Tuesday, 8 November 2011

My Dream House Before Die ~ ♥ ♥ ♥























Erk?? Mcm ni ke lepas kawin?? Oh no !!!



Sebelum Tido:

6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole
ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug!(suara pintu digegar), kalau nak
bertapa pi lah gunung ledang sana !!

Balas SMS:

6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai rumah, sayang, i belikan
murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan:trafik jam aah
6 tahun:k..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje:

6 minggu: Sayaaang, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun:Oi...tak dengar orang balik ker??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu :Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan :I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tamu, takpun kt tangga pun ok
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak, nanti kalau i belikan u tak berkenan lak

Telefon:

6 minggu:Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan :Eh...your call...
6 tahun :WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!! takder dengar ker?

Masakan:

6 minggu:Wah, tak sangka i, pandai u masak. rasa pun sedapppppp.. ...!!!
6 bulan:Kita makan apa malam ini??
6 tahun:HAH!! lauk aper lak ari ni, cam lauk kemarin jer!!

Memaafkan:

6 minggu:Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,ye
6 bulan:Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun:Nak pecahkan lagi ler tu, tak paham2 betul!!

Baju baru:

6 minggu:Aduh sayang, u seperti bidadari dengan dress tu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahunAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU, tula yang lama dah tak muat ler tu???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak, honey?
6 bulan:Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit nak parking...
6 tahun:JALAN- JALAN?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JER!

Tonton TV:

6 minggu:Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan : Saya nak tengok bola live kol 9.00 karang
6 tahun: JANGAN TUKAR2 CHANNEL BOLE TAK!!

Thursday, 3 November 2011

List Yg Pak Pandir Suka Buat !

Ok, sebelum aq start cite ni, aq nak bgtaw korang awal2, cite ni aq TAK copy paste kat mane2 pon... Ni cite dr pngalaman aq sendiri.. N benda ni xde kena mengena dgn yg hidup or yg mati.. Hahaha.. Da mcm drama lak... Yg 2 baru aq cedok... Ok, korg tgok je la list pe yg pak pandir da wat... Cite ni exclusive sikit (*la sgt*) sbb aq xpenah cite lagi benda ni n ternyata ni kisah benar yg boleh mencuit hati pembaca sekalian... Wahhh.. Hahahaha... Korg bace la ehh??? Tp ade aq renovate sikit tok jage ati mane2 pihak...





1 - Menunjukkan tiket bas bernilai 2 ringgit.. Tp die ckp tiket 2 die g tpt yg jauh.. Cth dr pahang ke perlis

2- Akan membelanjekan wang simpanannya sampai habis untuk org lain

3-Akan menelefon girl setiap mlm tok tujuan membazir

4-Akan menipu name sebenarnya

5-Akan menelefon "girlnya" dgn menutup mulut n menafikan itu adalah die dan sanggup ckp 'Demi Allah' untuk tujuan penipuan n  disebabkan kene marah (sbb 'girl' die 2 cam suare pak pandir), keesokan hari baru die mengaku bahawa die yg telefon

6- Akan membuat akaun fb palsu untuk menguji kesetiaan "girlnya"

7-Akan membuat akaun fb palsu, n berborak seorang diri dengan akaun tersebut (Hahaha, paling kelakar).. Contoh mcm ni.. Fb die fb real, die ade 1 fb fake, then bile die sedih, die akan anta wall post luahan perasaan die 2 kat fb fake 2.. Then fb fake 2 akan balas wall post die 2, sedangkan 2'2 fb die yg online... (Xke gile namenye??? Hahaha kesian)

8- Akan memberitahu masyarakat tentang barang berjenama yang dibeli untuk "girlnya" (Padahal xde pon)

9-Akan mengupload gambar girl (yg dicuri n die xpernah ade hubungan pape ngn girl 2 walaupun kawan) di, facebooknye.. Pastu komen kat gambar 2 ngn fb fake die (2'2 fb die yg online), modal cerita kat komen gambar 2, konon2nye pak pandir dah putus ngn girl 2... Kawan pon xpernah, mcm ne nk mgaku dah putus?? (Gile kot pak pandir ni.. Hahaahah )

10 - Pak pandir create fb fake, menyamar jadi perempuan, pastu kacau exboyfriend "girl" die 2.. (Stupid !)

11-Akan menipu bahawa die mempunyai penyakit kronik, tp bila 'girl' die kol mak pak pandir tok dapatkan
 kepastian, mak die xtao pape pon, lepas 2 die akan suruh kawan die text 'girl' die n ckp die dah mati n jenazah die dibawa ke kampung halaman setiap kali bergaduh dgn 'girlnya', tp esok 2 ttibe die hidup balik ( Hahahahaha bodoh gile pak pandir)

12-Akan mengatakan die di luar negara dan memberitahu org yg waktu disana cepat 5 jam dr waktu mlysia, tp pada keesokan harinya, die ckp cepat 4 jam pulak.. (Hahahhaha senget)

13- Akan mengatakan die membeli handphone cnggih berjenama nokia, lalu menghantar gambar hp barunya kepada 'girlnya'.. Tp pada keesokan harinya, die ckp kat 'girl' die yg hp 2 telah dirompak.. Bile 'girl' 2 cube zoom gambar 2 dekat2, kantoi 2 bkan ph nokia, tp ph LG.. Hahahahha (Teknologi da cggih ar weh)

14- Sanggup menipu penduduk  dunia tok kepentingan sendiri

15-Masa baik, die memberi 'girlnye' pswd fb,  mase bergaduh die memblock 'girlnya', 'girl' die 2 cube bukak fb die n cek kat list block, mmg
'girl' die   2 kene da kene block , tp pak pandir xtao klo kite block org, automatik akan ter'unfriend.. Bile pak pandir cube nak unblock balik 'girl die senyap2, pak pandir terkejut kenape fb 'girl' die ter'remove dari fb pak pandir,   Pak pandir   mengelabah lalu meng'update statusnya berbunyi bergini, ''Weh, sape hack fb aq ni??,
 habis semua kawan aqp ter'remove", (Berlakon lebat)... Hahaha.. 'Girl die ketawa terbahak2 tgok perbuatan pak pandir yg bodoh 2.. Lalu pak pandir dengan bersalah, add la 'girl' die lek... 'Girl' die da xkan approve n  wat derk jep... Hahaha..(Pakpandir2x.. U must thinking)

16-Ade seseog telah membongkarkan penipuan pak pandir kepada 'girlnya', lalu 'girlnya' marah, n pak pandir pujuk 'girlnya' dengan ayat begini, 'Jika org 2 xbongkarkan penipuan sy, pasti kita dah bahagia'.... (Hahahaha wtf !!! )

17-Pak pandir akan mencuri gambar "girlnya' di facebook, n membuat facebook baru dengan menggunakan gambar 'girl' die tanpa izin, kemuadian memberitahu girl die bahawa, ade seseorg telah menggunakan gambar 'girl' die tanpa izin (Kemah berlakon), kemuadia memberitahu 'girl' die bahawa die pakar hack fb, konon2 die nak 'girl' die 2 mintak tolong die buangkan akaun fb fake 2.. Lepas 2, boleh la die berlagak hero dgn 'girl' die 2 ( What the f*** !!!!)



PERINGATAN N AMARAN KEPADA PAK PANDIR, SAMPAI BILE NAK HIDUP DENGAN PENIPUAN, INGATLAH DUNIA YANG SEMENTARA...... SEKIAN ~~ !!







Wednesday, 2 November 2011

Rahsia Disebalik Solat..



Niat Sembahyang
Sebenarnya memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.

Berdiri Betul
Fadilatnya ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.

Takbiratul Ihram
Fadilatnya sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.

Al-Fatihah
Sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.

Rukuk
Sebagai tikar kita di dalam kubur.

Iktidal
Akan memberi minuman air dari telaga al-kautsar ketika di dalam kubur

Sujud
Memagar kita ketika menyeberangi titian sirotulmustaqim.

Duduk Antara Dua Sujud (awal)
Akan menaung panji-panji nabi kita didalam kubur.

Duduk Antara Dua Sujud (akhir)
Menjadi kenderaan ketika kita dipadang masyar.

Tahiyat Akhir
Sebagai penjawab bagi setiap soalan yang dikemukakan oleh munkar & nakir di dalam kubur.

Selawat ke atas Nabi SAW
Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.

Salam
Memelihara kita di dalam kubur.

Tertib
Akan pertemuan kita dengan Allah.

SUBHANALLAH =)
Sudahkah anda menunaikan SOLAT ? ~mori

Aq dah jadi MAMA skarang,.. Hahahhahha XD


Hahaha... Msti korg pelik kan??? Aq baru 19 ar wei.. Mne kawin g.. Gane nak jadi mama... Klo nak taw tgok gmbar bawah... Baby arnab aq da tumbuh bulu.. Comel gilezzz... Tp korg jgn tertipu ngn gmbar 2.. Aq tgkp gmbar n bgi makan je.. Aq mane pgg... Aq kn xske binatang yg bulu2 ni.. Hahahaha.. Tp siez comel.. Tgok la.. Huhu




 Ni gmbar yg paling aq ske.. Comel kan?? Olo2




Haaa... To anak2 mama ni, da besar jgn degil2.. Dgr ckp mama eh?? Hahhahaha.. Bye... Love Aen

45 Things a girl want, but won't ask for.. =D




1. Touch her waist.
2. Actually talk to her.
3. Share secrets with her.
4. Give her your jacket.
5. Kiss her slowly.

Are you remembering this?
6. Hug her.
7. Hold her.
8. Laugh with her.
9. Invite her somewhere.
10. Hangout with her and your friends together.

KEEP READING ..
11. Smile with her.
12. Take pictures with her.
13. Pull her onto your lap.
14. When she says she loves you more, deny it. Fight back.
15. When her friends say “I love her more than you”, deny it. Fight back and hug her tight so she can’t get to her friends. It makes her feel loved.

Are you thinking of someone?
16. Always hug her and say I love you whenever you see her.
17. Kiss her unexpectedly.
18. Hug her from behind around the waist.
19. Tell her she’s beautiful.
20. Tell her the way you feel about her.

One last thing you need to do to show her you actually do mean it.
21. Open doors for her, walk her to her car - it makes her feel protected, plus it never hurts to act like a gentleman.
22. Tell her she’s your everything - only if you mean it.
23. If it seems like there is something wrong, ask her - if she denies something being wrong, it means SHE DOESN’T WANT TO TALK ABOUT IT - so just hug her.

24. Make her feel loved.
25. Kiss her in front of OTHER girls you know!

WE MIGHT DENY IT BUT WE ACTUALLY LIKE AND KINDA WANT YOU TO TICKLE US ..
26. Don’t lie to her.
27. DON’T cheat on her.
28. Take her ANYWHERE she wants.
29. Text message or call her in the morning and tell her have a good day at school, and how much you miss her.
30. Be there for her whenever she needs you, and even when she doesn’t need you, just be there so she’ll know that she can always count on you.

ARE YOU STILL READING THIS? YOU BETTER, BECAUSE IT’S IMPORTANT.
31. Hold her close when she’s cold so she can hold you too.
32. When you are alone hold her close and kiss her.
33. Kiss her on the cheek; (it will give her the hint that you want to kiss her).
34. While in the movies, put your arm around her and then she will automatically put her head on your shoulder, then lean in and tilt her chin up and kiss her lightly.

35. Don’t ever tell her to leave even jokingly or act like you’re mad. If she’s upset, comfort her.

REMEMBER ALL THESE THINGS WHEN YOU ARE WITH HER NEXT ..
36. When people diss her, stand up for her.
37. Look deep into her eyes and tell her you love her.
38. Lay down under the stars and put her head on your chest so she can listen to the steady beat of your heart, link your fingers together while you whisper to her as she rests her eyes and listens to you.
39. When walking next to each other grab her hand.
40. When you hug her, hold her in your arms as long as possible.

MAKE SURE SHE KNOWS SHES LOVED.
41. Call or text her at night to wish her sweet dreams.
42. Comfort her when she cries and wipe away her tears.
43. Take her for long walks at night.
44. Always remind her how much you love her.
45. Sit on top of her and tell her how much you love her and then bend down to her face and kiss her while you’re sitting on her.

You’ll never know when she needs just a little more love .. ♥!



Romantik - ko... Huhu

This is Love story.... Cute sgt... Tgok la.. Huhu



A Girl asked her Boyfriend
GF: Why do you love me ?
BF: I have no reason .
GF didnt like it 'n say
GF: No. Give me a reason .
BF: Ohkay.. . ' Coz you're beautiful,
caring ' n attractive .
Girl was satisfied ,
Then one day she got sick ' n look
Terribly Thin , Pale 'n Weak .. .
GF: Do you still love me?
BF: Now that you're not pretty ' n
attractive do i have a reason to love
you?
Girl Cried .. .
The boy hold her hand 'n say ...
BF: Now you Understand?
"Love doesn 't need reasons.
I Love You 'n still love you no matter
what Happens ."

♥♥♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...