Friday, 27 January 2012

Kisah Couple TerBaik ♥




(✿◠‿◠) Kisah couple (✿◠‿◠)

LELAKI : Awak, boleh jadi awek saya? Saya berkenan sgt lah kat awak. Bagi saya, awak perfect!

PEREMPUAN : Ok, boleh je takde masalah. Couple ke?
...
LELAKI : Err...kalo dah mintak jadi awek, maknanya couple la tu kan?

PEREMPUAN : Ok. Bila nak kahwin?

LELAKI : Err..boleh tak tunggu saya habis belajar dulu tahun depan, pastu tunggu saya dapat keje stabil dulu. Dalam 3 tahun, insyaAllah.

PEREMPUAN : Ok, kita putus sekarang gak.

LELAKI : Eh, kenapa?????

PEREMPUAN : Kerana tiga sebab

Satu, awak ajak saya bergelumang dalam dosa utk 3 tahun tanpa akad yang sah. Tiada jaminan awak takkan jumpa saya, sentuh saya dan hal2 berkaitan. Dalam 3 tahun tu kita akan bercakap hal sia-sia tentang soal hati yang tiada berkesudahan. Nanti ada yang terluka. Saya taknak hati saya terluka. Saya pun taknak hati awak terluka.

Dua, kalau tak bersedia nak kahwin kenapa terburu-buru nak jalin hubungan? Sedangkan kahwin ni spesifiknya adalah utk mereka yg betul2 bersedia zahir batin, agamanya, ekonominya wlpn tak kaya, dan dari banyak sudut. Restu ibu bapa juga perlu difikirkan sama.

Tiga, lelaki yang beragama tahu bahawasanya ini bukan caranya. Sabar. Tahajjud byk2. Istikharah rajin2. Taubat selalu2. Muhasabah sentiasa2. Ubah slow2. Lelaki beragama takkan beri harapan palsu dengan bermain dengan perasaan, masa dan waktu. Jangan letak harapan seandainya hati tak yakin. Jgn beri harapan pada yang mudah menyerap harapan. Hati wanita ni macam gelas kaca, mudah pecah. Bila dah terluka, susah nak rawat balik. Jangan ada niat nak kahwin je, tapi tindakan ke arah itu tidak ada. Boring. Cari calon ni bukan nak cuba-cuba macam cuba pakaian. Tak sesuai yang ni, amik yg lain lah..

LELAKI : Em..tp sy tetap nak awak. Dh bertahun2 tunggu awk.

PEREMPUAN : Mohon padaNya andai hatiku yang kau pohon.. Bila dah bersedia, cuba cari saya balik. Tapi ni bukan janji atau beri harapan. Jika sy masih blm berpunya, datang mintak dengan ayah mak terus. Bincang dengan dorang. Salam.

 LELAKI : Wasalam



Tuesday, 24 January 2012

Very Sad Story.. Tittle "I hate My MoM".. ='(






My mom only had one eye. I hated her... she was such an embarrassment.
She cooked for students & teachers to support the family.
There was this one day during elementary school where my mom came to say hello to me.
I was so embarrassed. How could she do this to me?
I ignored her, threw her a hateful look and ran out.
The next day at school one of my classmates said,
"EEEE, your mom only has one eye!"
I wanted to bury myself.
I also wanted my mom to just disappear.
So I confronted her that day and said, " If you're only gonna make me a laughing stock, why don't you just die?!!!"
My mom did not respond...
I didn't even stop to think for a second about what I had said, because I was full of anger. I was oblivious to her feelings.
I wanted to be out of that house, and have nothing to do with her.
So I studied really hard, got a chance to go to Singapore to study.
Then, I got married. I bought a house of my own. I had kids of my own.
I was happy with my life, my kids and the comforts
Then one day, my mother came to visit me.
She hadn't seen me in years and she didn't even meet her grandchildren.
When she stood by the door, my children laughed at her, and I yelled at her for coming over uninvited.
I screamed at her, "How dare you come to my house and scare my children!" GET OUT OF HERE! NOW!!!"
And to this, my mother quietly answered, "Oh, I'm so sorry. I may have gotten the wrong address," and she disappeared out of sight.
One day, a letter regarding a school reunion came to my house in Singapore.
So I lied to my wife that I was going on a business trip.
After the reunion, I went to the old shack just out of curiosity.
My neighbors said that she died.
I did not shed a single tear.
They handed me a letter that she had wanted me to have.
"My dearest son, I think of you all the time. I'm sorry that I came to Singapore and scared your children.
I was so glad when I heard you were coming for the reunion.
But I may not be able to even get out of bed to see you.
I'm sorry that I was a constant embarrassment to you when you were growing up.
You see........when you were very little, you got into an accident, and lost your eye.
As a mother, I couldn't stand watching you having to grow up with one eye.
So I gave you mine.
I was so proud of my son who was seeing a whole new world for me, in my place, with that eye.
With my love to you,
Your mother.
This is really upsetting!! I know we've all talked back or said stuff that we didn't mean to our parents. I just hope that everyone will cherish what they have before it's gone!


Sedih kan cite ni? Ni aq copy paste kat member aq.. I love u mom ! =')


Untung la kecik2 da main internet ~


Ni nak cite sal post yang ri 2 gak... Ce try klik link kat bawah ni...


Dlu aq penah post sal my younger brother ni.. Pastu ade bg address fb die kn?? Skank kalau nk add, tekan link kat bawah ni jep... Hu3







Bertuah la budak2 skank ni kan?? Klo nk kontek ngn cikgu, wall je kn?? See this




Paling mengejutkan, sape lak yang ajar die like entry blog aq ni??? Hahahaha...  Mcm2 la ko ni faiez.. Da besar nty jgn slah guna internet lak ek?? Cewahhh... Hi3

Saranghee Faiez.. Hahaha... Tata.. Love Aen

Internet?? Segalanya di hujung jari.. Hi3




Ok ni aq nak update balik post yang aq da penah update dlu..
 Post ni pasal website yang penah aq wujudkan.. 
Tp mase ni aq xpandai main blog sgt so aq xpandai nak bg link tok korg klik.. 
Now korg boleh dptkan link2 yang aq nak bgtaw ni dgn senang... Singgah la ek??


Ni myspace.. Second time aq join social webside sbb sblum ni aq ade friendster tp da xley bkk... Lepas myspace, facebook n seterusnye


Kat twitter ni aq mengarut jep... Hi3


 Ni netlog... Ade "someone" yg invite aq sbnrnye.. Hehe... Die mcm myspace jugak... Ok la... 


Ni lak myfiend2u... Ni sejibik mcm facebook cume ade button dislike... Ok la.. Add la k??? Ni roomate aq yang bagi taw... Hehe


Ni lak formspring... Da lame aq nak wat tp xreti... Korang tanye la soalan pape tp jgn pelik2 sgt.. 
Nty aq jawab... Hehe... Try bkk klo nak taw...

Ha.... Ni la account yang aq ade... Dengar cerita facebbook 1 malaysia pon ade... 
Tp aq xpernah jumpe lagi... 
Aq jarang on sgt semua ni, tp on jugak klo line tenet laju... 
Fb, mmg aktif sbb kat handfone pon aq on... Hehe... 
K la guys, bye !! Love......... Aen

Tip - Tip tok jadi bahagia ♥





  • JANGAN tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki Mahal kerana berpagi-pagi itu membuka pintu Berkat.
  •  JANGAN makan tanpa membaca BISMILLAH dan DOA makan. Nanti rezeki kita dikongsi syaitan.

  •   JANGAN keluar rumah tanpa niat untuk membuat kebaikan.Takut-takut kita mati dalam perjalanan.

  •   JANGAN pakai sepatu atau selipar yang berlainan pasangan.Makruh dan mewarisi kepapaan.

  •   JANGAN biarkan Mata liar di perjalanan.. Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.

  •   JANGAN menangguh taubat bila berbuat dosa kerana mati boleh datang bila-bila masa.

  •   JANGAN ego untuk meminta maaf pada ibu bapa dan sesama manusia kalau memang Kita bersalah.

  •   JANGAN mengumpat sesama rakan taulan. Nanti rosak persahabatan Kita hilang bahagia.

  •  JANGAN lupa bergantung kepada ALLAH dalam setiap kerja Kita. Nanti Kita sombong apabila berjaya.Kalau gagal kecewa pula.

  •   JANGAN bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki Kita.
  • JANGAN banyak ketawa. Nanti mati jiwa.

  •  JANGAN biasakan berbohong, kerana ia adalah ciri-ciri munafik dan menghilangkan kasih orang kepada Kita.

  •   JANGAN suka menganiaya manusia atau haiwan.. Doa makhluk yang teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH.

  •  JANGAN terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama dan hidup di sana lebih lama dan kekal selamanya.

  •  JANGAN mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata JANGAN. Sebab semuanya untuk keselamatan Kita.






ALLAH menguji kita dengan sesuatu yg amat kita SAYANG. Namun, kita diberi cubaan dengan KEHILANGAN.

ALLAH menguji kita dengan sebuah IMPIAN yang amat kita HARAPKAN. Tapi, kita terduduk berlinangan airmata saat impian KECUNDANG :')

Sesungguhnya DIA pemberi segala, krn segalanya kepunyaanNYA, saat ditariknya nikmat yang ada, DIA sedang mengaturkan untukmu sesuatu yang Amat berharga. InsyaALLAH ♥ :)

ALLAH lebih tahu. Wallahualam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...