Wednesday, 22 June 2011

22 jun !!!!!!!!!!!!! Sangat bermakne ~~~~~~



Hari ni 22 jun... Korang taw x nape??? Hari ni birthday suami aq... Lee Minho... Pe la yang die wat kat korea 2 ek... Ajak dtg Malaysia xnak lak... Ni la laki aq, handsome + cute + sweet + best lah!!!!!!!!!!!!





















Ni lunch box ngn biskut yang Jandi bagi kat Jun pyo... Sweet kan????????? Hehe






Tgok ni... Sah2 plastic surgery kan???? Hehe... Repair muka la 2... Korang nak taw x, ne ade artis korea x repair muka.... Benda 2 da jadi macam makanan dorang... Wajib kot... Kte xyah la kan??? Huhu... Walau pepon, saranghee !!!!!!!!!!!!!


Ni muka die sebelum repair... Ok je kan???? Hehe





Patot nampak putih






 Arghhhhhhhhhh !!!!!!!!!!!!! Jeles !!!!!!!!!!!!!!



Ni kereta laki aq xcident... Sian die kan??? Dpt taw semua ni dr twitter... Tgok ni





Tweet by StarhausM & ActorLeeMinHo
 
 안녕하세요. 이민호 씨에 대한 여러분의 응원과 사랑에 감사드립니다.
 어제 오후 4시경 드라마시티헌터 촬영 도중 차량이 반파되는 사고가 있었습니다.
 이민호 씨는 사고 이후 병원에서 응급조치와 검사를 시행,
 드라마 촬영에 무리가 없는 것으로 판단되어 14 오늘 오전부터 촬영을 재개하였습니다.
 이후 촬영은 무리 없게 진행, 방송일정 또한 전혀 지장이 없을 것이라는 제작진의 설명입니다.
 많은 분께서 걱정해 주시는 까닭에 이민호 씨는 물론시티헌터 스텝들 모두에게 힘이 되었습니다.
  응원에 다시한번 감사 드리며,
 시청자분들께 걱정 끼치는 없도록 더욱 살피어
 멋진 드라마로 보답할 있도록 하겠습니다.
 감사합니다.
 updated at 12:10 (Korean Time)
 Hi.
 This is Minho’s Staff.
 We appreciate for your support and love to Leeminho.
 There was a car accident during the filming around 4pm yesterday.
 Lee, Min-ho went to hospital for examination and emergency care.
 He’s alright, so he started filming again from this morning.
 Drama production explained filming and broadcasting drama will be all fine.
 We are always very grateful for all your strong support.
 It keeps up all the staffs of ‘City Hunter’ including Lee, Min-ho.
 We’d keep closer look for everything and bring you back the great drama.
 Thank you.
 updated on 17:55 (Korean Time)





 Cre hotshotlover30 @ soompi


 Update from CH Director through twitter
 모두 무사합니다. 걱정마세요. We are all OK, so don’t worry about it.
 SLfrom @ twiiter
 Minho should be fine and wasn’t injured. Please take care and be well~ Min Ho-ssi~



Nasib baik staf laki aq ni bagi taw aq keadaan die kat aq mase ni... Xde la riso... Huhu




Mmg nampak mcm gile... Tp bia la aq nak fanatic kat org korea pon... Bukan aq menyusahkan korangkan????????????? Hahahhaha.... Layan je la... Idola je... Bukan pape pon.... Ermmm.... Oppa, will u marry me next week??????????? Hahahahhahahahha !!!




Yes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I will...................... Saranghee................. <3... Korang jgn jeles... Kwang3... *jelez laki aq nanti*,, Huhu


Monday, 20 June 2011

Facebook da mcm myspace????

Ya, facebook da macam myspace skank... Da ley tuka2 background... Huhu.. Best kot... Xde la borink... Sebenarnye da lame aq nak wat... Tp xpandai.. Ade 1 malam 2 aq try jugak sampai boleh,.. Tgok la hasilnya......



Ni first time aq tukar layout... Sebelum ni xpernah jadi... Ni la first layout aq... Gambar husband aq... Hahaha.. Eh cop... Korang pandai x nak tukar??? Men aq ajar....
Ok, ikut step ni....

1.Bkak google then type web ni www.freecodesource.com 

 


 Nty die kuar yang ni...

2.Klik facebook kat tepi 2

3. Klik facebook layout


Nty die kuar yang ni.. 

3.Klik yang aq bulat 2... Select layout... n DONE !!!!!.... Try la... Tp dengan 1 syarat, bayar 20 sen... Hahaha... Xde la.. Gurau je.. Syaratnye, korang kne guna mozilla, internet explore, safari, or google chrome tok seacrh email kat step 1 tu... Dulu aq guna opera. ptot xjadi.. Selamat mencuba.... Bye !!!!!! Love... Aen 

Saturday, 18 June 2011

mCM NE nak follow blog??????????

Ok, kalau korang dah ade blog, then korang tgok blog sape2 la kan, tibe xtao lak mcm ne nak follow, ikut step ni k??



Step 1 : Sign in dulu blog korang 2, then korang bukak la blog aq ke blog pakwe korang ke.. Then tgok pic bawah ni... Nmpk x anak panah 2?? Click kat situ k??



Step 2 : Bile korang da click kat situ.. Make, terfollow la.. Tp die ade soh korg upload pic.. Upload je la k??



Good luck guys.. Love Aen....

Jangan Kecewa Jika Anda Tidak Ditawarkan Ke IPTA

Hye korang.. Time 2 update.. Ni statement motivasi taw.. Benda ni aq dapt kat internet... Mcm ne tah ley terjumpa.. Benda ni mungkin berguna tok korang n tok diri aq sendiri... Yela, dugaan dtg kite bukan taw... Jom baca sesame.......... =)



Assalamualaikum adik-adik dan rakan-rakan sekalian.

Sudahkan korang semua menyemak keputusan rayuan UPU semalam?Sudah?Alhamdulilah.Bagaimana dengan keputusan anda?berjaya menyambung pelajar ke IPTA?Jika bersyukur Alhamdulilah.Jika tidak berjaya usah bersedih.





Jangan adik-adik kecewa kerana tidak ditawarkan ke IPTA kali ini dan jangan adik-adik kata menyesal belajar bersungguh-sungguh tetapi tidak mendapat tempat di IPTA.

Mungkin kali ini adik-adik gagal untuk ditawarkan tempat ke IPTA dan ini tidak bermakna bahawa adik-adik gagal tidak mempunyai peluang lagi untuk ke IPTA.Adik-adik boleh baca artikel Kenapa Anda Tidak Ditawarkan Ke Universiti?Sebab-Sebab Gagal Ditawarkan Ke Universiti.Mungkin ada point-point yang dinyatakan itu bersesuaian dengan situasi adik-adik.

Saya ingin kongsikan pengalaman saya sebagai seorang pelajar seperti adik-adik semua.Sebenarnya saya juga seperti adik-adik iaitu tidak ditawarkan ke IPTA semasa permohonan pertama saya.Maksud saya selepas saya mendapat keputusan SPM.Permohonan rayuan juga tidak berjaya.

Tetapi saya tidak berputus asa.Saya menunggu tawaran ke IPTA yang seterusnya dan saya mengetahui bahawa UiTM ada membuka permohonan ke UiTM bagi sesi december.Saya cuba memohonnya tetapi permohonan saya tidak diterima juga.Kiranya dah dua kali permohonan saya gagal.Betul tak?

Tahun berikutnya,saya memohon lagi untuk kemasukan Julai 2008 dan alhamdulilah kali ini saya memilih program yang saya minat dan sesuai dengan keputusan SPM saya.Alhamdulilah saya berjaya menyambung pelajar ke IPTA.Mungkin inilah rezeki saya untuk sambung belajar.

Ia mungkin agak lambat berbanding rakan-rakan saya yang lain tetapi walaupun terpaksa menunggu tetapi akhirnya berjaya juga sambung belajar.Begitu juga dengan adik-adik semua.Jangan putus asa jika permohonan kali ini adik-adik gagal mendapatkannya.

Sementara menunggu permohonan yang seterusnya,adik-adik buatlah kerja-kerja yang berfaedah untuk menambahkan pengalaman dan pada masa yang sama mencari wang saku.

Insya-Allah,sudah tersurat didalam Qada dan Qadar rezeki dan hala tuju seseorang manusia.Yakin dan percaya dengan ketentuan Illahi.

Love........ Aen

Friday, 17 June 2011

Tak sanggup kehilangan orang tersayang.....................

Sumpah sedey.... Aq se aq xsanggup kehilangan orang tersayang wlaupun untuk seketika, ni kan pulak selamanye.... Aq nangis kot.... Xdpt nk tahan air mata... Ni bukan cerita aq, tp cerita sorang girl ni... Semoga girl 2 tabah n semoga kesayangan die tenang disana................... ='(((((((((((((((









klu sy dah tak ade, awk boleh menggatal dengan perempuan lain..

Korang bace lah... Sedey cerita ni wei... Kisah benar kot.. Huhu


Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....

Wednesday, 15 June 2011

Best Friend Forever And Ever !!!

"Xperlu seseorang yang sempurna dalam hidup kita, cukuplah seseorang yang membuatkan kita sempurna"... Owh !!! Sastra gilezzz !! Npe permulaan die mcm 2??? Da mcm nak wat karangan da aq kan?? Hehe.. Ni nak mai habaq bff aq la.. Hehe... Tgok la..














Yang ni fatheen atheerah bt abdul rashid.. Mmg aq bagi nme penuh tros.. Die ni kawan aq mase sekolah menengah... Die ni cerdik sgt.. Skank ni da bakal doktor pon.. Aq yang nak sgt jd doktor ni xdpt pon.. Xpe la.. Bukan rezeki.. Huhu.. Kteorang ambik gambar ni sbb mase ni aq g uma die then mase 2 aq baru je buat akaun facebook, sebelum 2 aq main myspace.. Hehe... Punye la nak yang latest, kteorang tgkp la pic.. Kebetulan bkn selalu dpt leypak ngn f10... Ten, sorry sesangat klo aq ade silap ngn ko... Gud luck !!









Ni lak babyarix kyra qyrana@kyra@syakirah nazilah.. Ni la supeb bff aq.. Sebenarnye mase kawan aq xtao pon nme die ade nazilah, da lame baru taw.. Ni pon kawan mase sekolah menengah... Kenape die masok list bff aq?? Pnjg ceritanye.. Hehe... "Kira, aq syg ko sesangat, tp bukan la mcm syg pakwe 2, haha,, Gile ko.. Aq bukan les.. As friend la kan.. Aq ikhlas ni.. Walupun ko pernah ckp "jgn percaya ko sgt" tp aq se ko da cukup perfect nak jd bff aq... Ko pon tao kan, ko selalu tenangkan aq mase aq ade masalah kat sekolah dulu.. Masalah besar lak 2.. Sbb 2 aq xley lupa semua 2... Nk2 pasal "peristiwa hitam" 2.. Ceh, mcm suspen je... Peristiwa hitam 2 biala kami je yang taw.. Huhu... Klo aq ade rapat ngn sesape, ko jgn terase hati lak, ko tetap superb bagi aq.. Miss ko gile2.. Huhu.. Semoge do dpt rmai kawan baik n pakwe ncem mcm yang ko nak... Hehe.. Merepek je aq kan... Bytheway, sorry jugak klo ade silap... Wall2 la aq klo kat fb 2, haha.. Asyik aq je... Huhu..... K... Syg sume !!! Saranghee.. Huhu............ Love... Aen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...