Tuesday, 3 April 2012

Bourcer Buku For Students From Dato' Najib

Ok, ni second post aq mase cuti sem part3 ni.. 
Aq nak story sikit.. Mase kteorg part3, Semua student IPTA n IPTS dapat baucer bku taw.. 
Harga bourcer 2 Rm200.. Tp bukan cash money.. Mcm kupon je.. 
Ngn kupon 2, kte boleh beli mcm2 bku, mcm novel ke, bku rujukan ke, kamus ke, alat tulis or kalkulator.. Mase baucer ni dapat, aq da beli bku sbb da tengah2 sem, 
so da xde bku sngat yg aq nak beli, n ade certain org, dorg cashkan kupon 2.. Opss.. Xley cite sape.. 
Nty kne tangkap lak.. Hek3.. Ala, cashkan sesame kite je.. Mcm 2 la.. 
So, klo korg nak taw pe aq buat ngn kupon 2, tgok gambar bawah.. 
Tp jgn gelak !!! Nty aq malu,... 
Hahahahhaha.. Watch out...


Ok, ni la rupa Boucer Buku yg kteorg dapat 2... 
Dapat 4 keping setiap sorang... 
Thats mean, Rm200 setiap sorg..
 Klo dak sekolah dpt Rm100 cash.
. Papepon tq la kat Abg Najib.. He3



Ni lak kne berbaris panjang sbb nk nak ambik bourcer 2.. 
Perh, rase mcm malas nak ambik.. Panjg kot.. 
Tp duit pnye pasal, tggu je la.. Hahahhahaha... 
Ha tgok yg baju merah 2, 2 Syah Mustakim, Senior akaun aq,
 klo korg nampak die komen status aq kat Facebook 2, die la 2.. He3.. 
Kteorg baik ar gak.. He3


Panjang kn? Masak nk tggu.. Hu3


Sesak je...



Kalau korg xnampak pe yg die tulis, klik kat gambar ni tok besarkan.. Ok?



Ok, ni antare bku rujukan yg aq beli... Tq to Abg Najib sbb bku ni agak mahal taw.. RM60 kot..
 Aq mmg nk guna sngt bku ni, so da jimat duit aq.. He3.. 
Bku ni boleh pakai tok 3 sem..


Bku ke2 yg aq beli, bku rujukan ni.. Ni sbnrnye aq xguna tok sem3 ni, ni tok sem4.. 
Tp sbb dpt boucer 2 free, aq beli je la sbb da alang2 terjumpe...


Ni lak buku doa.. Baik x aq? Hehehe.. Klo xberdoa xbejaye taw...


Sape kat sini kenal Ustaz Idrus?? Ustaz ni femes kot.. 
Aq kenal die pon sbb aq selalu main facebook.. So kenal la sbb die selalu online.. 
Org pon banyak rujuk kat die.. 
Aq beli bku ni sbb aq ade terbace "Hukum Rebonding rambut".. Aq kn penah rebonding.. 
So korg tgok la sendiri jawapan ustaz ni k?


Ni jawapan tok org yg rebonding rambut...
 Girls out there, ustaz ni sporting, so tnye la die bab2 mcm ni k? Hehehheheh


Ok, ni pulak bku yg aq beli sbb aq da xtao nak beli pe.. Hahahhaha... 
Banyk kot bku, aq da pening nak pilih..
Nk beli majalah, majalah xde.. 
Ni dalam org jual dlm uitm je..
Aq habiskan sbb aq xnak tarikh luput lepas 2 aq da malas nk cari buku kat lua..
So, kat c2 gak aq balun buku.. He3
 So aq beli la bku ni sbb mase aq bace, mcm kene je ngn diri aq.. 
Cube korg tgok isi kandungan die...






Dlm bku ni, mcm banyk je soalan2 pasal remaje, so rase mcm nak bace je.. 
Tp semua bku ni aq blom sentuh.. Hahahhaha




Ok, 3 bku kat atas ni semua pasal masakkn? 
Sbnrnye aq da hilang kewarasan nak beli bku ape.. 
Klo xbeli kunk, aq da maleh nak ulang alik cari kedai bku, so kat situ gak aq habiskan.. 
Ok, sejak aq dok uma sewa, aq kene masak sendiri.. 
Klo kat ostel, boley gak beli.. A
q xpandai masak sbb mak aq xbg masak.. 
Knpe xbg? Sbb mak aq soh focus study.. Da kaye ambik org gaji..
 Wah3, 2 pon klo aq kaye la.. Klo x, habis aq..
 So aq ambik kputusan tok masok dapur gak.. 
Akhirnye aq pandai la gak masak sikit2.. 
Mcm masak tomyam, ayam masak gulai, nasi goreng.. 
Kire ok la dari sebelum ni sbb sblum ni mmg aq xmasok dapur.. 
Semua mak aq yg sediakan.. He3.. Ok, bku2 ni aq xguna pon.. 
Lepas kawin bg guna kot sbb mase belajar ni nk masak bodo2 je dlu.. 
Wah2, mcm da buat preparation je kn? He3


Ok for the last, bku yg aq xsuke.. 
Sbnrnye aq bukan ske novel.. 
Xcaye ce korg tgok link kat bawah ni pasal post aq yg taun lepas.. He3..



Aq xske novel sbb membosankan, lgpon tebal, lambat nak habis.. 
Klo komic berwarna aq ske la.. 
Tp sbb da xtao nak beli pe da, lgpon mase aq bace sinopsis cite ni, mcm ok je nk bace.. 
Tp smpai skank aq xbace lg.. Hahhahah... 
Malas kot.. Tggu la 200 taun lagi bru aq bace.. He3

Ok, thanks all for post ni.. Nty la smbung... Ngantok.. Tata.. Love Aen ❤

2 comments:

sameon kasirun said...

sye nk rase masakan berempah tu ye..hehhe

AenPuteriRahman said...

Bole2... He3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...