Friday, 8 June 2012

Golongan Paling Annoying and Best Dalam Facebook





Hye semua !
Skank ni aq ade kat rumah aq sendiri
Best gile bile dapat balik rumah sendiri..
Dapat tido atas katil sendiri, bantal sendiri.. Syok gileee
Hehehe.. Ok..
Sbnarnye xde cerita pon nak update
Tapi kan, makin hari makin menyampah tengok minah ni dalam facebook aq
Die ni dak sekolah..
Tiap2 ari update pasal balak die.. Adoiii
Muak pulak aq..
Pe yg aq nak update ni semua bukan copy paste k..
Sebelum 2, aq xde la focus semua ni tok someone or nak sakitkan hati mane2 pihak...
Ni sebagai nasihat je la kot
Layan je la..
And entry ni khas tok org yg terase je.. Hahaha
Klo salah 1 dari benda ni, same macam aq, korang wat2 xnampak je la ek.. Huhuhu
Antare golongan yang paling Annoying dalam fb is..

-
-
-
-

1 - Bercinta Bagai Nak Rak Sebelum Kawin

Ok, xsalah nak bercinta, tapi rase menyampah bile tgok budak2 sekolah upload gambar peluk2
ngn boyfren/girlfren.. Pakai uniform sekolah pulak 2...
Lepas upload gambar peluk2, esok 2, tibe2 from 'In relationship' went being to 'single'
Punce die...

Girl : B !!! Kenape u Like gambar girl 2.. I jealous la.. Kite putus !
Boy : Baby, u pon Like gambar laki 2, tapi i ok je...

Lepas putus 24 jam..

Keesokan harinye

-
-
-

From ''Single'' went being to ''Married'
Kawin pulak??
Kejap je cerainye..
Rujuk balik..
Sayang la katekan..
Mcm 2 la ari seterusnye...
Lawak lak tgok drama dalam fb ni.. Kui3

2 - Suke Like Status Sendiri

Ok, yang ni lak.. Kalau status korang ade org like lebih dari 10 org,
then korang pon Like status korang sendiri, kire ok la kn?
Tapi ni kalau sorang pon xde Like, ttbe korang update, korang Like sendiri..
Macam lawak je
Lepas 2 update setiap 5 minit
Lepas 2 xde org Like, Like sendiri
Kahkahkah..
Aq cume mampu tergelak

3- Suke Mencarut

Yang ni pulak xde adab
Ok, aq mengaku, aq pon ade jugak mencarut
Contoh mcm sial n bangang
Klo yang teruk sangat aq wat simbol mcm ni &*%#
Tapi ade sesetengah mamat bajet rock ni,
dorang slumber je mencarut doh
Harap je muke comel.. Terus jadi comot..
So, hati2 k?

4 - Jenis Masuk Bakul, Angkat Sendiri

Aq paling menyampah yang ni
Korang taw kan ape maksud 2?
Duduk dalam bakul n angkat sendiri..
Makne die puji diri sendiri..
Contoh status dorang  mcm ni..

''Aku lah orang yang paling Kacak dan Comel dalam dunia''

Pelis la weh..
Walaupun muke korang comel ke pe ke, bile naik status mcm ni,
Oh Godd !!!
Terus aq nampak muke korang comot..
Nampak teramatlah bangga diri..
So xpayah la ek?
Huhuhu

5- Guna name Facebook macam karangan

Ok yang ni lak mesti korang penah tengok kan?
Ala, name fb yang panjang berjela..
Contoh name fb die mcm ni..

'PatahSeribuHatikuBilaMengenangkanSegalaYangKitaBinaBersama'

Penah x korang tgok name fb panjang macam ni??

Ade gak aq jumpe name fb macam ni..

'IloveWalkingInTheRainBecauseNoOneCanSeeMeCrying'

Mesti korang penah jumpe kn?
Bile dorang update status, haaa, status dorang je la yang nampak..
Kdg2 aq Like gak status org mcm ni..
Tp bukan sbb status tp sebab kesakaian name fb die.. Hahaha
Kan da dapat setepek !

6- Buat Facebook Lucah

Ni pon aq menyampah
Kdg2 ade gak org Fake mcm ni add aq
Fb die khas tok lucah je..
Die xguna gambar sendiri
Takot kantoi..
Xtao la da ade bini or suami..
Tp info dorg, perhh.. Mls la aq nak type.. Korg msti penah tgok kn?
Xcukup dgn 2, upload gambar bogel..
Opsss !! Sorry, i cant approve u on my personal fb.. Add fb la in ek? Thank You !

7- Nak Cari Pakwe/Makwe Tok Suke2

Ok, contoh mcm ni taw,
Benda ni selalu jadi kat girl la..
Bile laki anta chat ''Hye"
Kite boleh balas lagi la
Kire boleh lagi la jadi kawan..
Tapi aq paling benci kalau hok nok ngorat 2, tambah pulak yang da ade makwe,
Lepas 2 anta chat cakap benda lucah

Contoh :-

Hye Awak..
Tengah Wat pe?
Comel la awak ni..
Saya nak no phone awak boleh x?
Sebab sy nak off da ni..
Awak suke seks x?

Tanye tgh wat pe? Msti la tgh Online weh.. Xkan tgh mandi weh..
Wat2 la cerdik sikit..
Malas la nak cakap kurang pandai..
Ok guys, klo yang single anta chat mcm ni, kite boleh aggap die nak cari jodoh..
Tapi, kalau yang anta chat macam ni dah ade makwe/pakwe..
Eeee... Aq rase cocok tumit kasut kat muke die..
Cakap pasal seks lak..
Kesian tol kat couple dorang
Mybe ade diantare dorang yang nak main2, tapi Anoyying lohh
Bile tgok info fb, 'In Relationship'
Benda ni penah jadi kat aq..
Mcm ni chat die..

Boy : Sy nak ngorat awak boleh? Awk suke seks?
Aku : Pe awak cakap ni? Bukan ke awak da ade makwe?
Boy : Ala, Sombong la awak ni.. Kite senyap2 je la.. ♥
Aku : Kalau mcm 2, saya nak wall awek awak la.. Nak bg taw die pasal awak..
Boy : Eh ! Jangan la..
Aku : Kenape xley? Takot?
Boy : A'a, takot la awak...

Bongek tol mamat ni..
Setakat nak main2, lebih baik bungkus je la wehhh !
Senang2, Removeee... Habis citeee

8 - Suke Salahkan Boy/Girl

Contoh status mcm ni
_
_
_

Status For Boy :-

Asyik lelaki je nak mengalah.. Perempuan la pulak mengalah..
Asyik girl je nak menang.. Perempuan selalu cakap hargai perasaan dorang, habis lelaki macam mane??

Emo xtentu pasal la =_=''

Status For Girl :-

Lelaki ni ego betol la.. ! Aq benci lelaki ! Lelaki semua same !!!

Sedarlah wahai manusia, lelaki dan perempuan memerlukan 1 same lain..
Yes !! This is riality..
Girl mmg perlukan lelaki.. N lelaki perlukan girl
Actually ex aq penah update status mcm ni..
Aq rase mcm Annoying la bile die salahkan girl je..
Hahahhaha !!!!
Mybe org yang tergolong dalam org mcm ni tgh mabuk kot..
Soo kite layan je la status dorang.. Tekanan la 2

9 - Terlampau banyak gambar merepek

Ok, yang mcm ni jenis hok yang kurang malu..
Contohnye, die ade kamera mahal, lepas 2, bile g bercuti ngn family,
dorang ambik la gambar sampai beratus2 keping tok kenangan..
Lepas 2 g upload gambar beratus2 dalam fb..
Sampai ade Seribu Album..
Gambar yang bergegar, or xjadi pon die upload
Adoi, tapis la dulu wehh..
Aq taw la tenet korang laju..
Tapi xpe lak, asalkan korang bahagia yep? xoxo

10 - Lelaki BermakeUp..

Ok, ni aq kne tapis sikit la ayat aq (Puihh.. Haha)
Bkn ape, aq pon ade member laki bermakeup..
Tp bukan member kat Uitm ek? Jgn salah paham
Die ni dak lua..
Ok, die ni lelaki, nak kate xcomel langsung 2 xde la.. Ok la muke die..
Tp kn,setiap gambar die kat fb, mcm pelik je..
Rupa2nye sebelum die upload gambar, die makeupkan gambar 2 kat photoshop
Ko 2 da la lelaki..
Buruk beno bile nampak gambar 2 macam pakai lipstik..
Lepas 2, bile upload, die update kat gambar 2 mcm ni..

'Saya Tak Comel Macam Awak'

Kah2.. Nak terguling2 aq gelak..
Da la die penah mengaku kat aq yang die beli lips ice..
Ikot kaw la... XD

11 - Jiwang Karat

Ok, aq pon jiwang jugak..
Tapi xde la karat mane.. Hahaha
Cewahhh !!!
Ok2, yang ni lak kn, status die mcm ni,
Tiap2 hari update pasal boyfren..

Contoh ..

-
-
-

Status 1  :-

Rindunye kt B saya ...

5 Minit lepas 2

-
-
-
Status 2 :-

Sayang Nak B!!


10 minit lepas 2 :-

B................ I Miss u.. Walaupun td baru jumpe, Baby da rindu B...

15 minit lepas 2 :-

Status 3 :-

B, Baby janji Baby sayang B je...

Kalau semua status tok B kaw je, habis mane status tok family n kawan2 ko??
Lu Fikir La Sendiri

Klo sayang sgt, g la inbox die.. Pelik jerrr
Grrrr... Naik muak lak aq...
Dah la semua org boleh bace.. Eeee
Sudah2 la weh... =_=''


12 -Berlagak Model

Nak taw x berlagak model ni macam ne?
Bukan hok suke posing 2
Tapi hok selok nak bgtao semua orang kat mane die ade

Contoh macam ni..

Status 1 :-

"@KLCC... Tengah Makan Kat Secret Recepi"

5 minit lepas 2... Status 2 :-

"@Dalam Kereta.. Tengah Drive"

10 minit lepas 2... Status 3 :-

''@Home... Dah sampai rumah"

14 minit lepas 2... Status 4 :-

''@Toilet... Tgh mandi"

15 minit lepas 2... Status 5 :-

''@Taman... Bersiar2''

Setiap pergerakan die nak bgtaw orang..
Hotnye ! Haha
Ok, biasenye benda ni dorg guna "FourSquare"
Kite boleh update kat mane je kite ade
Klo guna Iphone Or Blackberry, senang la nak guna application ni
Tapi kalau memenuhkan newsfeet facebook pasal die je,
Xke annoyying...
Adoii...
Klo nak update setiap saat, main Twitter la ek??
Kat ctu xde sape nak biseng.. Kui3



Ok, aq rase ni je la yang annoying 2... Klo ade lagi, pandai2 la korang tambah ek..
Klo boleh, xyah copy paste la yep.. Hahaha


------------------------------------------------------------------------


Ok, aq tibe2 je nak update pasal golongan yang best dalam fb..
Idea ni spontan je taw
Ok, td kite da cite pasal golongan Annoying..
Skank aq nak cite pasal yang best bagi aq la
Ok, golongan yang aq ske :-

1- Status Beunsurkan Dakwah

Aq xde la alim mane..
Tapi bile korang update status  Mutiara Kata Dari Ustaz Idrus ke,
Semua orang boleh dapat Ilmu kan?
Contoh2 kata2 yang Ustaz Idrus yang aq ske :-

''Menyombong la anda kalau rase jenazah anda boleh bergolek masuk kubur''

Lebih kurang mcm 2 la.. Lupe da.. He3

" Jangan sakitkan hati wanita kalau anda tiada hati untuknya "

''Jangan buat seseorang wanita itu jatuh cinta jika tiada niat menikahinya''

Haaa.. Mcm ni la...
Korg msti banyak jumpe kan?
Update la ek? Best lak.. Hu3


2- Tak menyalahkan mane2 kaum

Ok, contohnye macam status member aq ni..
Die baru je update td..
Ni status Ameer Saat..
''Wehh Ameer, aq pinjam status ko jap ek?
Klo ko bace, ko taw la status ko ade dalam ni...  XD ''
Ni status die
-
-



''Perempuan ni hati dia lembut.. Jadi, jangan terlalu mendera hati mereka.. Apabila hati mereka menjadi keras, baru lelaki akan menyesal kerana telah mendera hati mereka seperti itu. Dan ketika itu, "Tiada maaf bagimu..
Jadi, hargailah kaum hawa... merekalah tulang belakang kejayaan kaum adam.. ''

Haaa.. Kan sejuk hati bile bace..

Lepas 2 girl wat status mcm ni lak.. Aq edit je la status Ameer 2 ek...
Sbb aq kan girl.. So status dr aq pon boleh la..



''Lelaki pon ade perasaan.. Jadi, jangan terlalu mendera hati mereka.. Apabila hati mereka menjadi keras, baru perempuan akan menyesal kerana telah mendera hati mereka seperti itu. Dan ketika itu, "Tiada maaf bagimu" ..

 Jadi, hargailah kaum Adam... Merekalah adalah pembimbing kaum Hawa.. ''

Haaa.. Lelaki, suke x status aq wat 2?? Like2.. Hahaha..
Benda la aq merepek ni.. Kwang2


3 - Selalu update pasal info terkini

Contoh status mcm ni,

''Ok, besok aq ade exam Far200''

Or

"Besok Lecture nak semua student hantar assigment Law"

Or

"Info dari Buletin Utama : Indonesia Digemparkan Dengan Gempa Bumi"

Or

"Info Dari Korea : Lee Minho Da Jumpe Awek Baru "

Haaa.. Macam ni la bagus..
Secare xlangsung, korang da bg info kat kawan2 korang yang kaki Online 2
Terutame nye aq ! Hahaha
Drpd  korang update yang merepek.. Baik wat mcm ni..
Pesanan tok diri aq jugak lah..
Sbb status aq pon belambak yang merepek.. Opss.. Hihihi

Ok, pe yang aq type kat sini, mcm merepek kn?
Ni sekadar contoh, maksud aq, update la info2 terkini yang semua orang boleh guna
Klo nak ikot bahase buku, mcm 2 la ayat die..
Kat sini aq banyak guna bahase pasar je..
Ye la, blog aq..
Klo korang nak merepek pek pek, buat blog sendiri.. He3 XD


4 - Tegur Menegur

Maksud tegur menegur kat sini, tegur kesalahan org dalam keadaan baik
Contohnye, kalau org 2 salah eja kat status die, xpayah la nak mengate
Tegur la leklok
Lepas 2 klo ape2 yang die wat salah la kn? Tegur la leklok..
Manusia ni mmg ego sikit
Mase ditegur mmg dorg xley terima
Tapi lepas 2 dorg berfikir balik taw
Contoh mcm ni, ade la mamat 2 tegur aq, die soh aq private gambar..
Kalau boleh letak watermark(name) kat setiap gambar
Baru org xsalah gunakan gambar kite tok tujuan lain
Kire aq appriciate la teguran boy 2 kn?
Die tgur tok kebaikan jugak..
Kire tegur elok2, nanti baru orang sayang... Hahaha
Jangan la pulak g marah or maki2.. Mmg ko pulak yg kne maki nty.. Hu3


Ok, aq rase ni je kot.. Klo ade lg, korang tambah la sendiri..
Sbb aq da malas nak pk.. Aq nak tido..
Esok nak shopping !!! Hahaha..
K la.. Tata.. Nite ek..
Love Aen   ♥



1 comment:

Radawieyah Fauzi said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...