Saturday, 31 December 2011

SWEET MEMORY dalam hidup sebelum umur aq 20 tahun mase 8 January 2012 nanti ~




Ok skank aq nak update pasal benda yang penah jadi dalam hidup aq sebelum tahun 2011 nak belabuh tirai... Lagi beberape jam je lgi aq nak tggalkan 2011.. Skank da pukul 3.51 am, aq still xtido sbb xley tido.. He3.. Tp yg sedihyer kan, taun depan umur aq dah 20 tahun... Tua kn? Klo org tnye umur aq bape, susah la aq nak jawab.. Kalau boleh nak maintain 19 jer.. Tp mase tetap berjalan.. Ok, sebelum sampai 8 January 2012, tarikh birthday aq, aq nak cite sweet memory yang penah jadi dalam hidup aq.. Kire dari aq baby, kanak2, teenager, n sampai la aq da nak cecah umur puluhan.. Ok keep reading ek.. He3 ♥

1- Mase aq lahir, benda pertama yang aq tengok ialah Lumut, Perak Darul Ridzuan, tempat 2 best sangat... Ade laut...

2-Aq dianugerahkan seorang kakak, walaupun aq dah xrapat ngn die, die kakak yang paling best yang penah aq ade..

3-Aq ade seorang adik lelaki.. Ye la dalm family aq semuanye girl.. Hu3

4-Aq dpt 4A dlm UPSR n aq dpt 6A dlm PMR =)

5-Aq dpt masok UITM JENGKA PAHANG walaupun SPM aq kantoi !!! Ha3.. Syukur

6-Aq ade seorang ibu yang sangat penyayang n pandai memasak termasok ayah aq

7-Aq ade seorang ayah yang sngat cool.. Nk wat pe pon buat la, die xkesah asalkan bukan benda yang keterlaluan.. Best kn? =)

8-Aq dimanjekan oleh perents.. Best gile.. Rase macam anak emas.. Sbb 2 sibling aq xsuka aq kot sbb aq terlebih gembira..

9-Aq dikurniakan oleh Allah tok jadi seorang yang ceria n suka ketawa, tp kalau aq menangis, bergegar dunia

10-Mase sekolah, aq penah kapel ngn seorang lelaki yang aq admire most, aq penah beli gambar die senyap2 tanpe pengetahuan die sbb muka die comel sngat.. Ha3..Aq mmg gile kalau dah suka kat orang, last2 kteorag kapel lepas setahun aq suka kat die.. Aq rase aq orang yang paling bertuah mase 2 n aq disayangi oleh die.. Die penah hadiahkan aq 2 barang yang mahal.. Terima Kasih awk =')... Sekarang kteorang dah putus.. Sy doakan kebahagian awk... ='))

11-Aq penah kawan dengan seorang lelaki budiman.. Aq xtao la die 2 suka kat aq ke pe ke sbb semua keperluan aq die tanggung.. Benda yang die tanggung topap,baju,handfone,belanje aq makan,rantai, pe yang die bagi kat aq, semua aq kira... Kira2 dekat RM1 000 ringgit.. Baik kn?? Aq mmg xdpt bayar pe yang die da buat kat aq, semoga Allah akan balas segala perbuatan baik die kat aq... At the end, aq dpt taw die banyak menipu aq n aq putuskan hubungan kteorang.. Semoga awak bahagia =')

12-Ni lak cerita mase kat UITM Jengka, ade seorang lelaki yang aq xkenal, sahut cabaran aq tok mintak kapel ngn aq face to face, sbb aq da letakkan syarat, kalau die nak ambil aq jadi girlfriend die, die kne mintak kapel ngn aq depan2, bukan dlam mcj or call macam mase sekolah dulu.. Kamon la, tunjuk la kejantanan 2 sikit, kate dah level IPTA, then die berjaya buat walaupun aq taw die segan nak mintak depan2 aq, termasuk la aq, tp aq hargai sangat usaha die nak tackle aq yang xseberape ni kan.. Bukan la lawa sangat.. Ye x?? Hi3.. Mase 2 aq rase die agak gentleman, n aq terima die sebagai pakwe aq, n mmg aq ni gile korea, then aq panggil die dgn gelaran korea.. Hik3, tp hubungan kteorang xlame n baru je berakhir n aq harap aq tabah tok terima semua ni... Sy doakan kebahagian awk =')




Aq rase ni jer sweet memory yang jadi dlm hidup aq mase umur aq belasan taun.. Nty bile umur aq da cecah 20 tahun, mgkin ade lagi benda2 sweet yang jd dlm hidup aq.. Kalau aq panjang umur n rajin aq publish n share la kat korang... Opsss sebelum 2, bg sesiape yang bace post ni jgn lupe like entry ni n jgn lupe wish birthday aq kat facebook 8 January ntry k.. Xde la excited sgt tp ye la, umur aq da berubah jadi 2 kat depan.. Hek2.. Bye2 nak tido... Love.. Aen

4 comments:

- M A S H - said...

amboi. sweet nye <3

sameon kasirun said...

kepahitan,kekecewaan,kesedihan suma adlah cikgu yg dpt memberi kita pelajaran ttg kehidupan..so guna la perkataan "move on"dn trus kn kehidupan..selamat hari jadi ain...

Anonymous said...

Hahaha, sedey. Nak gak tahu nme2 org tu.

Anonymous said...

Hahaha, sedey. Nak gak tahu nme2 org y looser tu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...