Friday, 20 April 2012

Saya Dah ade lesen kereta !!! ❤ ❤


Hye Semua...
Mybe ni last post for today sbb aq da nak off laptop or smbung cite Running Man..
Hahaha..
Ok, post ni mybe panjang sikit sbb aq nak cite yg aq dah pon boleh bawak kereta..
Yahoo.. Tp mmg seram taw bawak kete...
Kt bawah ni ade gambar tpt aq belajar kete..







Ok, sebelum aq ambik lesen ni,
aq mmg xpernah pon bawak kete
kire ni first time bawak..
Patutnye lepas SPM aq da ambik lesen
Tp mak aq xbg
Skank aq da 20 taun xkan xley lagi kot
Last2 aq ambik gak la..
Sblum ni aq pelik, mcm ne la kete boleh gerak
Last2 aq taw gak..
Sblum belajar, kne ambik test komputer dlu
Mule2 ambik L then ambik P..
Da lame da aq ambik L.. Mase bulan 10 2011..
Lesen P lak aq smbung mase bulan 4 2012
Aq xsempat nk wat sbb xde cuti..
Aq smbung P pon mase cuti sem 2 bulan ni.. Hu3
Mase test komputer 2 aq dapat 48/50 taw..
Hehe.. Ok x? Sbb aq punye la bace bku 2 sbb mak aq ckp ramai xlulus..

mase 2 aq nak ambik lesen L
Lepas je bayar, cikgu 2 soh aq bawak kete g jalan besar..
Mak ai.. Gile ke ape..
Da la aq lgsg xreti kete..
Perhh.. Berani tol die nak pertaruhkan nyawa die kn?
Aq pon bawak jela..
Takot gile..
Lepas aq lepaskan clas kereta 2, ttbe kreta 2 bergerak..
Hahaha, jakun gile mase 2..
Baru la aq taw mcm ne kete ley gerak..
Sebelum ni aq jadi penumpg je.. Hu3
 Mase ni aq belajar kete ni tgh ari taw,
kenkadang pagi..
Perhh, klo belajar tgh ari, mmg panas gile..
Terbakar kulit aq..
Ni pon tgn aq da itam sikit..
Pastu yg ade ajar aq ni 2 org..
Sorg cikgu laki separuh tua n sorg  ni mude..
Ari 2 kteorg borak sal kulit..

------------------------------------------------------------

Cikgu Mude : Apsal awk tutup tgn awk ngn legan baju?
Aq : Tgn sy dah itam la cikgu
Cikgu Mude ; Awk tgok sy, lg itam.. Hangus kulit.. Tp sbb nak ajar org, sy ok je.. Awk xpakai losyen ke?
Aq : X pakai pon.. Xpe la.. Tutup2 mcm ni je..

---------------------------------------------------------------

Ha.. Tgok 2, punye nak ajar org... Sggup bakar diri'
Betol la org ckp guru ibarat lilin.. Hehe'
Tp kulit die mmg gelap..
Xpe la.. Mybe sbb tiap2 ari berjemur..

Aq belajar kete ade la dlm 3 mggu
Mase mule2 mmg aq xpandai tukar gear lgsug
Aq xpaham mcm ne nak main gear 2..
Parking ngn naik bukit ok je..
Tp ade gak la yg xlepas.. Hu3
Lepas 3 mggu, cikgu 2 ckp aq da boleh ambik Test JPJ
Ha?? Punye la aq terkejut..
Cepat gile..
'Boleh ke aq dpt lesen da..
Mk aq lg xpercaye sbb aq xpernah pon bawak kete...
Aq pon g je la test 2..
Mmg takot gile la sbb mak sedare aq ckp muke JPJ 2 garang,,

Ok mase test 2 aq ngn gementarnye wat la elok2
Mase dlm kete ngn JPJ 2, banyak plak die tegur aq..

------------------------------------------------------------

JPJ : Berape lame awk belajar
Aq : 3 mggu cik
JPJ : Banyak betol awk buat salah.. Sape cikgu awk??
Aq : Cikgu raja ( Gluppp.. Takot gile)
JPJ : Sy nak jumpe cikgu awk balik... Mggu depan awk kne datang balik (Kire xlulus)
Aq : Ha? Datang balik ke cik?? (Sedih)

-----------------------------------------------------------

Mase aq turun je kete, aq sedih plus bengang ar sbb die kate aq xlulus, then aq redho je la.. Bayar je la Rm50.. Lepas 2 bile aq cek balik kat borg 2, rupe2nye die bagi aq lulus.. Jahat tol la JPJ ni tipu aq.. Hehehe... Pape pon bersyukur sgt sbb setiap test yg aq ambik, sekali je da lulus.. 
Xpayah nak kuar duit
Now aq da boleh bawak kete..
Jom ar drift...
Hehe
Aq bawak kete paling slow 60 km/h, paling laju 80 km/h
Hehe
Pandi bawak tp blom mahir..
Mk ngn ayah aq xcaye aq dah dpt lesen sbb bgi dorg ramai yg xlulus
Hehe... No komenn.. 
Belajar ngn ayah aq lagi dasyat.. Die kate aq bawak 20 km/h 2 laju.. Die soh bawak 10 km/h je
Hahahha.. LAgi dasyat..
Papepon Doakan keselamatan aq k?? 
Ye la malang xberbau..
Doa die mcm ni..

Ya Allah, selamatlkan Nur Ain Binti Abdul Rahman dari sebarang kemalangan jalan raya.. Panjangkan umur dia.. Amin

Terima Kasih semua !!!!
Sayang korang

Ok, semoga aq jadi pemandu yang berhemah n xmenyusahkan kenderaan yg lain.. Kat bawah ni gambar lesen P aq.. Hehe







K la guys... Nite plus Morning... Love Aen  ❤

Wif BabyQyrana Kyra Jr. ❤


Hye Semua... 
Selamat malam...
Baru lepas tgok Running Man td..
Then xtao lak nk buat pe..
Ni lak post pasal aq ngn member sekolah aq..
BabyQyrana Kyra Jr ❤
Klo korg selalu tgok aq wat relationship ngn die kat fb 2,
ni la die..
jgn ingat les lak k? Sesaje je...
Klo nak kenal ngn die..
Try klik link ni...


BabyQyrana Kyrana Jr.


Gambar kat bawah ni lak gambar aq ngn kira lepas aq lulus test JPJ..

Kira, Thanks taw kua ngn aq.. 
Muah3.. Hehehe ❤ ❤

Tgk la aq hidangkan korang gambar2 berani mati aq ngn kyra... Hehehe
























Gambar kat bawah ni lak gambar berani kterog..
Ala, korg jgn pk bbukan.. Xde pe pon sbnrnye
Ni gimik je lebih... Hu3










Gambar atas yg solo ni lak gambar owner blog ni.. Hehehe.. K la guys.. 
Nk tido da la.. Tata.. Love Aen  ❤

My Lovely Atok ❤

Hei guys.. Today im going to talk about my lovely atok !!! Haha.. 
Apsal aq ttbe semangat nak update pasal ni? Sebab aq syg gile kat atok aq.. 
Korang doakan atok aq panjang umur boleh x? 
Klo boleh aq nak die ade sampai aq da dewasa sbb umur die da pon 100 tahun.. ='(
Mcm xpercaye je kn? Die still sihat walafiat...
 Aq syg die sbb die ni sporting sgt.. 
Klo ade pape masalah, aq lebih suke tanye die.. 
Contoh masalah pakwe ke, masalah kenkawan ke, semua aq tanye atok aq.. 
Sporting x? 
Ok this just simple post yg aq nak update,
n aq nak korang semua doakan atok aq panjang umur k? Doa die mcm ni :-

Ya Allah, panjangkan umur atok Nur Ain Binti Abdul Rahman dan bg die kesihatan yang baik... Amin...

Terima kasih semua !!!

Kt bawah ni aq nak upload pic die.. 
Korg tgok la, muke die xmcm orang melayu and mcm orang korea kn?? 
Bg aq die encem taw... 
Klo korg nak taw, atok aq ni keturunan China Beijing... Opppsss... 
Ni bukan aq reka2, aq tanye die sendiri ok sbb aq tgok apsal muke die mcm org korea, muke aq xmcm korea.. Hahahaha... 
So terbongkar lah rahsia yg  die ni keturunan China.. 
Dlu xde org pon yg taw, skank bru la terbongkar..

Korg tgok gambar bawah ni..walaupun atok aq dah 100 taun, atok aq yg sporting ni pakai baju pe.. Tgok tgok !

Jeng 


Jeng 


Jeng !!




Die pakai jersi bola !!!! Hahaha.. Aq xtao la sape yg soh die pakai ni... 
Adik aq la kot.. Nmpak mcm funny sgt gambar ni.. 
Pape pon aq syggggg die sgt.. Sarangheoo... Nite.. Love Aen.. ❤

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...