Friday, 27 May 2011

Kenangan waktu sekolah ~~~~~~~~~~~~~~

Ok.. Semua orang kat dunia ni time kecik2 akan bersekolah.. Cpe yang x "went to school" 2, tah la.. Aq xnak jwb... Ade ke??? Rase macam da xde kot... Ilmu akan mengubah segalanye... *aq berckp mmg pandai*.. Huhu... Aq nak share cerita zaman sekolah aq kat korang... Mcm2 taw jadi.. Sedey,parah,duka,cedera,hepy, sume ade... Yela, dari tadika sampai fom5 kan??? (Alhamdulilah.. Pnjg umur aq)... Skank ni aq nak cite mase tadika dulu.... Jom ar layan.... Layannnnnnnnn.... Zazzzzzzzzz.... Hehehe


Masa aq tadika, aq tadika kat Tadika Kemas kat Perak... Best gile tadika kat situ... Makanan die best... Aq ingat lagi mee goreng yang dorang masak.. Best gile... Yang bestnye boleh tambah... *pasal makanan jela aq ingat, hahaha*... Lagi 1 cikgu dorang sporting... Mase tadika, kawan baik aq name tasha ngn azlan.. Kteorang  mmg rapat sbb kteorg jiran.. Balik tadika msti main hantu2... (bgs x ingatan aq??? nak test yg 2 je sebenarnye)... Mase tadika, aq selalu dpt keputusan cemerlang, aq pon xtao npe, tah ape yang aq jawab.. Padahal belajar ABC je.. N yang aneh, mase tadika, sumpah aq xpandai membaca... Mase ni aq aktif mewarna, klo ade petandingan aq msti masuk n menang.. Penah aq dapat hadiah jam... Tp sbb xpandai guna, jam 2 rosak habis.. Lagi 1, aq aktif menari... Ha... Pandai ke menari... Xcaye tgok la bawah... Huhu...



Ni aq menari mase penyampaiaan hadiah akhir tahun.. Aq da 2 kali da menari, tp yang ni aq kne menari kat dewan besar,.. Bile ade pape event je, aq menari la... Bile menari ni rase die best, mase ni aq mcm xde perasaan je.. Huhu... Tgok patner aq, comel x?? Haha.. Kcik2 da gatal.......... Merah gile bibir aq... Cpe la yang make up kan 2 ek... Hehehe... Aq ske sgt ade latihan menari sbb xyh masuk kelas n belajar... Haha.. Trok kan?? Lepas tadika aq menari lagi, mase darjah 1,2,3.. Bile ade event pape aq masuk la sbb aq malas nak masuk kelas.. G sekolah just belatih menari.. Haha.. Ni mase budak2.. Da besar x la...




Kat pic ni ade da name pon... Tgok tasya 2, 2 la kawan baik aq.. Kteorang sama2 terpilih... Dah la jiran... Ngn die la aq main hantu2 bile balik tadika.... Yang hafiz 2 pulak, kawan aq jugak, anak orang kaya 2.. Mak die Datin, baik gile ngn kteorang... Ayah die kompem la datuk kan?? Tasya ngn aq ske jugak la hafiz 2 sbb die baik... Kat sini, ayah aq tentera laut, so dorang ikut pgkat la kan, ayah hafiz ni mungkin org besar o pegawai, sbb 2 dpt datuk kot... Aq da xdpt kontek ngn dorg.. Nak2 tasya.... Mishhh u.....






Ni plak, lepas menari kteorang ade penyampaian hadiah... Mase ni aq dpt ni 1 dlm kelas.. Hehe.. Hadiah 2 hadiah beg.. Beg 2 besar sgt... Xsesuai tok aq bawak g sekolah tok masok darjah 1.. Aq pon bagi je la mak aq guna.. Mk aq letak pakaian die je.. Hehe...






Lepas je tadika, aq masuk sekolah ni... SK PANGKALAN TLDM 2... Sekolah ni best gile.. Atas bukit n tepi pantai.. Best x? Angin kuat gile... Sekolah ni bersih lak 2.. Slalu menang klo ade pertandingan kebersihan.. Mmmg bez la sekolah ni.. Klo korang nak tau, sekolah ni xde tong sampah masa ni, bukan sbb miskin, tp nak ajar murid jgn buang sampai merate2, so kteorang semua kne bawak beg plastik kecik g sekolah tok buang sampah.. Bagus kan?? Sbb 2 aq pelik npe sekolah lain ade tong sampah.. Yela, mse ni kan budak2.. Hehe... Aq sekolah sini dari darjah 1 sampai darjah 3........... Terbaik !!!!! (Bgs xingatan aq?? Hahaha.. Saje nak test.. Huhu)





 Ha.. Ni la sekolah aq.. Best sekolah ni.. Ni dorang da cat baru.. Dulu bkan wane ni.. Wane putih je kot.. Bile da pindah mcm2 la berubah kan?? Huhu




Ha ni la blok c.. Aq ingat lagi, kat bawah 2 kantin.. Kat kantin aq selalu makan laksa.. Sbb 2 aq ni antu laksa.. Dari kecik mkn laksa.. Huhu..




Ha... Kemas x??? Rindu la sekolah ni.. Klo la aq jadi cikgu n mengajar kat sini.. Kompem terharu.. Huhu




Ha, ni the best.. Klo aq ade anak, aq nak ckp " ha, ni la pic mama bergambar ngn dak kelas mase darjah 1".. Hahaha.. Kompem anak aq tergelak... Muke mcm xjelas kan??? Bia la xjelas.. Selamat..Xcomei.. Hahha... Tgok la aq yang ade anak panah 2.. Pndai2 la cari.. Aq free hair je mase ni.. Cikgu aq bagi ! Trok kan?? Haha




Ni la FARAH IZZATI BINTI MAT ZAIN.. Aq ingat nme die taw.. Die ni kawan terbaik aq mase darjah 1.. Kemane2 msti same2.. Huhu... Klo nak ikotkan aq ade no die, cube da lme xkontek.. Xtao die kai lagi ke x no 2.. Ermm... Farah wat pe la skank kan?? Rindu ko la.. Die ni dok Kedah.. Skank xtao la... Farah the best !!



Ni kawan baik aq mase darjah 3.. Mase 2 da xsame kelas ngn farah... Aq ske kwn ngn die walaupun die sakit jantung.. Sian kan??? Ermmm.... Name die Shazrina Shafari... Huhu,,, Ingat lagi.. Die pon terbaik......






Ni lak Hasnida.. Kwan aq jugak.. Die ni ske melawa.. Kn free hair mase kecik2 dlu, g skolah mcm2 sepit rambut die pakai.. Ske kawan ngn die.. Sejiwa la ngn aq.. Hahha.. Miss u damn crazy !!




Ha, td cerita sal sekolah kebangsaan.. Ni sekolah agama la.. Pagi g sekolah agama, petang g sekolah kebangsaan.. Mcm 2 la rutin harian aq... Letih gile.. Klo dpt ponteng or xg, perhh mcm kat syurga rase... Hehe



Ni lak Syazwani a.k.a wani, kwn baik mase kat sekolah agama... Dlu sllu balas2 kad raya, skank xde da.. Da lost kontek lame lepas aq tukar sim n pindah pahang.. Huhu




Lepas je darjah 3, ayah aq pon pencen sebagai tentera laut.. Kteorang terus pindah temerloh.. Knp pindah tmerloh??? Sbb mak ngn ayah aq mmg orang pahang, n nenek ade lagi mase 2.. Lagi pun mak aq bli uma kat sini... Esh, tros trang cakap mmg xbez.. Yela.. Sungai je ade kan?? Ermm... Mat salleh pon xde kat sini... Dlu aq dok tepi pandai ade la jugak mat salleh main kapal layar, ade la jugak bahan cuci mate (HAHAHA.. BERGURAU).. Kt sini, xde pon.. Tp aq kne la trima n sesuai kan diri... Lepas pindah, aq masuk sekolah kat bawah ni... Bile masok sekolah ni, aq rase, temerloh ni ok la jugak.. Xde la trok sgt.. Huhu




Ha.. Ni la sekolah pertama aq kat temerloh.. SMK TANJUNG LALANG... Mase ni aq rase pelik sangat sbb ade bangunan yang baru nak wat, so paku bersepah2.. Tp xpe.. Aq kena la sesuaikan diri.. Ain, fighting !!!! Hahhaha




Ni la gambar poyo aq mase darjah 5.. Huhu.. Sorry la korang aq upload gambar sengal kite.. Hahhahah !!!




Ni mase aq darjah 5.. Gambar darjah 4 xde la... Huhu




Ni pon darjah 5.. Ni mase g lawatan kat melaka.. Best.. Huhu.. Aq yang ade anak panah 2, tgh2 nadiah, ujung 2 izzati.. Huhu




Ha.. Ni mase aq darjah 6... Nk ambik upsr ni.. Da pra remaje ni.. Ni HIDAYAH RAZALI... Kteorang rapat mase darjah 6, sblum 2 aq rapat ngn orang lain, lepas 2 baru ngn die.. Lagipun kteorang sekelas... 2 la, pepatah da cakap, ''xkenal maka xcinta''... Huhu.., Dayah ni comel.. Nak kenal la 2... Die ade kat dlm list friend FB aq... Tgok la.. Huhu




Ha, ni mase darjah 6... Baik x aq pakai tudung mase mandi???... Baik ade makne 2... Huhu






Ha, ade nak panah aq... Suke sgt die... Hahahah




Ni la kenangan kami sebelom berpisah sekolah.... Xingat lepas exam upsr or belum.. Lepas upsr semua berpecah.... Ade gak yang sekolah same... MISS u ALL !!




Besar x jam 2??? (Sebenarnye aq da xtao nak tulis pe... Korang tgok je la.. Huhu )



Ni cikgu kesayangan aq... Die ajar sains.. Aq dpt A taw sains.. Semuanya sbb die la... Die ajar cool je.. Best gile... TERIMA KASIH CIKGU, DA AJAR SAYA SAINS.. heheheh,... <3<3<3






Ni cikgu Azizah.. Die ajar BM.. Kteorg punye ronde la bilek guru sbb da nak habis sekolah la katekan.. Ni pon salah 1 cikgu pebret aq.. Die ajar SUPERB !!!




Tgok yang baju ijau 2, name die Syirain, aq rapat gile ngn die... Dari darjah 4, sejak aq pindah Phg, sampai darjah 6 kteorang dok sebelah dalam kelas... Rapatkan?? Syg gila kat die.. Hihi.. Syg sebagai kwn k.. Huhu.. Kemane2 msti ngn die.. Sampai ramai anggap kteorang kembar.. Huhu... Bile nak dekat2 upsr, aq ade krisis ngn die, then rapat ngn hidayah yang duduk 2.. Tah la aq pon pelik... Budak-budak... Huhu




Best friend 4 ever k???? Hehehehhehe... Love u...




Ha... Ermm... Tgok2....




Ni la geng Upsr aq... Wat study group sesame... Semangat x kteorang.. Upsr je la.. Pmr n spm, kantoi.. Aq la yang kantoi 2, dorang xtao la kan... Izzati ngn aisyah 2 teror mate, dorang la banyak tunjuk ajar.. Thank korang... Aq wish gudluck la kat dorang.. Semoga berjaya dalam hidup korang.... Mish u all !!




Ni masyitah.. Salah 1 pebret friend aq.. Aq ske kwn ngn die.. Terbaik.. Die ni sempoi.. Xayu sgt, xbrutel sgt.. Terbaik la die.. Huhu,, Gudluck k??? mUah... Hahhaha




Ni lak Yusrina.. Kawan aq mase darjah 6.. Ni mase lepas ambik keputusan Upsr... Nmpk x beg biru??? Beg aq la 2... Dlm 2 ade result.. Nk taw ke result aq?? Cari sendiri.. Aq da bagi taw.. Huhu






Ni terbaik.. Korang taw x, lepas upsr, xde pon jamuan perpisahan tok darjah 6, jadi dengan bijaksanya, kteorang pon buat la sendiri jamuan 2... Haha.. Jamuan ni ramai gile yang menghadirkan diri.. Nak tau berape ramai??? 3 orang jekkk.. Haha... Aq, yg baju biru (dyah) n yang ambik gambar 2 je... Zubaidah nmenye.. Ni jamuan kteorang je sbb dak lain bkan nak byr pon.. Esh2.. Last kite2 sudah.... Sponser sendiri je la.. Huhu




Ni la dlm kelas mase darjah 6... Dorang ni sume xbetul sgt.. Otak gile2.. Huhu




Nampk x ade anak panah??? 2 la aq.. Best dok tepi tgkp.. Angin.. Huhu




Ni la sekolah aq seterusnye.. SMK MODEL KHAS SERI TUALANG... Mase 2 aq dpt 4A1B upsr, so sbb 2 la dpt sekolah ni.. Kat sekolah ni da makin rumit sikit... Mcm2 pengalaman jadi... Bkn budak2 lagi.. Yela da remaja la katekan... Bak kate orang putih ''teenage''.. Ni sekolah berasrama.. Tp aq dok asrama kejap je... Uma aq dekat.. Huhu.. (xnak ngaku anak manje.. hUhu).. Kat sini jugak la aq da nak berSTART nak brercintan cintun.. Cinta monyet.. Hahaha.... Klakar lak bile aq ingat... Ade jugak cinta minyet sampai kawin, tp aq entah la.. Xkot... Huhuhu... =pp




Ni la perpustakaan kteorang... Huhu... Shutttttttttttttt... Senyap !!




 Ni lak bilek geografi.. Georafi terBAIK.. Subjek yang paling aq minat... Bkn nak berlagak la, tp aq slalu dpt markah tggi geografi sbb aq ske belajar sal dunia.. Contoh sal gurun sahara la, meditranien la, denmark la, negara paling sejuk, negara palaing panas, hutan khatulistiwa, lapisan konopi (lapisan hutan), empangan, mcm2 la.. Best la... Aq rase xborink subjek ni sbb aq rase mcm g melancong.. Kite keliling dunia kan?? 2 aq la.. Korang xtao la.. 2 maknenye aq ske berjalan, n xske sgt dok uma walapun aktiviti aq kebanyakan indoor.. Tp xsemestinye... Huhu... Klo aq kaye, aq nak melancong sume tempat...Amin... Nak2 KOREA... Lee minho.. I <3 u.. Hehehe




Nilak bilek muzik... Aq jarang masok bilek muzik ni.. Huhu




Ni pic mase tingkatan 1... Tudung labuh... Baik kan??? Tgok org la.. Hahhaahahah




Ni la kengkawan mase tingkatan 1.. Mase ni sume baru kenal... Baru masuk kan?? Yang kiri 2 aq, sebelah aq Azlin, fatheen n farhah... Sume ade kat facebook.. Cari la.. Sbb 2 la aq ni 26 hour online.. Dorang sume aktif kat situ.. Huhu... Online2 jugak, study jgn lupe.. Huhu




Ni la kelas aq masa tingkatan 1.. Best jugak la kelas ni.. Huhu




Ni tgkatan 1 jugak.. Ha, ni hot sikit, korang nampk x yang name munirah 2??? Die da xde da.. Sedey.... Die da meninggal masa kiteorang Fom2.. Kteorang kan sekelas, jadi rapat la jugak... Masa ni aq dok asrama, die selalu cerita kat aq sal cerita Full House... Cerita korea 2.. Die ske korea.. Aq kureng ske mse 2.. Skank da jadi antu korea pon.. Mase fom2 die ajak aku dok asrama, teman die, die ckp die teringin sgt nak dok ostel, die nak rase (rase nak nagis la plak... rindu die.. ='(...).. Aq ingat mls nak dok ostel mase fom 2, sbb mase fom1 pon kejap je duduk, then aq pon duduk la asrama sbb nak teman die.. 1 hari 2, kteorang ade merentas desa, then g je la... Balik merentas desa, die ckp kat aq die pening pale, aq mcm xcaya la sbb kteorang nga gelak2, mase 2 kat bilek prep kat ostel, then die soh aq bgtau warden, aq ngn azlin pon g a jumpe cikgu fendi..(hehe, sume name kuar, ambik kau).. Then, cikgu fendi pon anta die balik.. Mase 2 die tertggal pembaris atas meja, aq pon simpan la sbb aq nak bg kat die, bile die balik rumah je, aq dengar die masuk hospital n koma.. Mase 2 aq lagi bertambah heran, apsal jadi mcm 2, padahal ok je gelak2 mase kat bilek prep mlm 2, die siap main bye2 lagi kat semua orang.. Mungkin 2 petanda kot.. Aq ckp.. ''ko ni xyah la la lambai2 orang, nanti dorang ingat ko akak mereng lak".. mase 2 die lambai kai junior, then die jwb, "bialah, aq xkesah dorang pggil aq akak mereng".. Petanda kan??? Sbb 2 aq xcaye die ckp die pening + demam.. Gempak 1 sekolah.. Lepas die koma lama, aq g la ospital tgok die, sedey sagt.. Die nafas guna mesin... Sob.. Sob... Sedey... Xlame lepas 2... Die pergi............................. Dia da mengadap Allah.. Tuhan lebey sygkan die.. Punca die aq xtao npe.... Aq pon xsempat nak bagi pembaris die... Semoga roh die ditempatkan dikalangan orang beriman... Amin... Al-Fatihah..........................




Ni la pic arwah yang aq sempat ambik mase kemaskan loker die lepas die meninggal... Mase 2 aq ade bagi die kad name, then tepakse la ambik balik sbb tuan da xde... Arwah ni cantik, aq ske tgok die senyum... Gigi die lawa gile... Hidung dea pon cantik.. Last tgok hidung die mase mangadap jenazah die... Sedey............ Xpe la.. Yang pergi ttp pergi... Lepas die xde, aq da xde mood nak dok ostel n kuar ostel.. Huhu... Ermmm tolong sedekahkan Al-Fatihah k??? Esok lusa kite lak....




Ni gambar munirah lagi... Al-Fatihah...................... ='((




 Ni pic lepas pmr.. Mcm2 jadi dlm idup aq kat sekolah menengah ni... Sian arwah xdpt ambik pmr walupun die nak dpt 8A.. Huhu... Nak taw result pmr aq??? Cari la, aq da bg tau.. Huhu.. Mase ni sedey sgt sbb kamera aq terdelete semua gambar.. Ni je la gambar yang ade.. Huhu




 Ni ngn elya, a.k.a cokelat hati.. Lov u.. Huhu




Ni safiah... Best die ni..




Ni antare ahli2 Go_down society.. Taw npe godang@go_down??? Sbb kteorang kuat makan.. Hahahaha.. Salu turun rehat lambat sbb nak habis kan semua makanan yang ade.. Godang la nmenye 2... Bergedang2. wang gedang, wang gedang.. Hahaha




Ni lak yati.. Sweet je die.. Die ni hantu korea.. Oppss sorry yati, aq pon da jadi hantu korea skank.. Klo ko ade cerita korea terbaru, contoh city hunter yang lee minho@hyu jun pyo berlakon, bagi2 la tau aq.. Aq nak copy... Hahaha




Erk???? Pakwe ke??? Eh bukan, ni la satu2nye adik agkat aq.. Special x die?? Aq xske beragkat2 ni.. Tp xtao la ngn die ni nak beragkat2 lak aq... Nme die mustakim @ mus @ akeem micong.. Klo ternampak sokmo2 komen status aq kat facebook aq name akeem micong 2, ha, die la 2, xlain xbukan.. Haha.. On9 28 jam.. Huhu.. Aq syg la jugak die ( mus jgn kembang), die comel.. Huhu... Mase ni aq fom 3, die fom 1... Die ni adik sgt.. Huhu.. Ni mase kat stadium... Aq da habis pmr, tgok sukan tahunan... Aq da pindah kot mase ni.. Saje jalan2 cari makan.. Huhu




Pakwe ke ni aen???? Haha.. Bukan2... Totally bukan.. Ni pakwe orang lain.. Aq bergambar je.. Tgok muka aq da mcam burger.. Hehe.. Tembam2... Kusmagat.. Huhu.. Mase ni ade orang kenakan aq sebenarnye, ade 3 orang, tp dorang focus kat aq ngn die je.. Huhu.. Jahat kan dorang... Name die ni azrin, baru je jumpe fb die... Xkeep in touch sgt la.. Azrin la pic yang ko nak tgok 2.. Aq da upload... Hahhaha




Ni kenangan baju kteorang mase fom 3.. Kteorang design sendiri taw... Simple je kn??? Ok la 2... Ni depan...




Ni lak belakang... Sume ade name kteorang......




 Ha, ni lak bile aq dapat taw aq da xsekolah sini lagi fom 4, aq se sedey sgt nak berpisah ngn go_down ngn kawan2 yang lain... Maka terhasil la lukisan ni.. Kteorang ade 5 orang... Wei korang, aq ikhlas taw lukeh pic ni.. Sayang korang ketat2.. Hahahha




Stat la aq berpindah kat sekolah baru, SMK SERI RAUB... Xsemangat je rase.. Lemah je rase.. Tambah plak ble aq dp taw sekolah ni xbez... Gile... Mmg xbez.. Hehe



Ni la kenangan aq mase fom
4.. Mmg xbez mase ni, persekitaran lain, aq sepenuhnye xdpt sesuaikan diri, mungkin da bertambah remaje kot.. Kt sekolah ni ade jugak cinta monyet.. Biase la darah muda... Malas nak cite sal sekolah ni, aq upload pic ni pon da kira baik.. Huhu



Ni gambar lepas spm... Aq da pon tamat sesi persekolahan... Best sgt sbb xyah g sekolah da.. Yang xbeznye aq xbelajar sungguh2 sbb aq kan xske sekolah ni.. Mnyesal jugak pindah... Ermmm... Ain !!! Ko belajar x mase ni???!!! X belajar pon... Padan muka ko gagal spm !!! Haha... Ermmm Pe boley wat.. Huhu.. Redho




 Ni kat PD... Mase fom 5




Eh, gelak pe la yang depan 2... Ayah2.. Haha




Peace no war.. I <3 Sea




Nie dorang wat kejutan datang rumah aq tetibe.. Ish, korang ni, tepon la dulu klo nak dtg.. Tp aq ske sbb suprise !!! Ala2 terjah g2... Tq korang... <3 u !!!






Sempat la bergambar dengan ex-seri raub.. Huhu




Senyum.......... (xtao nak tulis pe.. Huhu)




Walaupun seri raub xbez bagi aq, tp aq ade jumpe best friend superb bagi aq... Kyra.. Skank aq da wat relationship ngn die kat facebook... Npe wat?? Single ek?? Eh, ade lah... Sibok nak taw... Hahahah



I <3 u kyra... Till i die... Muahhhhhhhhhh


2 la kisah mase aq sekolah... Pe?? Cinta monyet??? 200 taun lagi aq cite... Haha
That all....Opss, lupe nak cakap, eh korang yang kenal aq, xkesah la family ke kawan ke,sepupu sepapat ke, ex boyfriend ke, cikgu ke, lecture ke, kwn uitm ke,kwn fb ke, kwn myspace ke, kwm netlog, formspring,myfriends2u,twitter ke, kire sume lah yang kenal aq, da alang2 korang singgah blog aq ni kan, aq nak mintak maaf dari hujung rambut sampai kaki... Aq manusia biase n xlepas dari buat kesalahan.. Maafkan aq k??? 0-0 Yeh???
Love... Aen


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...