Sunday, 30 December 2012

New Year?

Hye there...

Hari ni 30 Desember 2012..

Esok 31 December 2012..

Lusa 1 Januari 2013..

See? Cepat kan 2012 da nak habis..

Ok, post ni xde la special sngat tok aku...

Bukan ape, dulu mase nak masuk 2012, ade something yang sedih jadi..

Dekat2 ngn birthday aku pulak..

Mungkin kalau orang tu tengok gambar bawah ni, mybe die akan faham siapa yang aku maksudkan...


I dont wanna say that i miss u or something... Aku cuma harap ko dapat la ape yang ko nak, ape yang ko cari, ape yang ko harapkan...

My life is better walaupun ko tak de... Hehehe... Jahat kan?

Guraw je..

Allah layak tentukan ape yang terbaik untuk ko and aku...

Happy New Year 2013 !

-----------------------------------------------

Sheila On 7

Dan

Dan
Bila esok datang kembali
Seperti sedia kala
Di mana kau bisa bercanda

Dan
Perlahan kau pun
Lupakan aku mimpi buruk mu
Dimana telah ku tancapkan duri tajam
Kau pun menangis menangis sedih
Maafkan aku

( 1 )
Dan
Bukan maksud ku
Bukan ingin ku melukaimu
Sedarkah kau di siniku pun terluka
Melupakanmu menepikanmu
Maafkan aku

( 2 )
Lupakanlah saja diriku
Bila itu bisa membuatmu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulu kala
Caci-maki saja diriku
Bila itu bisa membuatmu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulukala

( ulang 1, 2 & 2 )

--------------------------

Lirik Lagu Backstreet Boys - I Want It That Way Lyrics

You are my fire
The one desire
Believe when I say
I want it that way

But we are two worlds apart
Can't reach to your heart
When you say
That I want it that way

Tell me why
Ain't nothin' but a heartache
Tell me why
Ain't nothin' but a mistake
Tell me why
I never wanna hear you say
I want it that way

Am I your fire?
Your one desire?
Yes I know, it's too late
But I want it that way

Tell me why
Ain't nothin' but a heartache
Tell me why
Ain't nothin' but a mistake
Tell me why
I never wanna hear you say
I want it that way

Now I can see that we've fallen apart
From the way that it used to be, yeah
No matter the distance I want you to know
That deep down inside of me

You are my fire
The one desire
You are, you are, you are, you are
Don't wanna hear you say

Ain't nothin' but a heartache
Ain't nothin' but a mistake
lyricsalls.blogspot.com
(I wanna hear you say)
I never wanna hear you say
I want it that way

Tell me why
Ain't nothin' but a heartache
Tell me why
Ain't nothin' but a mistake
Tell me why
I never wanna hear you say
(I wanna hear you say)
I want it that way

Tell me why
Ain't nothin' but a heartache
Ain't nothin' but a mistake
Tell me why
I never wanna hear you say
I want it that way
'Cause I want it that way









Wednesday, 12 December 2012

12.12.12 ♥


Thanks for visit !
Ok.. Saje buat post for beauty date ever !
Tarikh ni sekali seumur hidup je...
Mane ade bulan 13 da kan?
Ha.. So bg yg kawin ke, yg dapat baby hari ni.. Tahniah bangat !

I pon dapat baby jugak..
Name baby i Bobo...


Comel x?
Ni ade someone yg bagi...
So sweet..
Kira nak pujuk la...
Sbb kite ade prob sikit..
Hahaha..

Btw.. In relay, kite nak tgok effort someone kan?
So i really like it !
Thanks ! ♥

Nothing to type anymore..
Tapi tarikh ni da xkan ade lagi...

Ermmm... Nice day ever !

Xoxo A publish !... Haha XD






Thursday, 29 November 2012

Excercise !


Hei Hei !
Thanks sebab sudi bace yaw !

Cuti sem ni memang makan tido je la kan?
Badan pun da bertambah bulat..

Btw jangan tertipu dengan entry ni eaaa..
Bukan ape.. Aku tak excercise fix sebulan pon..
Beberape hari je.. Wakakaka...





Lepas excercise, tido+ makan coklat = Sampai bile tak kurus =_=''



Hand Make Chocolate !


Hye3....
Thanks sebab sudi membace..
Sila tepuk tangan tuk diri korang ya? Hehe

Cuti sem da nak habis so saje nak share ape yang aku da buat mase cuti..
Tak banyak aktiviti pon.. Sangat bowrinkk..


But, aku ada g tolong mak sedara aku buat coklat kat rumah die..
Nak buat coklat tak susah pon..

Aku pun tak tao sejauh mane bisnes coklat die..
Btw memang banyak la acuan nak buat coklat..

Aku dah la hantu coklat..
Nyum nyum !






Ni coklat yang da siap dibekukan.. Tinggal nak letak dalam kotak je...


Comel kan? =D


Ni lak yang bentuk Love... Tak sure bape harga die...


Cube bayangkan kalau dapat gigit coklat box ni.. Hehehe


Ni lak coklat Rama2.. Creatif kan?



Ni lak yang da siap.. =)


Yang macam ni dijual  RM 1.. Nak beli ke? Hahaha









Part paling best bile Adam tolong buat coklat jugak.. Die bukan setakat tolong tengok, die tolong rosakkan jugak ! Hahaha... Thanks Adam.. Btw.. Ko sangat comel !

Geram nak picit muke ko.. Hahaha

Thanks for reading !

=D




Saturday, 17 November 2012

Main blog boleh dapat duit??


Assalamualaikum semua !

Sape kat sini ade blog?

Then korang join Nuffnang (letak iklan kat blog) or Chrup Chrup?

Lepas tu korang dapat side income..

Tak kesah la 20 sen ke, puluh ringgit ke, ratusan ke..

Tak kesah la tu..

Meh la explain kat aku lebih detail pasal tu..

Add my facebook..


Tak pon add account Nuffnang aku...


Korang explain kat aku cara betol nak guna iklan tu..

Bukan ape, dah setahun aku main blog, and pasang iklan nuffang tu, tapi tak dapat reward..

Die tulis RM 0.00 for 1 year..

Kalau ade 20 sen kira ok la jugak....

So kalau korang tak de blog, tibe2 rase nak buat blog, come and join us, tapi make sure pasang iklan untuk mase depan yang cerah...

Aku dengar ade orang boleh dapat beratus sebulan sebab iklan tu je...

But how ??

I have to learn more..

Rugi la aku main blog lame-lame tapi tak dapat reward... Waaaaaa ='(

Kalau korang nak taw lebih lanjut pasal Nuffnang and Chrup Chrup, klik link kat bawah ni,,,

-
-
-

Selamat Mencuba =)

Tolong Cerahkan Mase Depan Saya ^^


Hye Semua !
Thanks for visit my blog !

Hari ni, aku nak mintak tolong cerahkan mase depan aku.. Hihi..

Cara-cara die mudah je..

Korang nampak tak ade iklan kat blog aku?

Tak nampak ke?

Ala.. Macam ni... 












Ni la iklan-iklan yang aku maksudkan tu..

Ok korang just klik je kat ctu, the kalau iklan tu da kua, korang layan je ape yang ade..

Bukan ape, by 1 klik, aku boleh dapat reward taw..

So tolong lah klik ok???

Tu semua tok mase depan aku...

Terima Kasih kawan-kawan..

Lot of love ♥





Getting moolah has never been more fun. Be a part of #ChurpChurp

Getting moolah has never been more fun. Be a part of #ChurpChurp

Friday, 16 November 2012

Cinta itu Magic~


Bismillahirohmanirohim =)

For sure, aku sangat2 geli bile cakap pasal cinta..

Kalau time sekolah dulu, paling pantang kalau orang lelaki anta mesej nak mengorat macam ni,

'Aen, saya suke awak, makan tak lalu, tido tak lena, mandi tak basah'

Euwwwww... That was so disgusting !!!

BUT WAITTTTTT !

Tu mase sekolah.. Sekarang dah tak lagi... Sebab aku semakin belajar soal cinta (Malu)

Ok manusia memang memerlukan cinta dalam hidup...

Budak2 takkan faham ape makne cinta...

Dah cukup ke ilmu aku pasal cinta?

Tak !

Sebenarnye aku baru rase, i means aku baru sedar yang cinta tu aneh...

Ermmm... Contohnya macam ni, penah tak korang jatuh cinta sebab pandang pertama? 

Macam mane rase die?

Wooow... Pelik kan rase die...

Rase macam caring je kat orang 2 and i saw his face everywhere... Hahaha

Yang penting orang tu memang tak taw hal tu... Kite suke die senyap2 je..

And bile kawan kite sebut name die, mule la berdebar2 kan?? Hahaha..

Tapi still ego tak nak mengaku...

Aku penah rase macam tu mase aku tingkatan dua..

Tapi mase tu aku terlampau mude untuk bercinta, so perasaan tu lebih kepada nak berkawan...

Tapi tak suke nak berjiwang..

But now, bile rase jatuh cinta untuk kali kedua, rase macam lagi feel.. Hahaha

Ok, at least aku dah faham why orang bercinta..

Sebab cinta tu sesuatu yang magic...

Tak mudah untuk kita cintakan orang sebab cinta sejati tu milik Allah...

Dia yang turunkan perasaan tu kat kita dan juga yang tarik balik...

So everythings happen is because of reason..

Aku pun tak dapat nak decribe perasaan tu sebab cinta tu mampu mengubah seseorang ke jalan yang baik dan mampu menghancurkan orang jugak..

So, hati2 dengan cinta..

Kalau kite keluar dengan lelaki lain, kite still akan teringatkan orang yang kita cinta and tak dapat nak bagi tumpuan penuh dekat lelaki yang kita tak cinta tu... 

And kalau kite keluar dengan orang yang kita cinta, sangat bahagia, sampai nak senyum setiap saat...

 Macam tu jugak lelaki...

Lelaki ngn perempuan ni lebih kurang je, yang beza kekuatan and fizikal...


Lagi 1, kalau hati kite da berpihak kepada seseorang,

I means bile kite betol2 cintakan boyfriend kite and boyfriend kite betol2 boleh jaga kita dari semua segi korang letak la mamat korea mane pon, ati korang still akan berpihak kepada cinta ati korang..

   
Tak nak...


Taknak jugak !


Taknak taknak lah !!!

-
-
-
-

Tu la Cinta...
Cinta is lyke magic to me ❤





Cinta Tak Boleh Dipaksa ~


Yes.. Cinta Itu Tak boleh dipaksa....

Benda ni dari dulu lagi i nak tekan kan.. U tak boleh pakse i cintakan u...

Berhentilah untuk tunggu saya, and move on...






Sebab cinta itu tak boleh dipaksa...

Sedangkan saya pon tak mampu nak buat orang yang saya cinta, balas cinta saya..

So, sama-sama la kita terima hakikat ni..

Mungkin ini yang terbaik... 

❤  Bila kita redha atas sesuatu yang mengecewakan kita, Allah SWT akan menggantikan kekecewaan itu dengan sesuatu yang tidak dijangka. ❤

So please Move on...

Lagipun saya da ade orang lain...

Orang tu Abang Daud....

-
-
-
-
-
-
-
-



Abang Daud...








Thursday, 15 November 2012

Soal jawab !


Hei hei... Im talking alone... Haha
Ok.. Tak taw nak buat ape pagi ni..
Pagi??? Oh god.. Aq bangun pagi mase cuti sem??
Hahaha..
2 la perubahan yang sangat2 pelik kan?
But people changes =)

Ok last night, broadband aq wat hal.. So sad bile ade benda nak wat ttbe broadband wat hal...
Time aq xde nafsu nak online, berokband tu ok je..

Then, tok setelkan hal tu, aq pon g la pinjam berokband akak aq..
Wawwwww...

Tbe2 berokband die laju pulak macam roket...
Aq pon setelkan hal yang aq nak wat then teros bukak youtube..
Antare video yang aq tengok 
and macam2 lagi la.. But antare banyak2 video yang aq tgok, aq paling suke Hanis Zalikha...
Sebelum ni da penah dengar pasal die.. Tp xpenah tgok video kat youtube..
Die ni blogger femes.. Da jadi pengacara kat tb9 pon..
Aq rase mcm suke la style die.. Everything la.. Nampak cool gile.. And of course nampak die macam tak gedik.. Kikiki... Hanis Zalikha... Muah3... Hahaha

Btw... Aq da menyimpang jauh ni... 
Disebabkan tenet laju macam roket, ko nak merepek je la kat sini...

Jom main soal jawab...  Ala2 Formspring =)

22 Soalan Spontan =)

1- Benda ape yang tak sepatutnye takot, tapi takot?
- Kepale ayam !...  Wakaka.. Macam pelik je kan? Tapi aq memang takot kepale ayam... Terutama sekali  bile lepas sembelih and still ade fresh blood.. Oh god !


2-Apekah kekurangan nasi lemak?
- Kacang ! Aku tak suke makan nasi lemak dengan kacang.. So aku tak makan kacang tu.. Kalau nak cakap eh?

3-Adakah cendol minuman kegemaran semua orang?
-Tak ! Aku tak suke ! I dont like cendol.. Wink *_*

4-Kalau nak drive, benda yang paling lupa nak buat?
-Turunkan handbrek ! Hahaha.. Sorry Pak Cik Jpj.. Btw Thanks sebab luluskan.. Tak penat aq kenyit mate kat die <3

5- Yang paling disayangi and dekat dihati?
-Allah, family, kawan2 and Boyfriend <3

6- Aku paling benci bile?
-Barang yang aku tak nak guna, ade je depan mate.. Bile tak nak guna, teros hilang.. Pffttt !

7-Aku sedih bile?
-Barang yang aku sayang hilang and tak dapat balik.. Damn ! =(

8-Kucing comel tak?
-Comel tapi tak berani nak pegang.. Wink =p

9-Apakah barang yang agak berjasa?
-My laptop + broadband sebab da tolong aku jelajah dunia sampai Eropah <3

10- Habit yang cube dielakkan?
-Gores kad topap guna kuku sebab ade "orang" cakap dapat boleh dapat cancer.. Owh "orang" yang cakap tu sangat comel.. Haha (Tak de kena mengena pon =_='')

11-Single? Married? Divorce?
-Semua kat atas tu tak ! Yang betol, tengah tunggu orang masuk meminang... Hahaha... But not now ok? Kunk ckp macam tu ade pulak orang anta rombongan.. But yang penting kne pandai tackle ati mak ayah ok? (Malu)

12- Cerita kartun yang still tengok dari kecil sehingga dewassa?
-Oggy and cocroaches ! Hahaha.. Best la cite tu.. Even da umur 20 taun pon still layan cite tu.. Mcm doremon, ninja boy, semua da tak tengok ! =)

13-Cuace paling best?
-Mendung ! Pastu berangin... Waaaa.. Best je kan?? Cuace sejuk pon best... Kalau panas xbest la.. Cair make up i.. Hahaha =pppp

14- Benda apa yang membuatkan anda rase macam nak nangis berbakul2 air mate?
-Bile orang yang kite betol2 sayang, orang yang kita betol2 harapkan, tinggalkan kita dan mencintai orang lain (Sedih)................... Tetttt.... =p

15- Adakah anda mempunyai cinta pertama?.. Dimana dia sekarang?
- Ya.. Saya ada cinta pertama.. Die sentiase hidup dalam angan2 hidup saya tapi die bukan lagi hak saya.. Tetttt.. Kikiki 

16 - Siapa yang layak jadi kawan anda?
-Orang yang buat baik dengan saya =)

17 - Model phone yang anda kagumi?
-Blackberry... Walaupun bateri die sangat terok... Blackberry is my life.. Xleh hidup tanpanye.. Im mean fb, whatsapp, bbm, google and so on... =p

18- Betol ke lelaki suke menipu?
-Im not sure sebab tak semua lelaki sama.. Btw, i just hope that bile seseorang lelaki nak megayat perempuan, contoh die cakap 'Saya suke awak', bia la ayat tu ikhlas dari ati bukan sebab nak menipu.. Ye la... Bak kate pepatah (pepatah kot) "Girls fall in love with what they hear. Boys fall in love with what they see. That's why girls wear make up; and boys lie. - Wiz Khalifa.''

19- Adakah anda sudah menguasi English sepenuhnya?
-Oh my english ! No no.. Terlalu banyak yang perlu dipelajari.. I always force my self to speak in english walaupun salah ! Hahaha.. Thats what we call practise.. And i got B+ in my english examination.. Kikiki.. Melalui video Hanis Zalikha kat youtube, die ade ajar kite a little bit pasal english.. Kate beliau, That's mean = sangat kejam, That means = itu bermakna.. So which one yang korang selalu sebut? Oh my english ! Hahaha

20 - Ape pandangan anda tentang bercinta sebelum kawin dan couple di zaman cyber?
-Ok, i like this question.. Walaupun sy dari gologan remaje jugak, but saya sangat2 nak nasihatkan girl2 kat luar sane termasuk diri saya, kalau nak bercinta, just do it BUT jangan sampai rugi dikemudian hari.. Maksudnye, kalau nak berjiwang, jiwang je, jangan sampai kekasih hampa pegang dada hampa, pegang paha hampa, pegang badan hampa.. Kalau kekasih korang bercinta ngn korang sebab nak dada, paha and so on, JUST SENT HIM TO KFC.. OK? HAHAHA XD

21- Benda yang boleh buat anda jadi gile?
-Bile nampak banyak barang nak beli, terutama kat Shooping mall, tapi time tu tak de duit or tertiggal wallet ! Waaaaaaa.... Aku boleh jadi gilee kat ctu... Hehehe

22-Ape makna kawan bagi anda?
-Kawan bagi saya sangat bermakna sebab bak kate pepatah, (pepatah kot) "Walking With A Friend In Dark Is Better Than Walking Alone In Light.''.. So we really2 need friend in our life <3

I think enough for today...
Sangat seronok jawab soalan spontan...
Sebab tu aku suke main Formspring dulu...
Sekarang da maleh nak log in...

Btw.. See u next time.. Nak g lunch...

Tata.. Love Aen <3





Friday, 9 November 2012

Blogger Femessss


Hye Semua... 
Hari ni hari yang paling takot dalam dunia sebab aku kena cek result final exam...
Memang cuak habis..
Semua benda jadi kelam kabut sebab neves punye pasal...


Ni la yang jadi...
Aq punye cuak..
Nasib baik semua ok..

Alhamdulillah =')

Btw, aq bukan nak cite sal result.. Tapi pasal blogger femes...
Aku memang suke bace blog dorang...
Dorang pon da femes.. Da masuk paper bagai..
Tahniah..
Lagipun, tok pengetahun korang, main blog boleh dapat duit taw...
Wink wink..
Tu goal aku sekarang..
Nak cari duit pakai blog.. Haha
Berjaya atau tak, kite tengok nanti..

Kalau korang nak link blog femes, korang g kat belah kanan,
bawah sekali k?


Selamat Membace =)))



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...