Saturday, 4 June 2011

Semesta 1 kat UITM....

Ok, ni kelakar, 1 semesta ade 4 bulan je... Xade la mcm kat sekolah.. Setahun nak duduk asrama kan??? Ni main pointer... Klo pointer rendah, mmg kena tendang la.. Pointer aq???? Sorry, rahsia.. Hahaha...
Ni aq nak cerita segala yang jadi dlm 4 bulan 2.. Hehe.. Jom....

Ok, sampai je uitm dgn brg yang banyak, aq pon cari la bilek aq, mase 2 aq tgok ramai akak senior yang sambut.. Dorang baik sgt... Tp mak aq ckp.. " lepas je mak ayah balik, korang tgok la dorang buli korang".. Mase 2 aq da rase tkot.. Yela, aq dgr ade yang kena rendam dlm longkang la.. Rupa2nya mmg betul.. Shittt !! Air die mmg busuk gile... Ewww.. nk termuntah... 2 semua mase kem... Kena sapu muka ngn lumpur la... Mmg la pengalaman, best la jugak sbb buat ramai2, n mcm just 4 fun, but busuk kot.. Tp aq terima je n xde niat langsung nak balas kat budak2 sem 1 nty... Lepas je mak ayah aq balik, kteorang kne orantasi... Duduk dalam dewan sejuk gile... Bosan taw... Kteorang tidur je.. Da la akak senior garang gile.. Jom aq share pic mase orentasi.. Hehe..


Ni mase da habis orentasi.. Semua OC yg jage kiteorang lambung baju dorang, mcm da grad g2.. Mase ni best sgt sbb da xde orang nak kongkong kteorang.... Seminggu je orentasi.. Tp mmg seksa jalan jauh.. Then kena pakai kasut sukan ngn baju kurung.. Hehe


Mase ni tutup lampu n pasang lilin je... Romantik kan??? Mase ni memory terindah sbb semua nyanyi lagu kegemaran aq, lagu suara ku berharap dengan tggal kenangan yang caramel band nyanyi 2.. Best gile.. Huhu


Ni sesi mintak maaf... Dorang ckp, "Sorry la, kietorang bukan garang pon.. Kteorang berlakon je... Susah taw nak berlakon jadi garang... Lepas ni pandai2 la uruskan diri".. Mase ni aq rase lega gile sbb da xde oc yang suruh kteorang jalan laju... Best la mase ni.. Hehe


Hehe...


Ramai kan oc... Hehe


Sesi kenalkan diri........


Miss oc.... OMG !! Betul ke pe yang aq ckp ni?? Hehehe



Ha... Ni la bukti mase aq orentasi.. Tgok semua tido kan??? Haha... Letih kot.. Kena bangun 4 pagi.. Tido sejam je.... Ade org yang tgkp pic ni... Hehe...


Yang td 2 cerita sal orentasi, tgok la cite sal lain... Aq cerita secara rawak je k???


Ni time awal2 sem jugak... LDK.. Mase ni aktiviti yang paling aq ingat, kne tulis surat wasiat, da la aq kena bace surat aq, mmg aq nagis2 ar.. Da xkira malu da.. Aq sedey gile mase 2.. Korang bayangkan la korang ade beberape bulan tok hidup n kena tulis surat wasiat kat family.. Ermmm... Sape yang xhayati mmg xsedey.. Tp mase dorang soh tulis surat, aq da nagis2.. Haha... Xley bla kan?? Surat 2 dorang xbagi buang... Simpan je.. Aq xbuang, tp aq da xungat letak ne.. Hehe... Cube korang tulis surat wasiat n anggap betul2, nangis x??? Hehe



Ni pulak jadual sem 1 aq... Hehe... Malas nak salin.. Huhu


Ni student card aq mase mula2 masok... Card ni tok sementara je... Yang betul2 kat bawah ni.. Huhu



Card kuning ni maknenye da senior la.. Senior la sgt kan??? Hehe... Tgok pipi aq mase ni, ish2... Tembam gile !!! Pak cik 2 ckp, asal tembam sgt dlm pic... Tidak !!! Aq se mcm nak snap lain je mase ni... Tp mals la sbb orang ramai... Da la kena pakai sampai part 3.. Huhu


Ha... Ni la pic dak kelas aq, kelas AC1001B... Dorang sporting.. Hehe



Ni gambar mase aq kat Dewan At-Tabari.. Nk taw x, dewan ni sejuk gile2 sampai mggigil.. Mcm ne nak fokus klo terlampau sejuk... Aq terpakse bawak sweter klo masok dewan ni... Da rase mcm kat london  da... Bukan jengka... Huhu



Ni maen snap2 je....


Love is in the air... Huhu.. Tetibe je... Aq yang ade anak panah 2


Mase ni best sgt.. Last class tok sem 1... Sporting kan lecture math aq... Yang ade anak panah merah 2 die la... Comel la die... Mcm student je... Bik lak 2... Bukan bodek k... Mmg aq ske belajar ngn die... I love n miss u miss esah... Die xpernah pon berungut ngn perangai student, kire sekepale la... Best... Tgok la p[ic kteorang... Hubu



Miss the beat !!! Aq yang ade anak panah hitam..



Ni dak kelas aq jugak.. Mase ni lepas kteorang wat persembahan... Senior yang suruh wat persembahan 2... Siap karoke lagi... Sape nyanyi???? Rahsia a... Haha




Ni aq ngn nur... First day ade class.. Mse ni aq xkenal pon die.. Aq main bergambar je.. Haha.. Nur ni baik... Warak... Sejuk perut mak mngandung... Percaya atau tidak, aq, die ngn roomate aq lagi 2 orang, zati n una, sembahyang jemaah taw dlm bilek... Nur jadi imam... Aq mcm xpercaya je... Lepas sembahyang, kteorang bace surah yasin, mase 2 rase nak nangis sbb terharu sgt sbb aq rase insaf sgt mase 2, yela aq ni xde la warak mane... Mak, aen sembahyang jemaah taw kat bilek... Hehe... Alem sekejap sem dua sbb roomate aq warak... Tq nur... Syg ko.... <3




Ni lak aq ngn ecah.. Dak kelas aq jugak... Untung la orang 2 dekan... Huhu... Aq ngn die biase2 je...



Ni awal2 day mase sem 1.... Mase ni, kteorang dok luar je sbb lecture xde.. Sian kan?? Hehe


Sementare tggu lecture, snap dulu....


Ni ngn amelia..... Ermmmmmmmmmmmmmmmm...



Hahahahaha... Asal aq gelak bile aq tgok gambar ni??? Hehe... Bia la aq je yang taw... Huhu




Ni pic ngn class mate.. Huhu...... Sem 1 baru pon.. Huhu



Ni ngn ecah lagi..


Sebelum lecture dtg, snap dulu... Huhu


Sanp2... Xtau da nak ckp pe... Huhu



Ni ngn eja... Eja ni baik... Aq ske die...



Snap dulu... Dalm kelas ni.. Hehe..



Ha... Mai cek nak cite... Ni lecture kesayangan aq taw... Lecture inglish... Die ajar subjek bell... Die best sgt.. Sporting... Die xaggap student 2 mcm student, die aggap mcm member die je... Best la msok kelas die.. Mrkah pon xkedekut... Ade orang ckp aq saje2 ske die sbb nak bodek markah tggi... Hello... Aen xmcm 2 la... Klo ske aq ske la... Klo xske, aq xske la... Ikhlas taw... Sir eg terbaik !!!!! <3


Ni kat dlm dewan nak kumpul kupon... Hehe... Klo kte join pape aktiviti dapat kupon... Klo xcukup kupon, xdpt duduk asrama... So kena aktif la... Bijak x dorang???? Hehe


Ni ngn syida... Suka die... Die lembut je... Huhu


Ni time makan kek... Time ni kteorang keluar semate2 nak makan kek... Punye la hantu kek.. I <3 u kek... Hehe


Ni aq nagn ag.....


Ni aq ngn jue.. Cantik x jue ni??? Sweet kan??? Die selalu dtg bilek aq..... Huhu... Untung la puan komander.. Haha


Ni aq ngn ag n azi... Nme dorang 2'2 azi... Konfius... Huhu


Ni mase tgok konsert... Dak2 af ade la... Huhu


Mase ni aq sambut birhday ida tersayang... Hehe.. Best sgt mase ni... Mish u ida... =')


Ha... Nampak x aq macm pakai baju sukan??? Aq g jogging mase ni... Jogging kat kawasan uitm je... Ramai orang jogging petang2... Tp nampak mcm lagi banyak snap2 pic dari jogging kan??? Hehe... Mmg la.. Klo jogging sekali ni je... First time and last time... Sbb 2 xkurus.. Kire 1 sem sekali je jogging.. 6 sem, 6 kali la... Hehe.. Ok la 2 kan?? Haha


Eh2, ni nak photoshot ke nak jogging.. Huhu


Ewah2... Bile nak kurus klo mcm ni???? Huhu


Nampak xbangunan kat belakang 2??? 2 la ostel baru... Cntik taw... Bile la aq dapat dok situ... Sampai skank kosong lagi... Hehe



Ha.. Ni paling best... Tgok aq pakai baju pe, tudung mcm ne... Ni la dress up koko kteorang... Ewww... Haha... Sengal gile kne pakai tudung putih keras lepas 2 tegak je kat depan... Da mcm budak sekolah aq rase.. Kena kawat la... Aduh.. Penat gile... Mase kem lagi trok.. Kene baring kat atas jalan tar yang panas 2... OMG !!! Aq ke yang buat 2... Sedey taw... Tp aq redho je la... Time koko paling xbest... Aq harap sgt2, suatu hari nanti, koko kat u da xmcm ni... Klo waktu koko 2 kte enjoy wat aktiviti or game2, mungkin lagi semangat nak g.................... Huhu..... Koko la paling aq lemah ='((((


Ni g hang out... Cantik taman ni... Aq ske... Kteorang kuar ngn member2.... Ramai.. So xde la bahaye kan??? Boys pon ade... Tp kawan je semua... Jgn pikir bukan2


Ni depan bilek aq... Mse ni nak turun makan je kot... 2 pon nak snap ke??? Hahaha


Eh... Sesat pic ni... Depan bilek... Banyak x kasut??? Biase la pompan... Kasut kena ikut warna baju... Haha... Padahal dlm bilek 4 orang je.. Hehe



Ni first time kteorang kuar bandar sesame... Mse ni baru jumpa... Roomate ar ni... Xkenal sgt mase ni... Akhirnya aq rapat ngn ida yang tudung coklat 2... Ngn yg lain pon ok je.. Huhu


Ni ngn mimi.. Die pon  roomate aq jugak... Mimi ni kemas je orangnye... Rajin taw sbb die skan kemas katil tros lepas bangun... Ha... Mcm 2 la contoh terbaik... Katil aq pon mimi pernah kemaskan time aq nak cepat... Hahaha... Tq mimi.. Terbaik... Aq pelik la... Dr sekolah menengah kawan aq mesti name mimi... Da 3 orang pon... Klo tanye name msti mimi... Mungkin name anak aq nanti kena mimi kot... Hehe... Mimi, pnjan heater... Haha.. Miss u...


Mish u mimi... Sorry ea klo ade wat slah... Eh, mcm hari raye lak... Huhu


Ni mase mula2 dtg uitm.... Mase ni dr ptg sampai malm bergambar... Hehe


Aq ngn ida... I <3 u ida..........


Eh... Azam ade awek baru... Haha... Ni mase hang out ramai2 k??? Jgn pkir bebukan


Ni kuar makn.. Mlam taw... Best <3


Senyum semua.............. Ramai kan???? Best


Ramai kan??? Kt sini ade kawan aq mase darjah 4 n mase tgkatan 4... 2'2 mase sekolah lain... Kteorang 1 u je... Hehe

Peace........... <3


Ni dengan syuz... Aq stat nak main blog sbb aq tgok blog die la... Cantik... Die ni cun gile (jgn kembang syuz... haha).. Mcm korean pon ade... Ni dak sains sukan... Sesuai ngn die... Mse ni die masok pertandingan pe tah... Cntik kan baju die??? Mase ni aq da xkenal die sbb melawa habis... Aq pon ade gak pinjam baju ni... Lawa kan??? Tq syuz <3


Ni la syuz kat atas td... Mse ni LDK... Mse tulis surat wasiat yang aq cite 2, kteorang nangis... Hubu







Ni jalan2 g kuantan....



Opss... Pic sape ni ek??? Hehe


Hahahaha... Aq xtao npe aq gelak... Ad benda yang lawak kot


Haha.... Rase mcm nak blurkan gambar je... Kui3... Suke ati aq la nak ckp pe pon k???


Lalalala... Ish dekat tol... Xsenang duduk !!!



Ha... Ni kt tc kuantan... Shuttttt !!! Jgn g tau mak aq k??? Haha... Gurau je... Ni kteorang g ramai2 n xde kena mengena antara hidup n mati... Papepon aq rindu nak hang out ngn korang !!!


Ni alia... Alia ni kelakar... Mesti xkering gusi klo lepak ngn die.... <3



Ni first time dtg Uitm tros ambik pic sbb masing2 ade facebook.. Haha



Ni ngn dak kelas aq jgk.. Yang tgh2 2 izzati... Die roomate aq skank... Sem 2.. Huhu





Ni aq kat makmal komputer...... Hahaha... Ermmm... Asal aq gelak bile tgok pic ni ek??? Ade la... Bia aq je yang taw...


Ni mase kat dinner account... Sumpah aq xde baju mase ni... Da la dapat last minit... Xberape muat lak 2... Mmg aq da xnak g tp ade yang ckp wajib la pe la.. Eshh.. Sengal... Asal la xde pari2 mase 2... Boley jadi cenderellela sekejap.. Hahaha... Berangan suda... Guaru je... Ermmm.. Feeling aq mase g dinner ni, ermmm xde feeling... G makan n balik... 2 je.... Huhu





Phantom la sgt... Nk kne cari topeng 2 susah... Korng ade idea??? Try2 la.. Mungkin boley wat lagi terbaik.. Kteorang ni simple2 je... Asal setel n xyah kusut pale.. Huhu


Snap2... Sekali sekala.. 2 kali 2 kala... Huhu


Hehe.... Cute kan dorang??? Aq xla... HUhu =)))


Ni aq ngn si cute.... Die mmg cute... Bukan bodek... Korng xdpt tgok muka die... Haha... Padan muka..


Ni la si cute... Die xnak bukak topeng.. 2 la guna topeng... Menyorok... Huhu


Haha.... Oppsss... Jgn slh aggap... Ni bukan pakwe aq... Kteorang bergambar sbb topeng n baju same... Orang nak bergambar, kite on je.. Kunk ckp demand lak... oPpss... Kunk ade lak yang terase... Jgn pk bukan2 k???


Ni bergambar ngn dak2 kelas.....



 Ni pon dak2 kelas jugak... Huhu


Eh, topeng kami same... Hehe



Carpet merah suda...... Hahaha.... Aq da xtao nak ckp pe sebenarnye... Hehe


Ni ngn intan liana.... Sempat snap sebelum g dewan.....




Ha... Ni yang terakhir.... Ni la gambar teakhir yang aq ambik ngn roomate aq sebelum tutup tirai semerta 1 aq... Mase ni aq tggu mak aq ambik aq... Semua balik uma... Final pon da setel... Sempai lagi merayau kan.... Skank aq da pon semesta 2... Ida roomate aq da xde kat uitm... Die da go back to terengganu.... Aq rindu die sgt... Aq hrp dpt jumpe die lagi... Ida the best !!!!!!


Ni la ida.... Rindu die..............................................................................



Saranghee...................



Miss u ida.................


Korang tgok je la pic ni k??? Aq upload sbb rindu kat die n sebagai penutup tok sem 1 ni je la... Ade lagi 5 sem taw... Sem2 depan aq cite la t... Doakan aq panjang umur k??? Hehe





Comei awek ni... Hehe





Ha.............. Last pic ni kan???? Mke berakhir la sem 1 aq.... Skank aq da sem 2, roomate da lain, blok lain, subjek lain, lecture lain....... Doakan aq berjaya..... Bye................... !!! Love... Aen............ =)))

1 comment:

ZazlanTonsiti said...

Selamat berjaya. Dengan penuh harapan.

https://plus.google.com/+ZazlanTonsiti/posts

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...