Saturday, 31 December 2011

SWEET MEMORY dalam hidup sebelum umur aq 20 tahun mase 8 January 2012 nanti ~




Ok skank aq nak update pasal benda yang penah jadi dalam hidup aq sebelum tahun 2011 nak belabuh tirai... Lagi beberape jam je lgi aq nak tggalkan 2011.. Skank da pukul 3.51 am, aq still xtido sbb xley tido.. He3.. Tp yg sedihyer kan, taun depan umur aq dah 20 tahun... Tua kn? Klo org tnye umur aq bape, susah la aq nak jawab.. Kalau boleh nak maintain 19 jer.. Tp mase tetap berjalan.. Ok, sebelum sampai 8 January 2012, tarikh birthday aq, aq nak cite sweet memory yang penah jadi dalam hidup aq.. Kire dari aq baby, kanak2, teenager, n sampai la aq da nak cecah umur puluhan.. Ok keep reading ek.. He3 ♥

1- Mase aq lahir, benda pertama yang aq tengok ialah Lumut, Perak Darul Ridzuan, tempat 2 best sangat... Ade laut...

2-Aq dianugerahkan seorang kakak, walaupun aq dah xrapat ngn die, die kakak yang paling best yang penah aq ade..

3-Aq ade seorang adik lelaki.. Ye la dalm family aq semuanye girl.. Hu3

4-Aq dpt 4A dlm UPSR n aq dpt 6A dlm PMR =)

5-Aq dpt masok UITM JENGKA PAHANG walaupun SPM aq kantoi !!! Ha3.. Syukur

6-Aq ade seorang ibu yang sangat penyayang n pandai memasak termasok ayah aq

7-Aq ade seorang ayah yang sngat cool.. Nk wat pe pon buat la, die xkesah asalkan bukan benda yang keterlaluan.. Best kn? =)

8-Aq dimanjekan oleh perents.. Best gile.. Rase macam anak emas.. Sbb 2 sibling aq xsuka aq kot sbb aq terlebih gembira..

9-Aq dikurniakan oleh Allah tok jadi seorang yang ceria n suka ketawa, tp kalau aq menangis, bergegar dunia

10-Mase sekolah, aq penah kapel ngn seorang lelaki yang aq admire most, aq penah beli gambar die senyap2 tanpe pengetahuan die sbb muka die comel sngat.. Ha3..Aq mmg gile kalau dah suka kat orang, last2 kteorag kapel lepas setahun aq suka kat die.. Aq rase aq orang yang paling bertuah mase 2 n aq disayangi oleh die.. Die penah hadiahkan aq 2 barang yang mahal.. Terima Kasih awk =')... Sekarang kteorang dah putus.. Sy doakan kebahagian awk... ='))

11-Aq penah kawan dengan seorang lelaki budiman.. Aq xtao la die 2 suka kat aq ke pe ke sbb semua keperluan aq die tanggung.. Benda yang die tanggung topap,baju,handfone,belanje aq makan,rantai, pe yang die bagi kat aq, semua aq kira... Kira2 dekat RM1 000 ringgit.. Baik kn?? Aq mmg xdpt bayar pe yang die da buat kat aq, semoga Allah akan balas segala perbuatan baik die kat aq... At the end, aq dpt taw die banyak menipu aq n aq putuskan hubungan kteorang.. Semoga awak bahagia =')

12-Ni lak cerita mase kat UITM Jengka, ade seorang lelaki yang aq xkenal, sahut cabaran aq tok mintak kapel ngn aq face to face, sbb aq da letakkan syarat, kalau die nak ambil aq jadi girlfriend die, die kne mintak kapel ngn aq depan2, bukan dlam mcj or call macam mase sekolah dulu.. Kamon la, tunjuk la kejantanan 2 sikit, kate dah level IPTA, then die berjaya buat walaupun aq taw die segan nak mintak depan2 aq, termasuk la aq, tp aq hargai sangat usaha die nak tackle aq yang xseberape ni kan.. Bukan la lawa sangat.. Ye x?? Hi3.. Mase 2 aq rase die agak gentleman, n aq terima die sebagai pakwe aq, n mmg aq ni gile korea, then aq panggil die dgn gelaran korea.. Hik3, tp hubungan kteorang xlame n baru je berakhir n aq harap aq tabah tok terima semua ni... Sy doakan kebahagian awk =')




Aq rase ni jer sweet memory yang jadi dlm hidup aq mase umur aq belasan taun.. Nty bile umur aq da cecah 20 tahun, mgkin ade lagi benda2 sweet yang jd dlm hidup aq.. Kalau aq panjang umur n rajin aq publish n share la kat korang... Opsss sebelum 2, bg sesiape yang bace post ni jgn lupe like entry ni n jgn lupe wish birthday aq kat facebook 8 January ntry k.. Xde la excited sgt tp ye la, umur aq da berubah jadi 2 kat depan.. Hek2.. Bye2 nak tido... Love.. Aen

Tuesday, 8 November 2011

My Dream House Before Die ~ ♥ ♥ ♥























Erk?? Mcm ni ke lepas kawin?? Oh no !!!



Sebelum Tido:

6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole
ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug!(suara pintu digegar), kalau nak
bertapa pi lah gunung ledang sana !!

Balas SMS:

6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai rumah, sayang, i belikan
murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan:trafik jam aah
6 tahun:k..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje:

6 minggu: Sayaaang, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun:Oi...tak dengar orang balik ker??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu :Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan :I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tamu, takpun kt tangga pun ok
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak, nanti kalau i belikan u tak berkenan lak

Telefon:

6 minggu:Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan :Eh...your call...
6 tahun :WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!! takder dengar ker?

Masakan:

6 minggu:Wah, tak sangka i, pandai u masak. rasa pun sedapppppp.. ...!!!
6 bulan:Kita makan apa malam ini??
6 tahun:HAH!! lauk aper lak ari ni, cam lauk kemarin jer!!

Memaafkan:

6 minggu:Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,ye
6 bulan:Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun:Nak pecahkan lagi ler tu, tak paham2 betul!!

Baju baru:

6 minggu:Aduh sayang, u seperti bidadari dengan dress tu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahunAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU, tula yang lama dah tak muat ler tu???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak, honey?
6 bulan:Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit nak parking...
6 tahun:JALAN- JALAN?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JER!

Tonton TV:

6 minggu:Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan : Saya nak tengok bola live kol 9.00 karang
6 tahun: JANGAN TUKAR2 CHANNEL BOLE TAK!!

Thursday, 3 November 2011

List Yg Pak Pandir Suka Buat !

Ok, sebelum aq start cite ni, aq nak bgtaw korang awal2, cite ni aq TAK copy paste kat mane2 pon... Ni cite dr pngalaman aq sendiri.. N benda ni xde kena mengena dgn yg hidup or yg mati.. Hahaha.. Da mcm drama lak... Yg 2 baru aq cedok... Ok, korg tgok je la list pe yg pak pandir da wat... Cite ni exclusive sikit (*la sgt*) sbb aq xpenah cite lagi benda ni n ternyata ni kisah benar yg boleh mencuit hati pembaca sekalian... Wahhh.. Hahahaha... Korg bace la ehh??? Tp ade aq renovate sikit tok jage ati mane2 pihak...





1 - Menunjukkan tiket bas bernilai 2 ringgit.. Tp die ckp tiket 2 die g tpt yg jauh.. Cth dr pahang ke perlis

2- Akan membelanjekan wang simpanannya sampai habis untuk org lain

3-Akan menelefon girl setiap mlm tok tujuan membazir

4-Akan menipu name sebenarnya

5-Akan menelefon "girlnya" dgn menutup mulut n menafikan itu adalah die dan sanggup ckp 'Demi Allah' untuk tujuan penipuan n  disebabkan kene marah (sbb 'girl' die 2 cam suare pak pandir), keesokan hari baru die mengaku bahawa die yg telefon

6- Akan membuat akaun fb palsu untuk menguji kesetiaan "girlnya"

7-Akan membuat akaun fb palsu, n berborak seorang diri dengan akaun tersebut (Hahaha, paling kelakar).. Contoh mcm ni.. Fb die fb real, die ade 1 fb fake, then bile die sedih, die akan anta wall post luahan perasaan die 2 kat fb fake 2.. Then fb fake 2 akan balas wall post die 2, sedangkan 2'2 fb die yg online... (Xke gile namenye??? Hahaha kesian)

8- Akan memberitahu masyarakat tentang barang berjenama yang dibeli untuk "girlnya" (Padahal xde pon)

9-Akan mengupload gambar girl (yg dicuri n die xpernah ade hubungan pape ngn girl 2 walaupun kawan) di, facebooknye.. Pastu komen kat gambar 2 ngn fb fake die (2'2 fb die yg online), modal cerita kat komen gambar 2, konon2nye pak pandir dah putus ngn girl 2... Kawan pon xpernah, mcm ne nk mgaku dah putus?? (Gile kot pak pandir ni.. Hahaahah )

10 - Pak pandir create fb fake, menyamar jadi perempuan, pastu kacau exboyfriend "girl" die 2.. (Stupid !)

11-Akan menipu bahawa die mempunyai penyakit kronik, tp bila 'girl' die kol mak pak pandir tok dapatkan
 kepastian, mak die xtao pape pon, lepas 2 die akan suruh kawan die text 'girl' die n ckp die dah mati n jenazah die dibawa ke kampung halaman setiap kali bergaduh dgn 'girlnya', tp esok 2 ttibe die hidup balik ( Hahahahaha bodoh gile pak pandir)

12-Akan mengatakan die di luar negara dan memberitahu org yg waktu disana cepat 5 jam dr waktu mlysia, tp pada keesokan harinya, die ckp cepat 4 jam pulak.. (Hahahhaha senget)

13- Akan mengatakan die membeli handphone cnggih berjenama nokia, lalu menghantar gambar hp barunya kepada 'girlnya'.. Tp pada keesokan harinya, die ckp kat 'girl' die yg hp 2 telah dirompak.. Bile 'girl' 2 cube zoom gambar 2 dekat2, kantoi 2 bkan ph nokia, tp ph LG.. Hahahahha (Teknologi da cggih ar weh)

14- Sanggup menipu penduduk  dunia tok kepentingan sendiri

15-Masa baik, die memberi 'girlnye' pswd fb,  mase bergaduh die memblock 'girlnya', 'girl' die 2 cube bukak fb die n cek kat list block, mmg
'girl' die   2 kene da kene block , tp pak pandir xtao klo kite block org, automatik akan ter'unfriend.. Bile pak pandir cube nak unblock balik 'girl die senyap2, pak pandir terkejut kenape fb 'girl' die ter'remove dari fb pak pandir,   Pak pandir   mengelabah lalu meng'update statusnya berbunyi bergini, ''Weh, sape hack fb aq ni??,
 habis semua kawan aqp ter'remove", (Berlakon lebat)... Hahaha.. 'Girl die ketawa terbahak2 tgok perbuatan pak pandir yg bodoh 2.. Lalu pak pandir dengan bersalah, add la 'girl' die lek... 'Girl' die da xkan approve n  wat derk jep... Hahaha..(Pakpandir2x.. U must thinking)

16-Ade seseog telah membongkarkan penipuan pak pandir kepada 'girlnya', lalu 'girlnya' marah, n pak pandir pujuk 'girlnya' dengan ayat begini, 'Jika org 2 xbongkarkan penipuan sy, pasti kita dah bahagia'.... (Hahahaha wtf !!! )

17-Pak pandir akan mencuri gambar "girlnya' di facebook, n membuat facebook baru dengan menggunakan gambar 'girl' die tanpa izin, kemuadian memberitahu girl die bahawa, ade seseorg telah menggunakan gambar 'girl' die tanpa izin (Kemah berlakon), kemuadia memberitahu 'girl' die bahawa die pakar hack fb, konon2 die nak 'girl' die 2 mintak tolong die buangkan akaun fb fake 2.. Lepas 2, boleh la die berlagak hero dgn 'girl' die 2 ( What the f*** !!!!)



PERINGATAN N AMARAN KEPADA PAK PANDIR, SAMPAI BILE NAK HIDUP DENGAN PENIPUAN, INGATLAH DUNIA YANG SEMENTARA...... SEKIAN ~~ !!







Wednesday, 2 November 2011

Rahsia Disebalik Solat..



Niat Sembahyang
Sebenarnya memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.

Berdiri Betul
Fadilatnya ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.

Takbiratul Ihram
Fadilatnya sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.

Al-Fatihah
Sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.

Rukuk
Sebagai tikar kita di dalam kubur.

Iktidal
Akan memberi minuman air dari telaga al-kautsar ketika di dalam kubur

Sujud
Memagar kita ketika menyeberangi titian sirotulmustaqim.

Duduk Antara Dua Sujud (awal)
Akan menaung panji-panji nabi kita didalam kubur.

Duduk Antara Dua Sujud (akhir)
Menjadi kenderaan ketika kita dipadang masyar.

Tahiyat Akhir
Sebagai penjawab bagi setiap soalan yang dikemukakan oleh munkar & nakir di dalam kubur.

Selawat ke atas Nabi SAW
Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.

Salam
Memelihara kita di dalam kubur.

Tertib
Akan pertemuan kita dengan Allah.

SUBHANALLAH =)
Sudahkah anda menunaikan SOLAT ? ~mori

Aq dah jadi MAMA skarang,.. Hahahhahha XD


Hahaha... Msti korg pelik kan??? Aq baru 19 ar wei.. Mne kawin g.. Gane nak jadi mama... Klo nak taw tgok gmbar bawah... Baby arnab aq da tumbuh bulu.. Comel gilezzz... Tp korg jgn tertipu ngn gmbar 2.. Aq tgkp gmbar n bgi makan je.. Aq mane pgg... Aq kn xske binatang yg bulu2 ni.. Hahahaha.. Tp siez comel.. Tgok la.. Huhu




 Ni gmbar yg paling aq ske.. Comel kan?? Olo2




Haaa... To anak2 mama ni, da besar jgn degil2.. Dgr ckp mama eh?? Hahhahaha.. Bye... Love Aen

45 Things a girl want, but won't ask for.. =D




1. Touch her waist.
2. Actually talk to her.
3. Share secrets with her.
4. Give her your jacket.
5. Kiss her slowly.

Are you remembering this?
6. Hug her.
7. Hold her.
8. Laugh with her.
9. Invite her somewhere.
10. Hangout with her and your friends together.

KEEP READING ..
11. Smile with her.
12. Take pictures with her.
13. Pull her onto your lap.
14. When she says she loves you more, deny it. Fight back.
15. When her friends say “I love her more than you”, deny it. Fight back and hug her tight so she can’t get to her friends. It makes her feel loved.

Are you thinking of someone?
16. Always hug her and say I love you whenever you see her.
17. Kiss her unexpectedly.
18. Hug her from behind around the waist.
19. Tell her she’s beautiful.
20. Tell her the way you feel about her.

One last thing you need to do to show her you actually do mean it.
21. Open doors for her, walk her to her car - it makes her feel protected, plus it never hurts to act like a gentleman.
22. Tell her she’s your everything - only if you mean it.
23. If it seems like there is something wrong, ask her - if she denies something being wrong, it means SHE DOESN’T WANT TO TALK ABOUT IT - so just hug her.

24. Make her feel loved.
25. Kiss her in front of OTHER girls you know!

WE MIGHT DENY IT BUT WE ACTUALLY LIKE AND KINDA WANT YOU TO TICKLE US ..
26. Don’t lie to her.
27. DON’T cheat on her.
28. Take her ANYWHERE she wants.
29. Text message or call her in the morning and tell her have a good day at school, and how much you miss her.
30. Be there for her whenever she needs you, and even when she doesn’t need you, just be there so she’ll know that she can always count on you.

ARE YOU STILL READING THIS? YOU BETTER, BECAUSE IT’S IMPORTANT.
31. Hold her close when she’s cold so she can hold you too.
32. When you are alone hold her close and kiss her.
33. Kiss her on the cheek; (it will give her the hint that you want to kiss her).
34. While in the movies, put your arm around her and then she will automatically put her head on your shoulder, then lean in and tilt her chin up and kiss her lightly.

35. Don’t ever tell her to leave even jokingly or act like you’re mad. If she’s upset, comfort her.

REMEMBER ALL THESE THINGS WHEN YOU ARE WITH HER NEXT ..
36. When people diss her, stand up for her.
37. Look deep into her eyes and tell her you love her.
38. Lay down under the stars and put her head on your chest so she can listen to the steady beat of your heart, link your fingers together while you whisper to her as she rests her eyes and listens to you.
39. When walking next to each other grab her hand.
40. When you hug her, hold her in your arms as long as possible.

MAKE SURE SHE KNOWS SHES LOVED.
41. Call or text her at night to wish her sweet dreams.
42. Comfort her when she cries and wipe away her tears.
43. Take her for long walks at night.
44. Always remind her how much you love her.
45. Sit on top of her and tell her how much you love her and then bend down to her face and kiss her while you’re sitting on her.

You’ll never know when she needs just a little more love .. ♥!



Romantik - ko... Huhu

This is Love story.... Cute sgt... Tgok la.. Huhu



A Girl asked her Boyfriend
GF: Why do you love me ?
BF: I have no reason .
GF didnt like it 'n say
GF: No. Give me a reason .
BF: Ohkay.. . ' Coz you're beautiful,
caring ' n attractive .
Girl was satisfied ,
Then one day she got sick ' n look
Terribly Thin , Pale 'n Weak .. .
GF: Do you still love me?
BF: Now that you're not pretty ' n
attractive do i have a reason to love
you?
Girl Cried .. .
The boy hold her hand 'n say ...
BF: Now you Understand?
"Love doesn 't need reasons.
I Love You 'n still love you no matter
what Happens ."

♥♥♥

Friday, 28 October 2011

Cinta itu milik Allah... Mcm ni baru tol





Cinta bukan milik kita. Setiap perpisahan tidak sia-sia.

Tak perlu bersedih lama. Cinta itu milik Allah. Hari ini Dia tarik rasa cinta dari hati pasangan kamu sehingga tawar hatinya. Sebab, mungkin esok atau lusa Dia campakkan rasa cinta yang lebih segar dalam hati si dia yang setepatnya untuk kamu. Semalam kamu berjalan dengan tidak cermat dan tidak berhati-hati. Hari ini dan esok, bak kata Saiyidina Umar: "..waspadalah jangan terpijak atau memijak onak dan duri.." Jangan kau kutip lagi serpihan kaca. Sabarlah hingga kau temukan permata.

Wednesday, 26 October 2011

Cara-cara nak guna blog..

Ok, sebelum ni, aq da penah ajar korang mcm ne nak create blog kan?? Now aq ajar korang nak guna blog ni lak.. Ok mcm ni...

Step 1 : Blog korang mcm ni kan?? Kat anak panah 2 ade new post and design, mule2 korang click new post dulu...


Step 2 : Kua mcm ni kan?? Haaa kat sini la tpt korang nak merepek... Huhu.. Da siap merepek, jgn lupe publish k?? Ok, now korang nampak x yg aq bulat 2? Click kat design 2.. Kt situ la nk cantikkan blog.. Huhu


Step 3 : Bile korg click design,  kua mcm ni kan? Nmpk x ade 'Add a gadget', click kat situ k?



 Step 4 : Bile korg click kat situ, kua mcm ni... Tgok gmbar bawah ni.. Ok, aq ade bulatkan dua je.. Ni je aq ajar sbb ni basic kot.. Klo korang nak masokkan pic mcm aq wat kat tepi2 blog aq 2, korang click ikut anak panah kat 'picture' 2.. Kt HTML 2 lak, tpt nak masokkan lagu kat blog korang... Kt bawah kunk aq ajar..


Step 5 :  Korang bukak link bawah ni.  

 Nty die kua mcm ni, tgok pic bawah.. Korg tgok tepi blog yg korg search td ade music box, click kat situ k...


Step 6 : Kt situ ade banyak lagu.. Korg pilih la lagu pe korg ske.. Ni contoh aq pilih lagu jepun ni ha.. Best gak lagu ni.. Copy code kat bawah 2 k? Klo korg jumpe code, copy je sbb ley cantikkan blog... Huhu =)


Step 7 : Lepas 2 g balik kat edit HTML td.. Xingat da kat mne?? Kt bawah ni.. Click 'Add a gadget td'.. Click ikut anak panah mcm pic bawah ni k?


Step 8 : Bile da click, die kua mcm ni.. Pastekan code yg korg copy td...



Step 9 : Lepas da copy, save la k... Then view blog.. Jeng jeng !!! Blog korang da ade music.. Hehe ^^



Klo korang xpaham benda basic ni, korang ley tanye aq kat facebook or twitter aq k?? Tp klo korang nak lagi mencabar, korang tanye la Ratu Blogger ni ha.. Search blog die kat google k?? Kt bwh ni URL die...


Good luck semua... Tata.. Love Aen...

Cara-cara nak buat blog... Huhu

Salam semua... Selamat pagi.. Pagi2 pon aq da blogging kan?? Mmg xde keja langsung.. Biase la, cuti sem.. Ok, kat sini aq nak ajar korang care2 mcm ne nk buat blog, tp ni bukan tutorial Lyssa_Secret, ni just basic je.. Aq bukan la pandai sangat wat blog tp pe yang korang tgok aq da wat 2, aq share la kat korang... Ok mcm ni.


Step 1 : Korang g kat google, then type.. WWW.BLOGGER.COM


Step 2 : Die akan kua mcm ni..




Step 3 : Kua mcm ni lak... Follow je k?

 Step 4 : Korang masokkan maklumat yg korang nak... Email 2, masok la email fb ke.. Pastu masok lek email 2 kat Retype 2.. Dah macam jar sekolah rendah aq rase.. Seketul2 aq ajar.. But sharing is caring.. Huhu ^^.. Da siap tkn continue..


Step 5 : Lepas 2, masok la name blog korang, macam aq 'AenPuteriRahman'.. Rase la name lain, xkan nak same lak kan? URL 2 lak, mcm aq punye, aenputerirahman.blogspot.com.. Mcm korang wat la pape yg best asalkan url 2 org xpakai lagi.. Pape je.. Huhu =)




Step 6 : Pilih je mane2 background yg korang ske.. Alah, click je mane2, nty2 baru cantikkan.. Huhu



Step 6 : Tadaaaa !!! Blog korang da siap.. Click yg start blogging 2... Hehe... Skank korang da boley start blogging mcm aq.. Tp klo setakat nak wat blog sebab nak kutuk2 org, xpayah la ek?? Huhu




Tp kan, korang mesti xtao mcm ne nak guna blog ni kan?? Ok skank g kat entry aq yg lain, tajok die "Cara2 nak guna blog'.. Jgn xterjah lak.. Love.. Aen

Seronoknye dapat berborak dengan Lyssa Faizureen.. Hehe

Mesti korang heran pe yang nak dibanggakan bile dapat borak nhn si cute ni... Ha, ni aq nak cite ngn muke xmalunye... Kalau korang xtao, aq da lame stalker profile die ni.. Perh, pro gile die main blog *bg sesiape yg main blog, die taw la ek*... Dulu penah gak terpikir nak tegur die kat fb ke twiiter ke, tp takot die xlayan.. Yela, follower blog die ramai kot... Puluh ribu.. Kau ade?? Aq ponye baru berape ketul je follower... Tahniah la kt Lyssa *walaupun Lyssa xbkk blog saya* sbb ramai pengikut, blog cantik, pro tutorial, then masok majalah remeje lagi.. Wahhh... Sngat bertuah.. Korang tgok la kat bawah ni...



Lysaa ni, die blogger mcm aq ni ha.. Tp die pandai cantikkan blog... Dri mane die belajar aq pon xtao... Klo korang ade blog, pastu korang nak cantikkan, klorang try la ikut care2 Lyssa ni,, Kt situ, mcam2 ade.. Korang nak design blog korang ke, sume Lyssa da sediakan.. Jgn lupe follow la blog die eh?? Kt bawah ni ade pic blog Lyssa...



Ni la contoh blog Lyssa... Kt situ mcm2 tutorial yg korang ley guna tok cantikkan blog korang.. Mmg banyak la weh.. Aq pon 3 hari nak habiskan semua 2.. Tp xde la gila sampai xtido.. Aq wat semua mase cuti sem.. Tp kat kampus, mmg x la weh.. Korg try la terjah blog Lyssa yg cute sangat ni.. Xpe la letih sikit.. Asal puas ati.. Klo korang xpaham pe yg die tulis, try la add fb die ke, page die ke.. Tp tnye sal blog je la k.. Huhu... Cube korg tgok pe yg aq bulat 2, ramai x yg like page kat blog die?? Haa.. Xpecaye lagi?? Ce korang wat blog, pastu try lawan Lyssa punye follower... Kompen xley lawan punye.. Hahahha... Lain ka klo orang artis.. Huhu.. =)

Ni lak bukti blog si Lyssa ni masok majalah remaje sbb blog die cantik.. Huhu... Aq da malas nak ckp pepenjang.. Klo g la terjag blog die k... Ni url blog ni... Sorry la aq xpandai nak kc link... Korang ambik url ni then search kat google.. Xpon cari kat fb Lyssa_Secret
Xpon cari ni kat google....


http://www.lyssasecret.com/

Sunday, 23 October 2011

Lagu baru blog aq.. Ok x?? Huhu

Soko - Take My Heart Lyrics


You can take my heart
For a walk on the beach,
You can take my heart
For a little trip,
You can take my heart
Very close to your heart,
You can take my heart
Forever if you like.

But not every heart
Belongs to any other
You and I
You and I are meant to be.

I'm the one for you
you're the one for me
you love me as much as I do
when you look at me and we're skin to skin
I want you, so please come in
and you love me more and more
and my love grows up with you
and you kiss me more and more
and I kiss you too
and I kiss you too

If I take your heart
I will cherish it every day
If I take your heart
I will heal these old wounds
If I take your heart
it's to make it happy
If I take your heart
it's forever close to mine

But not every heart
belongs to any other
You and I

You and I
are meant to be
I'm the one for you
you're the one for me
you love me as much as I do
when you look at me and we're skin to skin
I want you, so please come in
and you love me more and more
and my love grows up with you
and you kiss me more and more
and I kiss you too
and I kiss you too

I don't care
I don't care
if I'm again carried away
if you swear
if you swear
to give me your heart in return
I don't care, I don't care!
if i'm again carried away
if you swear
if you swear
to give me your heart in return
to give me your heart in return

Diary Seorang Isteri (CONFIRM MENANGIS!) :'(



Aduh...sakitnyer. ..isk.... . aduuh....Bang sakit nye tak tahan saya" keluh Nisa pada suaminya Zakri.
"Apelah awak nie....lama sangat nak bersalin dah berjam-jam dah tak keluar-keluar juga. Penat dah saya tunggu. Nih mesti ader benda yang tak elok awak buat , itu lah sebab lambat keluar budak tu banyak dosa la tu" rungut Zakri pd Nisa.

Nisa hanya diam dan menahan sakit nak beranak, hampir 1 jam Nisa dalam bilik bersalin tapi baby tak keluar juga. Sebak hati Nisa bila Zakri berkata begitu. Sejak mengandung ada sahaja yang tidak kena dihati Zakri terhadapnya. Seakan-akan membenci Nisa dan anak yang dikandungnya. Jururawat datang memeriksa dan kemudian bergegas memanggil Doktor Johari. Doktor Johari (Doktor Peribadi) datang dan bergegas menyediakan keperluan menyambut kelahiran. Nisa hanya mendiamkan diri menahan sakit dan air mata meleleh panas dipipi bukan disebabkan takut atau sakit tapi rungutan Zakri tadi. Doktor Johari menyuruh Nisa meneran ...."Come on Nisa u can do it...once more...." Kata ransang Doktor Johari itu membuatkan Nisa bertenaga dan sekali teran sahaja kepala baby sudah keluar..."Good mummy" kata Doktor Johari selepas menyambut baby yang keluar itu.

Tiba-tiba Nisa terasa sakit lagi dan Nisa meneran untuk kali kedua dan keluar seorang lagi baby, kembar rupanya. "Nisa u got twin, boy and girl, putih macam mummy dia" kata Doktor Johari memuji Nisa. "Tahniah Zakri,it's a twin" Doktor Johari mengucapkan tahniah kepada Zakri. Zakri hanya mendiamkan diri setelah menyaksikan kelahiran anak pertamanya, kembar pulak. Memang Doktor Johari itu menyuruhnya melihat bagaimana keadaan kelahiran anaknya. Baby boy dan girl Nisa namakan Mohammad Danial dan Nur Dania.Nisa berasa lega... tapi Nisa masih lagi teringat kata-kata Zakri padanya sebentar tadi. Terlalu banyak kata-kata yang membuat Nisa selalu kecil hati .

Tapi Nisa tahankan sahaja. Nisa tahu kalau Nisa mengadu pada emak, Nisa akan dimarahi semula. Jadi Nisa hanya diam dan memendam rasa. Danial dan Dania diletakkan di nursery di Hospital itu sementara menanti Nisa berehat kemudian dapatlah Nisa menyusukan Danial dan Dania. Comel sungguh kembar Nisa. Nisa termenung dan otak fikirannya menerbang kembali detik-detik semasa Nisa mengandungkan kandungannya, Zakri selalu memarahi Nisa, ada sahaja yang tidak kena. Kata Nisa yang bukan-bukan, gila, ada sahaja tuduhan yang tidak masuk akal semuanya dihamburkan pada Nisa.

Tak sanggup Nisa hadapi semua itu tapi demi kandungannya, Nisa kuatkan semangat dan pendirian Nisa.
Ingat lagi waktu Nisa mula mengandung Zakri tak percaya Nisa mengandung anak dia, dua kali dia membuat pemeriksaan Antenatal samada Nisa mengandung.Zakri ragu anak dalam kandungan Nisa. Dia tak boleh terima baru tiga bulan kahwin dah mengandung.. .Nisa dah 2 bulan...Nisa cuma kosong selama sebulan selepas berkahwin. Nisa tak tau nak cakap apa.

Nisa balik rumah dalam kesedihan. Pada mulanya Nisa gembira bila mengandung tapi sebaliknya pula yg terjadi. Perasaan hati Nisa bangga Nisa dapat memberi zuriat kepada Zakri. Tapi apa yang Nisa dapat hanyalah tuduhan yang tak pernah terlintas di otak jemala Nisa. "Kenapa abang berlainan sekarang ni, tak macam dulu pelembut, suka berjenaka, ni tak asyik nak cari salah Nisa sahaja. Nape Bang?"soal Nisa pada Zakri .

"Kaulah penyebabnya. Tak yah nak tunjuk baik plak" Zakri menempelak Nisa "Jantan mana yang kau layan kat opis kau tu" sergah Zakri lagi. "Abg syak Nisa ngan lelaki lain ke? Kenapa Abg syak yg bukan-bukan, Nisakan isteri Abang yang sah tak kanNisa nak buat jahat ngan orang lain pulak Bang"? terang Nisa pada Zakri. "ALLAH dah bagi kita rezeki awal,tak baik cakap cam tu. Itu semua kehendak ALLAH" Nisa senyum dan menghampiri sambil memeluk badan suaminya tetapi Zakri meleraikan pelukan Nisa dengan kasar sehingga Nisa hampir tersungkur. Nisa menangis dan sedih. Zakri buat tak tahu sahaja. Deraian airmata Nisa semakin laju.

Nisa hanya mampu menangis. Terasa dada .Nisa sakit menahan semua tohmahan dari Zakri, suaminya yang sah. "Woi, benda-benda tu bole terjadilah Nisa, kawan baik ngan bini sendiri, suami sendiri, bapak ngan anak, hah emak ngan menantu pun bole jadi tau apatah lagi macam kau nie, tau tak. Tu dulu kawan kau lama tu yang satu opis ngan kau tu, Farid, bukan main baik lagi budak tu" marah Zakri. "Entah-entah keturunan kau, darah daging kau pun tak senonoh.... heee teruk. Nasib aku la dapat bini cam engkau ni"kutuk Zakri lagi pada Nisa. "Bawa mengucap Bang, jangan tuduh saya yang bukan-bukan saya bukan perempuan tak tentu arah walaupun saya menumpang keluarga ni , saya bukan jenis macam tu saya tau akan halal haram, hukum hakam agama.

"Walaupun saya tak tau asal usul keluarga kandung saya, saya bersyukur dan berterima kasih pada emak kerana jaga saya dari kecil dah macam darah daging saya sendiri" kata Nisa pada Zakri. "Tapi Abang tak boleh hina keluarga kandung saya walaupun saya tak pernah tengok muka ayah dan mak kandung saya. Mereka lahirkan saya kedunia,"ucap Nisa sambil menangis.

Semenjak kejadian itu Nisa terpaksa mengikut Zakri ke tempat kerjanya apabila habis waktu kerja. Nisa berehat di Surau tempat Zakri bekerja. Zakri bekerja di salah sebuah Pusat membeli belah dan kerjanya mengikut shif.Kalau Zakri shif malam terpaksalah Nisa menunggu Zakri sehingga pukul 10.30 malam - 11.30 malam sehingga habis Pusat membeli belah itu tamat waktu perniagaannya. Nisa terpaksa berbohong pada emak dan keluarga lain dengan mengatakan Nisa buat overtime di pejabat. Nisa terpaksa berbuat demikian kerana tidak mahu dikata-kata dan dituduh lagi. Dengan keadaan perut semakin membesar Nisa gagahkan juga.

Tetapi kadangkala Zakri tidak menjemput Nisa di tempat kerja terpaksalah Nisa menaiki bas. Begitulah Nisa sehinggalah Nisa hampir pada waktu bersalin Nisa. Kalau diminta jemput...macam- macam kata kesat dilemparkan pada Nisa, perempuan tak tau berdikarilah, berlagak senang lah, lagak kaya lah. Pernah suatu hari Nisa naik marah kerana Zakri jemput Nisa lambat sampai sakit pinggang Nisa menunggunya. Nisa menangis. Zakri tiba-tiba naik angin dan cakap perangai Nisa macam firaun la, perempuan tak sedar dirilah, tak layak jadi isterilah, menyusahkan macam-macam kata nista dilemparkan pada Nisa.

Nisa tambah sedih mengenangkan diri Nisa, ngadu kat emak takut dimarahi pula...bila Nisa balik ke rumah, mereka berdua akan berlakun yang mereka tidak bergaduh...Nisa sedaya upaya tidak mahu menunjukkan yang masalah melanda perkahwinannya. Kasihan Nisa...dalam keadaan yang begitu Nisa masih mampu bertahan, masih kuat lagi emosinya. Satu hari Zakri dalam keadaan marah telah menarik rambut Nisa dan menghantukkan kepala Nisa ke dinding...Nisa hanya mampu menangis dan menanggung kesakitan gara-gara Nisa nak pergi ke rumah Mak Usu Nisa yang ingin mengahwinkan anaknya di Tanjung Karang. Emak Nisa dah seminggu pergi ke sana untuk menolong.

Hari dah mula petang jadi Nisa mendesak agar bertolak cepat kerana kalau hari malam nanti bahaya , "Kita nak jalan jauh ni Bang. Biarlah kita pergi awal sikit bolehlah tolong apa yang patut. Masa nilah kita nak membalas pertolongan mereka, ingat tak masa kita kahwin mereka bekerja keras kan "kata Nisa pada Zakri. Zakri ketika itu sedang berehat menonton. "Bang dengar tak ni, lagi pun hari dah mula gelap,takut plak hujan nanti"desak Nisa lagi. Tiba-tiba Zakri bangun dan mukanya bengis memandang Nisa "Kau tahu aku penatkan, tak boleh tunggu ker,suka hati aku lah nak pegi malam ke siang ke tak pegi langsung ker"marah Zakri. "Itu Nisa tau, Abang dah berehat dari pagi tadi Bang masih penat lagi, Nisa cuma nak ingatkan Abang aja"Nisa memberitahu Zakri. Zakri datang pada Nisa dan direntapnya rambut Nisa dan di hantukkannya kepala Nisa kedinding.

Nisa tak dapat buat apa. YA ALLAH sanggup Zakri berbuat demikian...terasa kebas kepala Nisa dan mula membengkak. Pening kepala Nisa dibuatnya. "YA ALLAH kau kuatkan iman aku YA ALLAH, lindungilah aku dan kandungan aku dari bahaya YA ALLAH" doa Nisa dalam hatinya. Nisa memencilkan diri Nisa disudut dinding dan menangis.Zakri kemudian duduk diam. Nisa rasa kepala Nisa macam nak pecah. Kebas masih lagi dan embengkak.. .berdenyut2. .."Bang, Nisa minta maaf jika Nisa membuat Abang marah" Nisa memohon maaf pada Zakri sambil teresak-esak.

Treet,Treet, Treet, Treet....bunyi handphone Zakri. "Sapa plak nie sebok je....."Rungut Zakri yang tengah sibuk berborak dengan kawan-kawan di salah sebuah caf?. "Hoi, Encik Zakri, bini ko kat wad tak gi jengok ke, apa punya laki ko nie? sindir Azlan, kawan pejabat Zakri. "Alah, dia sihat je kat wad tu, makan tanggung berak cangkung, ha,ha,ha"gelak Zakri dan kawan-kawan lain. Azlan cuma berdiam diri. "Senangnya hidup Zakri nie tak ader risau langsung pasal bini dia"cetus hati Azlan.

"Akulah kalau bini aku masuk wad bersalin aku sentiasa dok sebelah dia tau...mereka perlukan kita masa tu...nyawa mereka dihujung tanduk semata-mata nak melahirkan zuriat yang dari darah daging engkau tau, cuba fikir sikit" Azlan mengingatkan Zakri. "Iyelah, Lan, lagipun Nisa dah bersalin, selamat dah, sekarang tengah berehat laaa, apa aku nak risau lagi" jawab Zakri selamba. "Suka hati kau lah, tapi kalau ader apa-apa nanti kau jangan menyesal Zakri, sesal tak sudah nanti" kata Azlan lagi.

Treet, Treet, Treet....bunyi handphone Zakri. "Hello Zakri speaking" jawab Zakri. "Hello Zakri, Doktor Johari sini, ade masalahlah Zakri, pasal Nisa, datang segera ke hospital ye Zakri, Nisa tidak sedarkan diri........ ."panggilan kecemasan dari Doktor Johari "Iye ke, teruk ke dia Johari , okay I atang"...tuttttttt . Zakri menamatkan perbualannya dengan Doktor Johari. "Lan. Kau kut aku, Nisa tak sedar diri ..."ajak Zakri pada Lan. "Hah, tadi kau kata bini kau sihat"tanya Lan pada Zakri. "Alah jom ler cepat" desak Zakri.

"Zakri, kami tak dapat selamatkan Nisa, Nisa mengalami pendarahan otak yang serius, sebelum nie pernah tak Nisa jatuh atau...terhantuk kuat cause sebelah kanan kepalanya kelihatan bengkak dan ada tanda lebam. Mungkin kesan dah lama? tanya Doktor Johari dengan serius dan ingin penjelasan Zakri. Zakri hanya mendiamkan diri. Automatik otak Zakri teringat yang dia pernah menarik rambut Nisa dan menghantukkan kepala Nisa kedinding sekuatnya... dan selepas kejadian itu Zakri tidak pernah pun membawa Nisa ke Klinik untuk membuat pemeriksaan kepalanya dan semenjak kejadian itu Nisa sering sakit kepala yang teruk ...tapi Zakri tidak pernah mengendahkan kesakitan Nisa....baginya Nisa mengada-ngada ..saja buat sakit untuk minta simpati...tetapi sebaliknya.. ...Zakri hanya diam...."YA ALLAH apa aku dah buat" rasa bersalah membuat dirinya rasa menggigil...

"Doktor Zainal yang merawat Nisa kerana Nisa mengadu sakit kepala sewaktu Nisa memberi susu pada kembarnya di Nursery, sakit yang amat sangat katanya so Doktor Zainal membawa Nisa ke Lab untuk membuat scanning di kepalanya dan confirm otaknya ada darah beku tapi malangnya ia sudah ditahap yang kritikal, kami tak mampu lakukan apa-apa kerana Nisa tidak mahu di operation sebelum meminta izin dari kau Zakri, Nisa telah pergi dulu dengan tenang.Permintaan terakhir Nisa, Nisa minta kau membaca diarinya. I'm really sorry Zakri. ALLAH berkuasa Zakri kita tak dapat menghalangnya" kata Doktor Johari lalu memberikan Zakri sebuah diari yang berbalut kemas dengan kain lampin baby yang masih baru.

Zakri mengambil diari itu dan membuka setiap lembaran diari Nisa, setiap lembaran tertulis rapi tulisan Nisa dan peristiwa yang berlaku pada Nisa pada setiap hari , Zakri membacanya sepintas dan nyata keluhan,kesakitan segala luahan rasa Nisa semuanya tertera di iarinya. Dan Zakri dapati setiap peristiwa itu semuanya perlakuan buruk Zakri terhadap Nisa..."YA ALLAH kenapa aku buat Nisa begini" terdetik hati Zakri selepas membaca tiap lembaran diari Nisa. Dan terpandang oleh Zakri mukasurat akhir lembaran diari yang ditanda dengan bunga ros merah yang telah kering....membuat Zakri tertarik untuk membacanya.. . Untuk suami Nisa yang tersayang, I LOVE U Bang... "SELAMAT HARI ULANG TAHUN PERKAHWINAN YANG PERTAMA"

Assalamualaikum.
Abang,
Ingat tak bunga Ros merah ni, Abang berikan pada Nisa sewaktu mula mengenali Abang. Lama Nisa simpan bunga tu Bang...Bunga inilah lambang bermulanya perkenalan Nisa dengan Abang. Nisa benar-benar menyayangi Abang. Nisa menyimpan setiap hadiah yang abang bagi pada Nisa. Abang tak pernah tahu kan ... Itulah salah satu buktinya betapa sayangnya Nisa.. Terlebih dahulu Nisa ingin sangat dengar Abang panggil Nisa AYANG seperti kita baru kahwin...Abang panggil Nisa AYANG...terasa diri dimanja bila Abang panggil Nisa cam tu...walaupun Nisa dapat merasa panggilan AYANG itu seketika sahaja. Abang dah banyak berubah. Perkataan AYANG telah hilang dan tidak kedengaran untuk Nisa lagi. Kenapa? Bencikah Abang pada Nisa? Abang...mukasurat nie khas utk Abang. Bacalah semoga Abang tahu sayangnya Nisa pada Abang. Abang ingatkan hari nie hari ulangtahun perkahwinan kita yang pertama dan Nisa hadiahkan Abang....... Danial dan Dania. Untuk Nisa tak perlulah Abang bagi kerana tak ada apa yang Nisa inginkan melainkan kasih sayang Abang pada Nisa. Nisa akan pergi mencari ketenangan dan kedamaian untuk diri Nisa. Nisa pergi untuk menemui NYA.
Nisa harap Abang akan menjaga Danial dan Dania dengan baik dan jangan sekali-kali sakiti mereka. Danial dan Dania tak tahu apa-apa. Itulah hadiah paling berharga dari diri Nisa dan mereka adalah darah daging Abang. Jangan seksa mereka. Abang boleh seksa Nisa tapi bukan mereka. Sayangilah mereka...Nisa ingin mengatakan bahawa Nisa tak ada hubungan dengan sesiapa melainkan Abang sahaja di hati Nisa. Jiwa dan raga Nisa hanya untuk Abang seorang. Terima kasih kerana Abang sudi mengahwini Nisa walaupun Nisa in cuma menumpang kasih disebuah keluarga yang menjaga Nisa dari kecil hinggalah Nisa bertemu dengan Abang dan berkahwin. Nisa harap Abang tidak akan mensia-siakan kembar kita dan Nisa tidak mahu mereka mengikut jejak kehidupan Nisa yang malangkerana menumpang kasih dari keluarga yang bukan dari darah daging nisa....tapi Nisa bersyukur kerana dapat mengecapi kasih sayang sepenuhnya dari keluarga ini. Nisa harap sangat Abang akan sentiasa memberitahu pada kembar kita yang Nisa ibunya akan sentiasa bersama disamping kembar kita, walau pun Nisa tak dapat membelai dan hanya seketika sahaja dapat mengenyangkan kembar kita dengan air susu Nisa. Berjanji pada Nisa dan ingat DANIAL dan DANIA adalah darah daging abang...Ampunkan Nisa dan halalkan segala makan minum Nisa selama setahun kita bersama. Sekiranya Abang tidak sudi menerima Danial dan Dania berilah pada emak Nisa supaya emak menjaga kembar kita dan segala perbelanjaan Nisa dah buat nama emak untuk KWSP Nisa. Biarlah emak menjaga kembar kita sekurang-kurang terubat juga rindu emak sekeluarga pada Nisa nanti bila memandang kembar kita. Comel anak kita bang..Dania mengikut raut muka Abang...sejuk kata orang dan Nisa yakin mesti Danial akan mengikut iras raut wajah Nisa...Ibunya. ..sejuk perut Nisa mengandungkan mereka. Inilah peninggalan Nisa untuk Abang. Semoga Abang masih sudi menyayangi dan mengingati walaupun Nisa sudah tiada disisi Abang dan kembar kita.
Wassalam.

Salam terakhir dari Nisa Untuk Abang dan semua.
Doakan Nisa.
Ikhlas dari
Nur Nisa


Sabarlah Zakri, ALLAH maha berkuasa. Kuatkan semangat kau, kau masih ada Danial dan Dania" pujuk Azlan. Zakri hanya tunduk membisu. YA ALLAH,Nisa maafkan Abg Nisa. Zakri longlai dan diari ditangannya terlepas, sekeping gambar dihari pernikahan antara Zakri dan Nisa jatuh dikakinya dan Zakri mengambilnya. Belakang gambar itu tertulis "HARI YANG PALING GEMBIRA DAN BAHAGIA BUAT NISA DAN SEKELUARGA. NISA DISAMPING SUAMI TERCINTA SELEPAS DIIJABKABULKAN. SEMOGA KEGEMBIRAAN DAN KEBAHAGIAAN AKAN MENYELUBUNGI DIRI NISA DAN KELUARGA NISA HINGGA KEAKHIR HAYAT NISA.

Zakri terjelepuk dilantai dan berjuta penyesalan merangkumi seluruh tubuhnya. Zakri seakan orang hilang akal. Satu demi satu setiap perlakuannya terhadap isterinya Nisa seperti terakam dalam kotak otaknya...setiap perbuatannya. ..seperti wayang jelas terpampang.. . kenapalah sampai begini jadinya...kejamnya aku...Nisa, Nisa, Nisa maafkan Abang Nisa. Sewakt jenazah Nisa tiba dirumah suasana amat memilukan. Zakri tidak terdaya untuk melihat keluarga Nisa yang begitu sedih atas pemergian Nisa. Namun emak Nisa begitu tabah dan redha. Danial dan Dania sentiasa di dalam pangkuan neneknya.Saat akhir untuk melihat Jenazah Nisa, Zakri lihat muka Nisa tenang bersih dan Zakri kucup dahi Nisa buat kali terakhir seakan-akan lirik mata Nisa mengikuti wajah Zakri.

"Nisa Abang minta ampun dan maaf" bisik Zakri perlahan pada telinga Nisa sambil menangis dengan berjuta penyesalan menimpa-nimpa dirinya. Apabila Zakri meletakkan kembar disisi ibunya mereka diam dari tangisan dan tangan dari bedungan terkeluar seolah-olah mengusapi pipi ibu mereka buat kali terakhir dan terlihat oleh Zakri ada titisan airmata bergenang di tepi mata Nisa. Meleleh perlahan-lahan bila kembar itu diangkat oleh Zakri. Kembar menangis semula setelah diangkat oleh Zakri dan diberikan kepada neneknya.

Jenazah Nisa dibawa ke pusara dan ramai yang mengiringinya termasuklah kembar bersama. Walaupun kembar tidak tahu apa-apa tapi biarlah kembar mengiringi pemergian Nisa, Ibu mereka yang melahirkan mereka. Amat sedih ketika itu.. Zakri tidak mampu berkata apa-apa melainkan menangisi pemergian Nisa yang selama ini merana atas perbuatannya. Dan akhirnya Jenazah Nisa selamat dikebumikan. Satu persatu orang ramai meninggalkan kawasan pusara dan akhirnya tinggallah Zakri keseorangan di pusara Nisa yang merah tanahnya...meratapi pilu, berderai airmata dengan jutaan penyesalan ...YA ALLAH , kuatkan hambamu ini YA ALLAH.

Hanya KAU sahaja yang mengetahui dosa aku pada Nisa....ampunkan aku YA ALLAH....akhirnya Zakri terlelap disisi pusara Nisa bermimpikan oleh Zakri,Nisa datang mencium tangan, mengucup dahi dan memeluk Zakri dengan lembut mulus. Zakri melihat Nisa tenang dan jelas kegembiraan terpancar dimuka Nisa Putih bersih. Nisa, Nisa, Nisa nak kemana Nisa, Nisa, Nisaaaaaa. Zakri terjaga dari lenanya. Terngiang-ngiang suara kembar menangis.

"YA ALLAH ,Zakri,Zakri bangun Zakri...dan hampir senja ni, mari kita balik, kenapa kau tidur kat sini Zakri?" tegur abang long , abang ipar Zakri. Dari jauh Zakri lihat emak dan kakak ipar mengendung kembar. Mereka menangis. Zakri berlari menuju ke arah kembarnya dan mengusap-usap ubun-ubun anak kembar dan secara automatik kembarnya diam dari menangis. "Danial, Dania anak ayah, ayah akan menjagamu nak...kaulah penyambung zuriat, darah daging ayah... emak, abang dan kakak ipar Zakri tersedu hiba dan mereka berlalu lemah meninggalkan pusara Nisa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...