambar Mr.Bean & Istri yang cantik..








Anaknya lelakinya, BENJAMIN ATKINSON.




Anak perempuannya, LILY ATKINSON


Nah, Sekarang melawat sekitar ke rumahnya yang mewah yang menghadap pantai...
























Bile bace rase sebak ~





  • Bila mak kata dia teringat, kita jawab kita sibuk sangat.
  • Bila ayah kata dia rindu, kita jawab nantilah hujung minggu.
  • Bila mak minta kita pulang, kita jawab kita belum lapang.
  • Bila ayah minta kita singgah, kita jawab kerja kita belum selesai. 
  • Bila hati kita terguris, kita kata “Mak memang tak pernah faham”.
  • Bila hati kita terhiris, kita kata “Ayah memang tak ambil kisah”.




Tetapi..........




  • Bila hati mak kita terguris, mak kata “Tak apa, dia masih muda”.
  • Bila hati ayah kita terhiris, ayah kata “Tak apa, belum sampai akalnya”.
  • Bila kita menagis tanda lapar, mak berlari bagai hilang kaki.
  • Bila kita merintih tanda derita, ayah bersengkang mata bagaikan tiada lena.
  • Bila kita sedih kerana gagal, mak setia membekalkan cekal.
  • Bila kita pilu kerana kecewa, ayah teguh berkata dia tetap bangga.






#Hargailah kedua-dua ibu bapa kita selagi mereka masih hidup di dunia ini. Anak yang soleh sentiasa mendoakan dan mengingatkan ibu bapanya. Sesungguhnya anugerah yang paling berharga di dunia ini adalah kedua-dua ibu bapa.





Sunday, 15 July 2012

Redha ~ =')






Jodoh itu juga seumpama rezeki.. Kita tertanya tanya siapa jodoh kita? Dan bila masa akan tiba saat kita ketemui jodoh.. Sungguh, jodoh itu adalah rahsia Allah SWT..

 Apa yang ada pada kita, kita berusahalah mencari jodoh yang baik.. Mohonlah pada Allah SWT.. Jadi, berusahalah dengan baik, Allah pasti tidak akan mengecewakan kita.. Wajib menerima takdir tidak menolak kewajiban untuk mentadbir..

 Dan bila sudah ketemui jodoh, itulah dia pedamping kita.. Ada orang jodohnya lambat.. Ada orang jodohnya cepat.. Dan ada jua jodohnya tak panjang.. Mungkin bercerai hidup berpisah mati.. Dan tidak mustahil, ada orang jodohnya berkali kali..

 Pada kita, bertemu jodoh pada orang yang kita cintai mungkin adalah secara kebetulan.. Namun menyintai siapa jodoh kita adalah tanggungjawab..







Sunday, 1 July 2012

Im Crying Like A Bos ! Wajib Bace



Part 1

Hye guy...
Mybe entry ni korang tak payah nak gelak2 la kan...
Aq pon tgh emo ni..
Tgok je la tajuk die..
Crying..
Taw pe crying?? Menangisss
Klo menangis meraung xpe..
Ni menangis dalam ati..


Dalam ati...


Dalam ati..


Makan dalam taw x...

Sob sob sob... ='(





Aq xtao la apsal aq nak sedih sgt ni..
Chill la Aen, ade org lagi terok dari ko..
At  least ko ade mak ayah yg sentiase ambik berat pasal ko..
Tiap2 ari tepon ko tanye khabar,
 Then gosip2 ngn mak aq kat tepon
sampai kawan2 aq pelik ape yang aq borak ngn mak aq..
Kalau pasal 2 mmg Alhamdulillah la kan...


And paling important Allah is always beside us..

Make me feel better... =')








Aq mmg sedih n aq da cerita pasal kesedihan aq ni kat someone..
Nak taw sape?

Lantak korang la nak cakap kteorg scandal ke ape,
 tp aq pon xtao apsal aq g cite kat die
Actually aq nak tepon mak aq, nak lepaskan rase sedih ni kat die,
 tp xjadi sebab aq xnak die pk bukan2 n xnak die risau pasal aq..
Klo boleh aq nak hepy2 je
Sbb mak aq penah pesan, 

"Jangan sedih2, jangan stress, make everything easy",

Tp bile ade something xkena melintas dalam fikiran aq, aq jadi sebak la..
Mungkin aq rase sedih biase2 je ni..

So, aq xjadi la tepon mak aq n aq cite kat someone ni..
Msti nak taw sape kan?
Aq cite kat Fariz.. 
Cube korang bukak Link bawah ni..



Ape???
Nak wat gosip??
Silekan..
Suke ati aq la nak kawan ngn sape pon..
Aq xkesah pon korang nak kawan ngn sape..
Huhu.. Tgh emo mcm ni la ayat2 yg kua..
Aq xde la mcj2 ngn die sbb jiwang2..
Tp mintak pandangan je la..
Die cakap, die pandai gak nak kaunseling org..
Ye dok Fariz??
Ke aq yang salah dengar.. Sorry
Lantak la kwn2 awk nak bergosip, bukan habis pon duit dalam wallet 2..



-
-
-
-
-
-
-
Ha??

Kenape aq sedih?


Sedih


Sedih


Sedih


Sedih


Kenape???



Ermm.. Tah la aq da xtao mcm ne nak luahkan rase sedih aq ni weh
Mungkin benda ni la yang terbuku dalam ati aq selame ni..
Aq berharap mak aq, ayah aq, kakak aq, or sape2 yang paling hampir ngn aq, dapat taw,
ape sebenarnye yang terjadi
Oppsss... Bukan sebab aq kena rogol ke ape ek...
Sebab lain
Mybe korang rase benda ni perkara biase and benda kecik,
Tapi aq yang kena hadapi semua ni.. 
Aq sorang taw x?


Sorang



Alone



Lonely


='((


I was crying like a bosss !!!!!!!!!!!!!




Mgkin suatu ari nty, bile aq da tua, dah duduk kat atas kerusi gerak2 2 smbil pandang bulan,
Then aq akan teringat situasi aq sekarang ni..
2 pon klo aq belom nyanyuk la kn?




Ape la yang akan jadi kat aq 10 taun nty kn?
Awk xtao, die xtao, aq lagi la xtao
Yang tau cuma Allah..
 Disebabkan Allah je yang taw mase depan sesorang, then kite semua kne berpegang teguh dengan Dia =')



Aq pon banyak wat salah weh..
Tapi skank aq da sedar sikit2 la.. 
Allah lah yang kontrol hidup kite..
Contoh kalo kite pandai pon, semua 2 milik Allah..
So klo die nak tarik bile2 je..
Aq dah kena weh
Semua ni sbb kelalaian aq xpandai jage nikmat  Dia
Skank aq la student terlowerrrr dalam kelas taw x..
Susah pikap la.. Xpaham lect ajar..



Sbb khayal kan??
Bukan because of drug..
I hate smoking, or org smoking depan aq.. Laki perempuan same je... 



Mybe sbb aq xfokus n terpikir sgt pasal masalah aq..
Ermmmmm... No one knows about that
Biggest sad ='(

Kan best klo semua org taw masalah aq n semua org dapat dengar bile aq nangis
It was only just a dream

Klo aq bahagia, aq je rase.. Klo aq sedih, aq je yang rase..
Tp sedih kali ni lain oh..
Makan dalam.. Sbb aq xluahkan
Allah je yang taw =')

-
-
-
-
-
-

Ermmm... Insafkan diri
Mgkin korang da dapat tangkap sikit2 asal aq sedih kan?
Klo xdpt tangkap lg, bukan aq la yang bengap kot #Kidding
But, yang penting 

Allah is the biggest one..

Subhanallah... =')



Actually, tajuk post aq ni panjang
Saje nak suh korang layan pe yang aq nak mangarut, the baru aq bagi taw asal aq sedih..
Sbb ni la..
Tengok real tajuk

I Was Crying Everytime Thingking About My Future.. What i wanna be and what will gonna be?
 No one knows what future brings ='(

Ni la tajuk entry aq..
Tp xkan nak letak panjang2 mcm 2 kan?
Saje nak wat suprise
Selalunye aq sedih sbb boyfren sakitkan ati la
Sedih member kutuk2 belakang la..
Tapi sebenarnye
Ade 1 yang betol2 hurt me more..
Tp aq sorok dalam2 ati aq sebab xnak bagi orang taw yang aq ni betol2 sedih


Hati aq macam dah hancur berkecai



And dah xboleh nak cantum walaupun guna gam Uhu ke, gam gajah ke
Klo boleh gam ke, mybe akan still nampak kesan retak..
Mykin Allah je yang boleh ubat kekecewaan aq ni kan?


Kecewa??



Waw.. Mcm putus cinta pulak kan?
Ade perasaan kecewa maknenye aq dari teenager da nak meningkat jadi dewasa
Aq pon da pandai nak jeles taw skank..
Dulu aq xpandai nak jeles
Sekarang, semua benda aq nak jeles
Aq makin membesar..
Hebat ciptaan Allah.. =')



Tp banyak la perasaan baru wujud dalam diri
Contoh mcm kecewa la..
Aq xdapat nak gambarkan mcm mane rase kecewa 2
Sangat luar biase rase die..
Sape penah rase die taw la.. =')
Makan xlalu, tido xlena, mandi xbasah..
Pelik rase die wehhh..
Sumpah xnak rase da..
Cukup la sekali... Pleaseee !


Adik2 yang still sekolah n bace blog akak ni, akak nak pesan la sikit k?
Banyak yang adik xtao n pengalaman 2 mematangkan adik semua..
Akak dlu pon macam adik sume jugak, pandai cakap je, tp bile rase sndiri baru taw
Yang penting jgn cakap besar...
Sekali Allah bagi balasan, terduduk taw..



2 mmg i nak bg tao cik kiah semua la...


Dalam ati aq ni,
 klo boleh aq nak menjerit kuat2 sambil meraung2 baru 1 dunia dengar..



2 la yang aq nak buat..
Tp nty org kate aq gile lak..
Sbb xnak org masukan aq dalam ospital bahagia,
Aq terpakse la pura2 aq ni ok..



Korang taw kan treatment tok orang sakit jiwa?
Dorg bagi 1 baldi bocor, then kne penuhkan baldi 2..
Klo betol2 gile, dorang xleh pk kenape baldi 2 xboleh nak penuhkan air..
Klo yang normal 2, dorg boleh berfikir yang baldi 2 bocor
Thats why la air xboleh penuh..
So klo korang bg aq baldi bocor, 
Aq still boleh pk asal baldi 2 xleh nak penuh air sbb bocor..
Alhamdulillah =')



Lagipon as muslim,
Islam mengajar  umatnye supaye bersabar.. =')
Bersabarlah k?
Mungkin Allah tutup jalan yang betol2 aq nak n die bukakan aq jalan yang aq xnak
Mybe penghujung jalan yang aq xnak 2 ade lampu yang boleh buat aq bahagia 
and jalan yang aq nak 2 rupa2nye xde lampu kat penghujung die..


Apepon yang terjadi dalam hidup aq, aq kena Redha..
Semua ujian Allah and Allah nak buktikan kebesaran Die kat aq..
Aq kene cari dunia n akhirat..
Jangan kejar dunia n akhirat lupe..
Orang cakap, klo kite kejar dunia, kite xkan dapat akhirat..
Klo kite kejar akhirat, kite akan dapat kedua-duanye..
SubhanAllah.. =')



Sedihnye aq.. Nangis2 da ni.. 
Sob sob ='(

-
-
-
-




Ok la.. Biar aq masuk isi kandungan lak.. 
Td 2 cume pendahuluan je..
Kire karangan jugak ni..


Maklum la.. Mase sekolah, karangan aq dapat excellent la gak.. Cewah.. Xde la
Mybe sbb aq suke merepek n reka cite.. Huhu

Tp bile masuk u, i dont know anything..
Aq da jadi mcm bodoh lak
Benda senang pon aq xley nak wat
Bukan la senang sgt.. Tp aq lagi better kat sekolah
Result aq paling rendah pon c..
Penah la dapat d, tp jarang sgt..

Nampak x anugerah yang Allah bg kat aq?
Smpai kawan aq cakap asal ko ni pandai sgt?
Bukan aq nak riak, tp aq rase benda 2 natural
And lame2 aq rase, ooo mmg otak aq boleh catch up study kot


Tp bile ade anugerah mule la lupe diri kan?
Sombong sane sombong sini.. Jadi anak yang degil
Bile mak nasihat xnak ikot sbb nak wat keputusan sendiri


Last2 bile Allah tarik baru la nak sedar..
Betol orang cakap, bile dah terantuk baru nak sedar
Semua peribahasa 2 betol taw
Bukti die, bile aq masuk u, aq da jd student paling terok
Im not doing assigment well, result xmembanggakan parents..






What happen to me?




Menyusahkan orang sekeliling..
Korang yang nak kondem2 2, 
You just know my name, not my story

Aq betol2 nak mintak maaf kat cikgu aq mase form 4, form5, lesture aq mase part 1, 2, 3, and 4
Aq mmg leka dgn dunia aq smpai lupe nak jalankan tanggungjawab..


But fikirla untuk 2 saat je..
What happen to me and knpe jadi mcm ni.. ??



Kdg2 kite kne bagi ruang untuk org lain bernafas..
Mgkin suatu ari nty aq jadi pemimpin n aq lak kne paham masalah anak2 buah aq kan?
Ermmm.. Ade org cakap, walaupun kite ade masalah besar sekalipon, tanggungjwab 2 xleh lupa..
Yes, i know that.. Tp ujian yang Allah bagi kat aq menyebabkan aq goyang la jugak..


Sorry taw semua ='(


Really2 sorry..



Im useless now..




Ermm.. Mcm aq cakap td, paling teruk result aq pon, i got c kan? D pon jarang


Because im studying


Study hard..



Aq bukan budak pandai..
Aq xley study smart mcm sesetengah student
Tido, main game, tgok wayang, tapi result gempak..







Semua aq kne usaha..
Klo x, aq ade kat tangga terbawah mcm skank..
 But still in Universiti.. Alhamdulillah =')


Mcm tok score scince A, aq kene buat semua latihan..


Tok dapat kan A dalam sejarah, aq kene hafal buku text..

 Then aq dapat cemerlang


Nak dapat A geografi, aq kene hafal buku text gak, lepas 2 wat latihan smpai aq jatuh ati kat georafi.. 
Sbb belajar pasal dunia luar.. Aq kan ske berjalan.. Paling rendah aq dapat georafi, aq dapat 75 %.. Still B+ kan?
Buku nota aq punye la rajin, warna sane, warna sini.. Mcm kanak2 riang
Aq pon pelik apsal aq rajin sgt..
2 la anugerah Allah..
Aq je yang xsedar..
Bodoh kan aq?




Nak score A matematik, tiap2 ari aq buat latihan kat Excercise book yang aq aq beli sendiri kat kedai buku..


Tiap2 ari aq buat latihan lepas makan tengah ari lepas sekolah..



Semua 2 aq buat sbb ape??



Sbb aq nak capai cite2 aq..



Bile aq xdapat ape yang aq nak..



Aq rase down



Down 



Down



Down


And then aq g tuisyen kat rumah cikgu mate aq sendiri, then buat study group, and i am so excellent in matematik.. Alhamdulillah.. =')


Tp mcm mane aq usaha tok dapatkan semua 2?
Aq usaha kn?


Tp bile aq masuk Universiti, n jadi siswi..


I was shocked


Sbb i got Fail


Fail

Fail


Fail


Fail


Fail




Zaman bile aq dapat fail ni weh
Ni semua sbb aq xstudy n focus on facebook, twitter, blogger



Its Like Bye2 Buku, Hye Internet.. =')

Mase sokolah aq mane main semua ni..
Tp.. Opsss.. Jangan nak buat andaian bukan2..
Actually i hate internet..
Aq xsuke main internet..
Bg aq internet ni buang mase..


Lebih baik aq mengadap buku matematik..
Dulu akak aq nak sgt ade internet kat rumah
Tp aq wat bodo je.. 

Xde la excited mane..
Tp lepas aq frustrated ngn life aq sendiri n xdpt ape yang aq nak, 
Aq pon create la fb, twitter, netlog, myfriendtoyou,formspring,blog..
Semua benda aq ade taw..
Cube la cek kat info fb aq


Dulu aq langsung xtao mcm ne nak main internet..
 Kire bute IT gak la

Klo aq on komputer kat rumah aq pon sbb nak main game money puzzle,


or game liquid..



Best taw.. Lepas balik sekolah aq main ar..
Game2 kereta xde la.. Aq main game biase je.. Xminat n xade pon

So, aq main tenet lepas frust la.. 
Bukan sbb boyfren, tp life aq je..
Yes, this is true.. Trust me.. =')


Aq nak tegakkan balik ape yang org dah salah faham ngn aq..
Org nampak aq sedih, tp bukan sbb boyfren..
Alhamdulillah setakat ni aq blom rase kekecewaan kat c2 n xnak pon rase..
Aq mintak sgt.. Sbb aq taw, putus cinta mesti lagi terok kan??
Grrrr... Ya Allah, tolong jauhkan sy dari masalah lelaki yang memainkan perasaan perempuan
So, aq sedih sbb life aq je..


Aq ni taksub nak capai cita smpai makan diri sendiri..


Percaya atau x, aq dah pro jugak la main internet and bab2 komputer ni..
Sampai kawan aq cakap aq kne ambik kos IT..


Dorg xtao sbb ape aq main tenet..
Aq sngat frust la weh
Tp aq xcite la sbb panjang citenye..
So silent is better =')


Klo aq ade wat salah ke ape ke, hope bg la peluang kan?
Klo korg wat slah, aq boleh je nak bg peluang
Kite kan same2 manusia


Korang taw nak blame aq je kan?
Cakap aq mcm2..
Mengutuk belakang aq....
Aq terase ati la jugak
Tapi aq xnak ambik port, sbb aq taw ape yang aq lalui selame ni


Aq usaha macam org gile
Tido lewat sbb study, 
At the end ape yang aq dapat??
Nothing..




Tp aq xnak salahkan takdir..
Allah dah sediakan jalan yang tebaik tok aq..


Klo aq redho, aq akan dapat anugerah yang lagi indah
InsyaAllah...



Aq kene bersyukur sbb aq dah pon bergelar siswi..
Dah masuk universiti pon


Cume mungkin bukan dalam bidang yang aq impi2kan selame ni


And i have to show a big smile to every single one..
Like this.. 
=_________________________________=

And aq kne bahagia bg tao orang mcm ni


'Hye ! I am Accounting student.. I do love my job.. =')"




Walaupun dlm ati aq menangis
Tp xpe la.. Account pon ok ape
Cube aq pelukan mase tok paham benda ni
Tambah pulak aq da makin malas, frust n mcm2 la.. Hu3


Real life, actually i was crying in side my heart
This is not what i want,

Tp mungkin aq perlukan semua ni sbb 2 Allah bg..


Aq pn manusia biase weh..
Aq bukan malaikat tok jage ati semua org..
Aq sangat2 terkilan ngn sesetengah pihak sbb selalunye aq je yang kena mintak maaf


Yes, aq mintak maaf, tp ko xde langsung ke salah ngn aq? What comes around goes around..


Its ok.. Sbb entry ni bukan aq nak cari gaduh, tp aq nak tegakkan ape yang aq da lalui n terbuku kat ati aq ni.. Korang semua xtao kan?


Tambah pulak, korang yang langsung xkenal aq..
So jangan judge aq, cite buruk sal aq, tikam aq dari belakang.. Xsuke aq, ko boleh blahh


Ko kenal aq baru beberape bulan, jangan belagak kenal..
N aq sangat2 terima kasih kat member sekolah n member Uitm yang still bg sokongan kat aq..
Walaupun xsemua la..


Terima Kasih to semua yang paham aq n cube tok bg sokongan kat aq..
Thanks you so muchh =')



-------------------------------------

Part 2

Panjang kan entry ni?
Sbb wajib bace 2 la panjang..

Ok, ni Part2..

Sambungan ape yang terbuku kat ati aq td..

Td aq bace blog someone.. 


Ce korang tgok die ni.. Perhh.. Comel gile



Name die Fatin Liana..

Kenal kan???

Blogger Femes 2

Aq main blog sebelum aq kenal die


Mesti org kenal die sbb die ni Blogger, Student, Model..

Penah masuk paper, jadi cover girl kat majalah,

jadi tetamu undangan kat Tv9 dalam Rancangan Nasi Lemak Kopi O..




Bestkan jadi die? =')

Semua perempuan nak jadi mcm ni..

Cantik, yang penting bijak.. =')


Klo ade sape2 yang xkenal die, korang leh bukak link bawah ni..


Aq suke blog die ni bukan sebab die cantik taw..
Bukan sebab blog die cantik ke.. 
Sbb aq tgok blog die simple je..
Just entry die yang best

Klo nak kate die ni lawa, ramai yang lawa, Fatin ni salah sorang dari dorang la kan
Aq suke blog die sbb 1 je..

Career die..

Cita2 kteorg same kot
Bezanye aq xdapat capai, n die dapat capai.. 
2 yang wat aq sedih 2..
Xpe la, aq lepaskan cita2 aq kat die la..
Mybe aq xmampu nak buat =')


Sebelum bukak blog Fatin,
 aq bace la blog kakak sedare aq.. 

Ok la blog die.. Sedare yang mane bia lah rahsia..
Nampak sgt stalker kan? 


Tibe2 lak line tenet aq laju ari ni..
Aq pon tutup blog aq n bukak la blog fatin liana ni..
Perhh.. Comel siot Fatin ni..
Dah la kurus..


Mcm mane aq boleh kenal fatin??
Aq terjumpe die dalam paper..
Aq xtao la surat khabar mane..
Mmg cantik gile die dalam surat khabar 2

Aq pon ambik la simpan surat khabar 2 
sbb dalam 2 dorg cakap fatin ni blogger cantik n bijak
Ha? Blog die cantik ke or die fames sbb die cantik..


Aq pon bukak la blog die sbb ade address blog kat paper 2..



Aq pon search la blog die..
Mybe aq ni lambat, and ramai org da taw pasal die nih
Aq pon usha la.. Perhh.. Die mmg comel


Aq tgok blog die simple je..
Tp seronok dibace
Disebabkan die ni cantik, mgkin lagi cepat la die naik kan?


First entry aq  bukak pasal trip die g Korea..
Korg pon taw, aq ni dah la gile Korea..
Mane la aq tak excited bace blog die..
And klo korang nak taw, die ni doktor..
Haaaaa... Ni la yang buat aq sedih..


Ni la point die.. Punye panjang aq membebel..
Last2 kuar jugak point die kan??


Lega la klo korang da taw.. Xpayah aq nak simpan dalam ati aq da..
Ok, sebelum ni aq da penah la bukak blog die..


And aq da taw die ni da femes.. Masuk majalah bagai.. 
Klo xcaye tgok bawah ni
And gambar2 aq ambik ni, semua aq tgok dalam surat khabar..







Gambar ni la yang ade dalam surat khabar 2..
Comel x?

Kompen lelaki cair..
Aq xnak la ambik gambar Fatin yang lain2 then upload kat blog aq..
Jap g Fatin marah die saman lak aq..
Anggap je la aq kerat gambar ni dari surat khabar ek.. Peace no war

Actually aq nak text Liana ni n bgtao die yang aq ade update sal die kat blog aq..
Tp aq xtao which one account facebook die yang real..
Banyak sgat fake fb..
Ramai org curi gambar die n wat fb lain..
Sengal kan?
So xnak la ade saman menyaman ni ek?
Sorry eaa.. =')



And aq taw die student Medic yang study kat Indonesia..



Cayalah Fatin...
Bukan senang nak g sane taw..
Kne jadi excellent student baru la boleh g.. 

Tp aq xdapat nak stalker die kaw2 dulu sbb line tenet aq slow la
So boring la klo loading2 ni

Baru td la aq stalker die dari first die posting sampai la habis..
Mmg best la blog die..

Tahniah la kat kau Fatin..
Ko mmg pandai main blog..
Doktor lak 2
Ko ni boleh jadi idola taw x?

Bukan senang nak jadi doktor ni weh
Ko pon tua beberape taun je dari aq, boleh je klo ko nak aq panggil ko kakak
Hehe.. Bajet Fatin bace je blog.. Kiki..

Mase aq bace 2, i just keep talking like this..

''Cantiknye minah ni"


''Cantiknye laaa die" 


"Kurusnye die"


''Pandai la die ni"


"Best gile g Korea"


"Model pulak"


Ni la ayat2 yang terkeluar mase aq bace blog die ni..


Tp aq enjoy la bace blog die..


Best blog kaw weh..


Tp bile sampai 1 entry ni..


Im craying.. 


Guess what??


Yes, aq menangis la..


Aq bace entry die nak apply jadi Doctor..


Aq bukan menangis sebab die..


Aq menangis sebab diri aq..


Tibe2 air mate aq terus jatuh n aq rase down gile..

Bak kate Fatin Liana
"Wat pe nak jadi doktor, keje teruk, gaji biase2 je, belajar susah,
lepas 2 jadi kuli kat Hospital"

Yes, betol cakap Fatin..

Tp Fatin dah dapat ape yang aq idam2kan selame ni..

Dulu aq pernah terpikir, aq result aq xboleh nak apply medic, aq nak jadi nurse asalkan aq dapat berkhidmat kat hospital

Tapi klo mak aq taw, kompem die suh aq quit Uitm n masuk SPA..

Aq malas nak isi borang..

Aq jadi buntu..

Xtao yang mane 1 aq nak buat..


Takot yang dikejar xdapat, yang dikendong berciciran..


Tp Fatin Liana ni mmg pandai la.. Ce korg tgk result ni





Ni aq ambik kat blog die..
Sorry ek Fatin, nak sedapkan cite je...


Fatin ni mmg boleh jadi idola aq la..
Mmg aq nak jadi Doktor since tadika..
And then skank aq dah xdapat nak capai semua 2
Klo aq nak jadi Doktor sgt pon, aq just kne study hard..
Kne lepas dapat Degree ---> Master ----> Phd..

Yang aq taw, sape ade Phd, ade la pangkat doktor..
Nak masok degree pon blom lepas lagi..
Ermm.. Now aq student Accountancy..


Accontancy??

Whats that??


Kos ape 2?


Wujud ke?


Apsal aq xpenah taw pasal kos 2?


Apsal aq tibe2 kne ambik accountancy???


Yes, mmg aq yang pilih kos ni sbb aq ade 5 pilihan je..

Klo xambik account, aq kne apply Banking, Business, Officer Management and 1 lg aq xingat la


Semua ni depend on result aq la..

Oh God..


Where is Science??


Wat letih letih la aq belajar Kimia, Fizik, Biology selame 2 taun??


Oooo.. Demmm.. Boleh x nak mencarutttt !!!!



&$%$@#!@$%#%&^&*&*(*(&%#$#$@#

Klo aq taw aq nak ambik kos accountancy lepas sekolah,
 aq ambik account mase sekolah lagi

Aq pilih accountancy mase apply 2,
 sbb mase sekolah aq ok la jugak subjek matematik
Aq ingat accontantcy same ngn matematik

Oooo demmmm ! 

Lain kot.. Aq tertipu.. Tipah tertipu betol la..


Account ni belajar pasal resit2 bank, syarikat..


Menatang ape 2?


Haram aq xpaham

Sape yang ade basic 2 untung la 


So aq kene study balik la ni?


Kne buat latihan tiap2 ari macam kat sekolah dulu, 


Ooo.. Demmm..


Mmg x ar weh


Malas + Frust, aq rase mcm aq dah xboleh nak jadi cemerlang macam dulu


Oh god.. This is too muchhhh ! ='(


Mase first aq exam aq, i got fail


Fail you know


Fail

Fail

Fail


Mcm ne aq nak cemerlang balik ni??

Aduhh.. Malunye la kan?


Makin besar makin xpandai


Ujian tok aq wehhh ='(


Mybe bile  org yang nak jadi accountant tp die gagal apply kos 2, dorg akan cakap


''Bestnye minah ni belajar accontancy"


Mcm aq lak, bile tgok Fatin Liana, aq lak yang cakap

''Bestnye study medic"

Tp kite xtao ape yang Fatin lalui selame ni..

Mybe dari sini aq kne belajar sifat bersyukur dengan ape yang kite ade

Aq pon da besar, dah masuk 20 taun.. Xlame lagi boleh kawin da..

Cume calon je xjumpe lagi..


Kalau nak isi borang boleh la..


Mmg aq tengah mencari ni..


Oppsss... Bukan cari boyfren.. No no no

Xmo xmo

Aq cari bakal suami yang boleh bimbing aq ke jalan Allah =')

InsyaAllah..


So, aq pon xtao la mcm mane aq boleh tercampak kat kos ni..


So klo aq ni lambat tangkap ape yang lecture ajar, jangan la pandang serong kat aq

Lets respect each other =')

Mybe aq perlukan mase tok faham ape 2 real accountancy and aq kena terima and Redha dengan segale ujian Allah..


Mungkin Allah ade jalan terbaik tok
 aq..

Bak kate Fatin, Redha je klo xdapat ape yang kite nak.. Rezeki 2 datang sendiri..
Lebih kurang la.. Aq xde la copy paste die sgt..

Mlm ni mmg aq emosi sgt n aq nak org taw, knpe ngn aq ni sebenarnye..
So, korang yang bace ni da paham sikit kot problem hidup aq nih


Skank ni aq tengah berusaha nak bangkit balik..
Klo aq xdapat keputusan cemerlang sangat pon, sekadar memuaskan pon da ok

Aq harap, lepas ni kalau Allah bagi aq pinjam balik kecerdikan yang die penah bagi kat aq dulu, aq xnak jadi teruk da.. Insaf laaaa wehhh


Cukup la sekali
Serik laaaa
Aq rase semua yang ade dalam ati n otak aq, aq da luahkan kot
Tp sebelum entry wajib bace ni habis,

Aq nak mintak maaf kat semua orang yang aq penah susahkan dorg.. Maafkan aq ek??
Boleh x maafkan aq????
Boleh laaaaaa.....

Maafkan sy..



"Aku wat entry ni bukan sebab nak mintak simpati, i just want people to understand what i've been through.. Thanks =')) "



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...