Saturday, 24 September 2011

HARGA WANITA~~~

Aq sebenarnye xpandai berpuitis ni, tp kat bbm aq, girl sorang ni selalu sent kat aq mcj2 mcm ni.. Tp die forwd ramai2.. Mcm broadcast mcj 2... Bile bace, mcm best lak ayat die... Tp ni tok girl la.,.. Klo boy bace, mgkin xpaham sgt.. Tp jugt bace je la ek??

Mcm ni ayat die.....

"Berhati-hati jika kamu membuat seorang wanita menangis, kerana Allah (swt) mengira air matanya. Wanita datang dari tulang rusuk lelaki, tidak dari kakinya untuk berjalan di atasnya, bukan dikepalanya untuk menjadi lebih degil, tetapi disisinya untuk menjadi sama, di bawah lengan untuk dilindungi dan si sebelah sisi hatinya untuk disayangi.. " So sayangilan wanita anda... =)

"Jika seorang WANITA menangis dihadapanmu itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi...

Jika kamu memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

Jika kamu membiarkannya pergi, dia tidak akan pernah kembali menjadi dirinya yang dahulu, selamanya !

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah, kecuali didepan orang yang sangat die sayangi, die akan menjadi lemah !

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika die sangat nenyayangimu, Dia akan menurunkan rasa EGO-nya.

Wahai lelaki, jika seorang wanita pernah menangis keranamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian, Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam...

Wahai  lelaki, jika seseorang wanita menangis keranamu, tolong jangan menyia2kannya, mungkin kerana keputusanmu, kau merusak kehidupannya..

Saat dia menangis didepanmu, saat die menangis keranamu, lihatlah jauh ke dalam matanya. Dapatkan kau lihat & kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu?


Pada hari penciptaan PEREMPUAN, Malaikat bertanya kepada TUHAN : "Apakah keistimewaan dari ciptaanMU ini ? "
Lalu Allah menjawab : ade banyak KEISTIMEWAAN yang dimiliki oleh ciptaanKU ini"
Disebalik KELEMBUTANnya, dia memiliki KEKUATAN begitu dasyat

TUTUR KATAnya merupakan KEBENARAN..
SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya..
PELUKAN & CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2...
Dia tersenyum bila melihat temannya tertawa
Dia TERHARU, die MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN orang yang die kasihi..
Die mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya,
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN, dia begitu sedih melihat KEMATIAN
TETESAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi die sering dilupai oleh KEKASIHnya kerana 1 hal.
"Apa itu Ya Allah ?
Bahawa betapa BERHARGANYA die"

Kaum lelaki sering mmpersoalkan wanita kerana wanita sering mengalirkn airmata,segagah-gagah dan perwiranya lelaki,sedarlah satu hari nanti pasti juga mengalirkan airmata kerana cinta pada wanita,alangkah hebatnya ciptaan Allah itu wanita dianggap lemah tetapi mampu mengalirkan airmata seorang wira(lelaki).Ajaibnya ciptaan Ilahi dan uniknya wanita hingga tertulis di Al-quran surah an-nissa..

Ha ni lak ayat yang penah sorang mamat ni bagi kat aq sebab die tgok status aq sedey sgt... Xrugi jugak klo kte yakin ngn ayat ni, at least boley bagi semangat kt kite kalau down..... Ni ayat die...

"Cinta bagaikan rama-rama.... Makin kita kejar rama-rama tu, makin jauh ia terbang... Biakan rama-rama tu terbang kemana ia nak pergi.... Sejauh mana pun ia terbang, suatu hari nanti ia akan datang balik bila ia dah puas terbang jauh...."

Lepas aq bace ni aq rase lega jugak la sbb, betul jugak, klo kte syg someone xyah kite nak kejar die sgt... Mungkin die yang dtg kat kite.. Mne tao... Tah ni, aq bukan paham sgt bumge2 ni... Klo korang rase ayat ni berguna, simpan la ek?? Aq bagi... Huhu


Da baca sume kan?? 2 la harga wanita.. Ayat sal wanita2 aq ambik kat girl 2... Xtao la die rembat kat mane... Pasal aq lak, tipu la kalau aq xpenah nangis sbb laki... Ermmm... Tah la... Lupekan la pe yang da le lepas 2 kan... Love aen.......................




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...