Thursday, 2 June 2011

Uitm Di hatiku ~~~~

Hye semua... Im back for update my ugly blog.. Hehe... Line internet aq xok, so mmg susah aq nak update... Bile loading, mmg aq bosan.. But now, line da ok, so aq continue k??? Ok, ni aq nak story pasai life aq lepas sesi persekolahan tamat... Mmg lame la aq jadi penganggur terhormat kat uma lepas spm.. Nk kerja mak aq xbagi... Bosan sgt lepas spm.. Dah la laptop xde.. Mkn, tido, sembahyang, tgok tv, 2 je la kerja aq.. Besarkan bdn.. Huhu.. Ok, lepas spm aq mmg xtao pe nak wat.. Result spm lak trok.. So mcm mne ni?? Tp aq da plan baik punye ngn mak aq, disebbkan aq da kecewe gegile xpat jadi dokter, aq pon pe lagi, bercadang la nak masuk nursing swasta sbb yang kerajaan mmg aq xlepas... Nurse pon jadi la asal kerja kat ospital... Result aq kan pancit.. Then aq pon rilek lu tggu twran... Aq ade gk mohon upu, tp mase 2 mmg aq xyakin pon dpt sbb mmg aq xbelajar... Xlame lepas 2, kwn2 aq semua dpt twran masok u mase bulan 6 2010... Mse 2 aq mganggur lagi... Tp aq still lagi berharap dpt tawaran masok universiti, klo x, jadi nurse nur ain la aq.. Huhu.. Last2, mase bulan 12 2010, aq dpt twaran UITM JENGKA kos perakaunan... Second intake 2... Mmg bersyukur sgt sbb institusi kerajaan still nak terima aq.. Klo swasta sian la mak ayah aq kan?? Klo aq ni anak jutawan xpe jugak.. Huhu... Mase mula2 masok, mcm2 la jadi, yela, student baru, mse 2 mmg xtao pape... Perasaan bercampur sbb lepas sekolah semua orang nak masuk universiti, jadi aq pikir, mcm mne la universiti ni sebenarnye.. Bile aq msok, baru la aq taw... Universiti ni mcm biase je, cume best la sbb bebas.. Mcm sekolah jugak, ade kelas, semua, baju bebas klo kt uitm la... Tp mmg best la... Klo korang xdapt nak imagine universiti 2 mcm ne, jom aq share gambar persekitaran die... Tgok bawah.. Huhu




Ni yang korang akan jumpe klo dpt kawasan uitm... Semua orang boley masok.. Jgn risau.. Just melawat je la.. Klo student 2, kne pakai student card setiap mase dlam kawasan sini, sbb klo guard uitm nampak, kne saman taw.. Huhu


Ni pulak laluan aq, tiap2 hari g kelas... Ni short cut.. Klo jln biase, jauh..... Huhu


Ni lak ostel baru... Xtau siape yang duduk.. Lawa taw.. Jelez


 Ni plak nak masuk kawasan ostel perempuan atau dorang paggil komplek siswi... Siswa lelaki, siswi perempuan, klo asrama sekolah aspura aspuri kan??? Huhu... Aq pon baru taw semua ni.. Huhu.. Biase klo kat luar, komplek 2 supermarket kan?/ Kat sini lain taw..



Ni la die kawasan siswi.. Pelajar lelaki xley masok, tp klo family yang bawak abg 2, boleh je.. Huhu


Cantik x??? Xnampak mcm asrama... Yang depan ni, ostel aq.. Blok b.. Jauh nk g kelas.. Ni baru kwsan ostel... Belum usha kawasan kelas lagi.. Huhu


Ni lak blok D.. Bawah 2 ade UPK, unit pegurusan pelajar... UPK ni mcm mak ayah kite la, segala pe yang jadi, wat aduan kat sini.. Paip pecah ke.. Pape la... Blok ni best sbb dpt wireless.. Blok B xdpt... =(


Ni da nak smpai blok aq...


 Ha, da dekat pon....



Huh, letih kot naik tgga tiap2 hari.. Huhu


 Ha, ni da masok pon dalam blok aq blok B.. Orang lelaki mmg xley masok blok pompn ni, so aq tgokkan tok korang... Hehe





Korang xkan sesat sbb da ade signboard.. Huhu



1 lagi signbord... Huhu.. Ni la yang korang akan jumpe sblum sampai blok aq.. Huhu



Korang akan jumpe benda ni, ni blok A... Bwh 2 rumah lecture.. Huhu


Da nak sampai bilek aq.. Ni la laluannye.. Huhu


Da sampai suda.. Jauh2... Ni la die.. B205... Tp ni mase sem 1... Skank da sem 2.. Blok lain, bilek lain


Ni pandangan bilek aq dari bawah...




Belakang blok aq ade banda ni.. Tp aq xpenah pon main kat sini.. Huhu


Ni la laluan aq sebelum nak ke kelas... Aras bawah... Kat sini pon ade mesin basuh... Tok yang malas2 macam aq.. 1 pusing 2 ringgt.. Same je mcm kat seklah.. Kan best klo free.. Huhu


Ha.. Ni la bangunan kelas kiteorang... Banyak aircond kan??? 2 la nak habaq, kelas uitm ni sejuk gile... Kdg2 aq sampai xley nak menulis sbb sjuk sagt... Jdi kena bwk sweter la...


Ni plak Taman Tenet.. (taman dating).. Huhu.. Klo korang masuk taman ni, ramai la yang tgh dating.. Huhu


Ni la laluan nak g Dewan Kuliah.. Mcm2 dewan kat sini... Besar kawasan...


Taman Tenet lagi....


Mase ni xde orng dating.. Aq xdating k??? Hahahhahah


Kat taman tenet ni ade library...


Ni belakang library baru....


Ke kanan or ke kiri??? Pilih la laluan hidup anda.. Huhu


Ni plak kolej siswi... Slalunye kolej 2 besar, tp kat sini bangunan asrama ni pggil kolej.. Tok senior.. Huhu


Ni library baru kteorang.. Cantik kan???


Ni kolej siswi yang aq ckp td... Asrama...


Ni la pandangan komplek siswi dari atas.. Banyak bangunan.. Huhu


Ha... Ni la blok baru aq tok sem 2.. Blok J... Lepas ni aq xtao la dok mane lak... Hehe

Ok, selesai suda... Semua gambar kat atas ni diambil oleh ida, roomate aq... Aq just copy n paste je.. Hehe... Tq ida.. Die rajin kot.. Huhu... Bnyk lagi bangunan yang xde mcm fast track, kat situ lagi sejuk, Dsg (dewan sebaguna a.k.a dewan sejuk gile), Blok A,B,C... Klo nak tgok dtg la... Nak tgkp pic sume mmg xlarat... See u next time.... Daaaaa.... Love... Arein

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...