Sunday, 16 October 2011

Jom tengok badan korang ideal ke x?? Hehehe

Salam 1 Malaysia semua... Memang aq dah lame xupdate blog aq ni.. Sampai ade orang tegur aq "aen, dari rase ari 2 awk xupdate blog kan???" Wah, sangat terharu aq sebab ade jugak org yang nak taw perkembangan hidup aq... Terima Kasih la ye ^^.. Skank ni aq nak aktif balik memandangkan aq pon nga cuti sem.. Bukan wat pe pon kat rumah.. Blog aq pon macam da nak berhabuk, so aq nak ketuk2 sikit habuk die. Hahahhaha.. Ok now aq nak kongsi nga korang mcm ne nak tgok berat badan kite sesuai ngn tinggi kite... Aq ni xde la kurus mane.. Susah ohh nak kurus.. Nk wat mcm ne kan?? Kne la cari someone yg ley terima seadenye.. Hehe.. Now tgok bawah...







Ni la formula untuk korang kira berat badan korang ideal ke x... Cube try tgok.. Da dapat jawapan, tgok rate die kat bawah ni k?

BODY MASS INDEX
• under weight: < 17.0
• normal/ ideal : 18.5 - 24.9
• pre obese : 25 - 29.9
• obese 1 & 2 : 30 -39.9
• obese 3 : > 40.0

Ha amacam?? Ok x?? Aq da kira td, berat Imt aq 22.94, wahaha, ideal rupenye...Tp aq nak kurus lagi.. Hehehe.. Wish me luck.. Love.. Aen 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...